Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αντιμνημονιακοί του ΠΑΣΟΚ συγκροτούνται

Κινητικότητα, που ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί έως ποιο σημείο μπορεί να φτάσει, καταγράφεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς ένα κομμάτι του διαφωνεί πλήρως με τις επιλογές της κυβέρνησης. Κομβικό σημείο αποτελεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ανήμερα της ίδρυσής του, στις 3 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου αναμένεται να κατατεθεί από περίπου 50 μέλη του κείμενο με το οποίο θα εκδηλώνεται η διαφωνία με την πολιτική που ακολουθείται, ενδεχομένως και η αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ.
Οι εξελίξεις αυτές συνδυάζονται με τις κινήσεις που γίνονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεδομένου ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε κοινή υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής.
Το πρόσωπο που προκρίνεται ως το καταλληλότερο για να εκφράσει το "αντιμνημονιακό μέτωπο" είναι ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με την "Αυγή" της Κυριακής διευκρίνισε ότι έως τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να προβεί σε καμία ενέργεια. Θα περιμένει, όπως είπε, τις κινήσεις και τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων που θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και μετά θα μιλήσει.
Πάντως στελέχη που έχουν συγκροτήσει την κίνηση "Δημοκρατική Συνεννόηση" πραγματοποιούν την Τετάρτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκδήλωση με ομιλητές τον Κώστα Βεργόπουλο, τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο και τον πανεπιστημιακό Νότη Μαριά, ενώ τη συζήτηση, που έχει θέμα "Καλλικράτης - Μνημόνιο - Πολιτικές Εξελίξεις", θα συντονίσει ο Βαγγέλης Χωραφάς.
Τις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορήσει η διακήρυξη της "Δημοκρατικής Συνεννόησης", η οποία θα συνοδεύεται από περίπου 300 υπογραφές. Να σημειωθεί ότι κεντρικό ρόλο στις κινήσεις που γίνονται παίζουν πρόσωπα όπως ο Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής Λευτέρης Τζιόλας, ο εκδότης του περιοδικού Monthly Review Βαγγέλης Χωραφάς, ο οικονομολόγος Κώστας Μελάς, ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού Νίκος Έξαρχος, ο δικηγόρος Άρης Κωσταντάκης, καθώς και η ομάδα του περιοδικού "Νέος Αγωνιστής" (Αριστομένης Συγγελάκης, Βασίλης Αποστόλου κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: