Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη θλίψη στη Κηδεία του Σμηναγού


Κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα, ο αδικοχαμένος σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη σύγκρουση των δύο F-16 στον αέρα, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Αυγούστου.
Εκατοντάδες συμπολίτες, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του συνόδευσαν τον άτυχο 33χρονο στην τελευταία του κατοικία ενώ στη γειτονιά που έμενε η οικογένεια επικράτησε θρήνος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν στην σορό του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου κ.α.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου κατέληξε και ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην ίδια σύγκρουση. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, παρατείνεται κατά δύο ημέρες το διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ενός λεπτού σιγή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αρτινού σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστάσιου Μπαλατσούκα ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος του συγκρούστηκε με άλλο κατά τη διάρκεια άσκησης στην Κρήτη, κράτησαν τα μέλη τόσο του Δημοτικού όσο και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Άρτας πριν την έναρξη των συνεδριάσεών τους το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Άρτας Πάνου Οικονομίδη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Ν.Σ. Άρτας Κώστα Μπόβολου αντίστοιχα.
«Θα ήθελα εκ μέρους του Σώματος και όλης της τοπικής κοινωνίας να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του παλικαριού, του Τάσου του Μπαλατσούκα, που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα στην προσπάθειά του να γίνει καλύτερος απ’ το γνωστό ατύχημα που συνέβη προ ημερών» είπε ο Δήμαρχος κ. Οικονομίδης στην έναρξη του Δ.Σ. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, εκτός από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του Νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου για την έγκριση ενός συμβολικού ποσού που θα διατεθεί ως συνδρομή για την ανέγερση μνημείου στη μνήμη του Αν. Μπαλατσούκα. «Ήταν αετός, εμείς τον θεωρούμε ήρωα. Δεν του πρέπουν κλάματα, του πρέπει τιμή και ευγνωμοσύνη και πρέπει να τη δείξουμε» τόνισε ο Νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: