Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα η «Φλόγα της αγάπης» στην Άρτα

Τη «Φλόγα της αγάπης» θα υποδεχθεί σήμερα η Άρτα. Η Φλόγα θα διέλθει από την πόλη μας την Παρασκευή στο πλαίσιο της 8ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών θα υποδεχθεί τη Φλόγα στην είσοδο της πόλης, στις 19:45. Στην συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου όπου θα γίνει η τελετή Αφής στην πόλη μας.
Την ίδια ημέρα και ώρα 09:00 θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία στο χώρο του Σ.Ε.Σ. Σε ανακοίνωση – κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, που υπογράφεται από τον Πρόεδρό του Κώστα Πανέτα και τον Γ.Γ Γρηγόρη Τατσιόπουλο, για την 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία αναφέρονται τα εξής: «Για 8η συνεχή χρονιά η "Φλόγα της Αγάπης" περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Αφετηρία ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στην οδό Πειραιώς στο Γκάζι, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, όπου άναψε η "Φλόγα της Αγάπης" για να την παραλάβει ως πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και αθλητικογράφος, Γιώργος Λιμνιάτης.
Κατόπιν τη μετέφερε με συνοδεία Ναυτοπροσκόπων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να ανάψει το βωμό σε μια συγκινητική εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσωπούν των Ομοσπονδιών θαλασσαιμικών Ελλάδος και Κύπρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Δ.Σ. της Τεχνόπολις, εκπροσώπων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και άλλων τοπικών παραγόντων. Ο σκοπός της Λαμπαδηδρομίας ως θεσμού εξ αρχής ήταν να συμπαρασύρει όσο περισσότερο κόσμο βρει στο διάβα της και να στρέψει το ενδιαφέρον του κοινού στην Εθελοντική Αιμοδοσία.
Η σημασία της Λαμπαδηδρομίας είναι δεδομένη, καθώς είναι ένας θεσμός που δύναται να φέρει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό. Άλλο ένα δεδομένο είναι πως τα αποτελέσματα της Λαμπαδηδρομίας αναφορικά με το εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα θα είναι πάντα αντάξια και ανάλογα της σημασίας και της σοβαρότητας με την οποία την αντιμετωπίζουμε, ο καθένας στο τόπο του και όλοι μαζί συνολικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: