Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Υποτίμησε, μια φορά ακόμη, τον εαυτό του!

Η ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, πριν την επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, για τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, ήταν η τελευταία –ελπίζουμε- πρόκληση προς τους πολίτες, αλλά και η τελευταία πράξη του δράματος, με το οποίο ο ίδιος επέλεξε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά και τον εαυτό του. Κάποιοι φαίνεται, τον συμβούλευσαν ότι με… λεονταρισμούς μπορεί να εκβιάσει την ηγεσία του κόμματος, το οποίο τον ανέδειξε, αλλά η προτροπή τους βρήκε ως στόχο να πλήξει μόνο τον απερχόμενο δήμαρχο Πάνο…
Και δεν σεβάστηκε ούτε τα αυτονόητα. Εξέδωσε ανακοίνωση απ’ το Δημαρχείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο, αποτελεί έγγραφο του Δήμου, που αναφέρει «Ελληνική Δημοκρατία / Δήμος Άρτας κλπ κλπ». Και η ανακοίνωση αυτή δεν είχε ως αντικείμενο κάποια προσπάθεια του Δήμου, αλλά αποτελούσε παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Μια ανακοίνωση, η οποία μπορούσε να έχει ως επικεφαλίδα το «Πάνος Οικονομίδης / Δήμαρχος Άρτας».
Όσοι έχουν δει την ανακοίνωση αυτή, ακόμα και στενοί του φίλοι, έχουν εξοργιστεί, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να προκαλεί την κοινή γνώμη, κατά τον τρόπο αυτό. Και προσέθεταν ότι με αυτή την ανακοίνωση, έχασε το δικαίωμα της αξιοπρεπούς αποχώρησης, με βάση τα όσα σε παλαιότερη ανακοίνωσή του είχε υποσχεθεί. Ότι δηλαδή θα σεβαστεί την απόφαση του κόμματος και ανάλογα θα πράξει.
Θα μπορούσε με βάση αυτή την ανακοίνωση, να αποχωρήσει αξιοπρεπώς και να μην αντιμετωπίζει, εκτός των άλλων και την οργή, ακόμη και των πιο φανατικών υποστηρικτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: