Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δίδυμα και αριστούχα

Ενώ ο Γιώργος Λάμπρου, μαθητής του 2ου Λυκείου Πρέβεζας έσπασε όλα τα ρεκόρ και συγκέντρωσε 19.569 μόρια!!!

Μεθοδικό διάβασμα, σωστός προγραμματισμός και πίστη για την επίτευξη του στόχου είναι το κλειδί της επιτυχίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως παραδέχονται και φέτος οι αριστούχοι. Οι επιτυχόντες της Πρέβεζας ανέρχονται σε δεκάδες, ενώ είχαμε και πολύ καλά αποτελέσματα σε μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων. Μεταξύ των αριστούχων που διακρίθηκαν είναι και τα δίδυμα ο Θεόδωρος και η Μαριλένα Κωτσαντή, μαθητές του 1ου Λυκείου. Τα 19.830 μόρια των Πανελλαδικών Εξετάσεων που συγκέντρωσε ο Θεόδωρος ήταν απλά το εισιτήριο για την εισαγωγή του , και μάλιστα δεύτερος, στην Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ που τόσο επιθυμούσε.
«Όποιος πετυχαίνει νιώθει δικαιωμένος» μας είπε ο Θεόδωρος Κωτσαντής , τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολο και χρειάζεται να έχεις πρόγραμμα τόσο στο σχολείο, όσο και στο διάβασμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Μεγάλη είναι και η επιτυχία της Μαριλένας Κωτσαντή, η οποία με 19.691 μόρια εισάγεται στη σχολή προτίμησης της, την Οδοντιατρική Αθηνών. Η ίδια σημειώνει ότι γενικά υπήρξε δυσκολία ειδικά φέτος, αλλά όταν έχεις στόχο μπορείς να τα καταφέρεις».

Έσπασε τα ρεκόρ

Όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας , αλλά έσπασε όλα τα ρεκόρ καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ο λόγος για τον Λάμπρου Γιώργο, μαθητή του 2ου Λυκείου Πρέβεζας που συγκέντρωσε 19.569 μόρια. Σύμφωνα με τον Γιώργο το εύκολο ή το δύσκολο έχει σχέση να κάνει με την προσπάθεια. Ευχαρίστησε τους καθηγητές του για την καθοδήγηση αλλά και τους γονείς του για την υποστήριξη.
Τόνισε ότι η επιτυχία είναι για όλους εξίσου σημαντική, ανεξάρτητα αν πετύχεις στην 1η επιλογή σου. Η ζωή δεν χάνεται, οι πανελλαδικές είναι μόνο ένας αγώνας και αξίζει να προσπαθείς υπογράμμισε και ευχήθηκε δε, να αλλάξει σύντομα το σύστημα των πανελλαδικών. Τα πολλά μόρια εξάλλου έφεραν πρώτο στο Φυσικό τμήμα της Πάτρας τον Άδωνη Πόποτα από το 1ο Λύκειο Πρέβεζας. Ο Άδωνης σημειώνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να διαβάζουν συστηματικά και να μην αφήνουν κενά και τότε όλα θα πάνε καλά.

Εισήχθησαν 50
μαθητές από
τα ΕΠΑΛ και το ΤΕΕ

Αλλάζει με αισιοδοξία και χαμόγελο των μαθητών από τα ΕΠΑΛ και το ΤΕΕ της Πρέβεζας , που εισήχθησαν φέτος σε ΤΕΙ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα. Πενήντα μαθητές από τα ΕΠΑΛ και το ΤΕΕ του Νομού μας κατάφεραν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μαζί με τους πέντε υποψήφιους παρελθόντων χρόνων θα ξεκινήσουν τον αγώνα της εκπαίδευσης για να κατακτήσουν μετέπειτα τα όνειρα τους και τη ζωή τους. Να σημειωθεί ότι φέτος όλοι οι επιτυχόντες στα Τα.Ε.Ι. Θα εισαχθούν στο Α΄ εξάμηνο και οι εγγραφές των επιτυχόντων θα γίνουν από 13 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα οριστεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: