Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Κάποιοι ζητούν τον θάνατο του Αμβρακικού

Νέα δολιοφθορά στον εξοπλισμό του καταγγέλλει ο φορέας Διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου. Κατά το προηγούμενο διάστημα, τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα και πέντε εργαστήρια συμμετείχαν σε έρευνα για την ρύπανση τοποθετώντας παθητικούς δειγματολήπτες στις μεγάλες λιμνοθάλασσες που βρίσκονται στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, όπου δραστηριοποιούνται οι μεγάλοι αλιευτικοί συνεταιρισμοί.
Πριν από ένα περίπου μήνα εξαφανίστηκαν δύο από τους τρεις δειγματολήπτες και τα εργαστήρια τοποθέτησαν νέους οι οποίοι βρέθηκαν επίσης κατεστραμμένοι. «Αυτή τη φορά, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για εσκεμμένη δολιοφθορά, καθώς ο ένας από τους δύο δειγματολήπτες που βρέθηκαν ήταν κατεστραμμένος και έλλειπαν τα όργανα από το εσωτερικό του» τονίζουν οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού οι οποίοι για μια ακόμη φορά, προειδοποιούν τους δράστες της δολιοφθοράς για τους κινδύνους που διατρέχουν εάν έρθουν σε επαφή -χωρίς προφυλάξεις- με τα εσωτερικά στοιχεία των συσκευών αυτών.
«Η εικόνα αυτή περιγράφει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, με τους άμεσους χρήστες να επαναπαύονται στην συνέχιση της υποβάθμισης οικολογικής κατάστασης του υδατικού και χερσαίου περιβάλλοντος, των αλιευμάτων και θηραμάτων» αναφέρει ο Φορέας, διαπιστώνοντας ότι οι κανόνες και οι περιορισμοί που ισχύουν στην προστατευόμενη περιοχή δεν είναι αποδεκτοί από κάποιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: