Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάξτε νέο πρόσωπο ΤΩΡΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Η κατάσταση στο Δήμο Ζηρού, είναι ακριβώς όπως σε προηγούμενο σημείωμα της στήλης περιγράψαμε. Η παθογένεια των αντιπαραθέσεων της Φιλιππιάδας, έχει μεταφερθεί σ’ όλος το εύρος του νέου Δήμου και αποτέλεσμα αυτής της παθογένειας είναι οι πολλές υποψηφιότητες ειδικά στην δημοκρατική παράταξη, οι οποίοι θεωρούν ότι ΟΛΟΙ μπορούν να κερδίσουν το νυν δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση.
Έξι υποψήφιοι λοιπόν απ’ την μια πλευρά, για να αντιμετωπίσουν το νυν δήμαρχο, ο οποίος είχε τα προβλήματά του, αλλά πλέον αυτά δεν δείχνουν ότι θα τον απασχολήσουν και θα του δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα, με την κατάσταση που δημιουργήθηκε. ΄
Και γιατί έξι υποψήφιοι, θα ρωτήσει ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, για να λάβει την απάντηση, ότι κανένα απ’ τα πρόσωπα που προτάθηκαν ή αυτόπροτάθηκαν, δεν μπορεί να πείσει για την επάρκειά του, δεν μπορεί να πείσει ότι είναι ο ισχυρός παράγοντας, ο οποίος στην όποια πρωτοβουλία αναλάβει, θα πείσει και άλλους παράγοντες να τον ακολουθήσουν και να δημιουργήσουν, μια κατάσταση, η οποία από τώρα θα δείχνει ότι μπορεί να είναι νικηφόρα.
Είμαστε στις αρχές Σεπτεμβρίου και όσο κι αν φαίνεται τολμηρή η πρόταση, είναι υλοποιήσιμη. Και αυτή, την ύστατη στιγμή, μπορούν να συνεννοηθούν οι παράγοντες του δημοκρατικού χώρου, να αφήσουν πίσω τις πρωτοβουλίες, που μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστές και εξ αρχής κρίνονται θνησιγενείς και να αναζητήσουν το ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, που μπορεί να ενώσει, άρα και να… χτυπήσει τις εκλογές.
Γνωρίζοντας το χώρο και τον τρόπο που κινούνται οι κάθε λογής παράγοντες στο Δήμο Ζηρού, θεωρούμε σίγουρο πως το ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ υπάρχει και επί πλέον μπορεί να κινητοποιήσει τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και οργίζονται με όσα συμβαίνουν, με τα ίδια πρόσωπα, να μην μπορεί ο ένας να θεωρήσει τον άλλον ικανό για κάτι και από κει να προκύπτει το φαινόμενο των πολλών συνδυασμών, οι οποίοι στην τελική ανάλυση οδηγούν στην απαξίωση της όποια προσπάθειας για τις εκλογές.
Επιμένουμε λοιπόν. Αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να δουν σοβαρά την υπόθεση των δημοτικών εκλογών, πρέπει σ’ αυτή την κατεύθυνση να λειτουργήσουν και όποια άλλη προσέγγιση να την θεωρήσουν άκαιρη και χωρίς προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: