Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σε πολύ δύσκολη θέση η ΝΔ Άρτας

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Τελικά στο νέο Δήμο Άρτας, ποιο στέλεχος του κόμματος έμεινε να υποστηρίξει την απόφαση του κόμματος για να δοθεί το κομματικά χρίσμα στο νομάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου;
Αναζητώντας κάποια στελέχη με σημαίνουσα παρουσία στην Άρτα, δεν μπορέσαμε να βρούμε κανένα, πλην των στενών συνεργατών του νομάρχη, που έτσι κι αλλιώς θα ήταν μαζί του, αλλά εν τη ευρεία έννοια, δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι εκπροσωπούν τη ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πάνω χέρι το έχουν στελέχη που είχαν στηρίξει Σαμαρά στην εσωκομματική διαδικασία και ήταν σε πλήρη αντίθεση με τον τώρα εκλεκτό του κόμματος.
Κάπου στο βάθος, αυτό που ενώνει όσους στηρίξουν ή θα στηρίζουν τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρήστου Παπάζογλου, μπορεί να είναι και η αναφορά στον αγώνα που έγινε στην Άρτα, για την επικράτηση (και σε τοπικό επίπεδο) του νυν προέδρου του κόμματος.
Το ερώτημα λοιπόν είναι σαφές:
-Υπό αυτές τις συνθήκες τι μπορεί να περιμένει η ΝΔ στο νέο Δήμο Άρτας;
Το ερώτημα αυτό, όπου κι αν έχει τεθεί, απάντηση δεν δίνεται, μιας και οι περισσότεροι, μέλη και στελέχη του κόμματος, περιμένουν την απάντηση να την δώσουν με πραγματικά στοιχεία, με την ψήφο τους δηλαδή.
Αυτή είναι η κατάσταση και αν προχωρήσει ο συλλογισμός, μπορεί να τεθεί ένα ερώτημα ακόμη:
-Μπορεί στην παρούσα φάση η ΝΔ και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, να κάνει κάτι τώρα;
Αδύνατον, είναι η λογική απάντηση, οπότε όσοι έλαβαν την απόφαση για την στήριξη του νομάρχη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θα πρέπει να περιμένουν το λογαριασμό το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, μαζί με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Καμιά φορά, περισσότερο από κάθε άλλο πληρώνονται οι λάθος επιλογές και η έλλειψη σεβασμού στην άποψη των πολιτών και εν προκειμένω των στελεχών κάθε κόμματος.
Και η συνέχεια τώρα. Όσα στελέχη της ΝΔ δουν και θα το διαπιστώνουν κάθε ημέρα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα διαφορετικό, ότι η επιλογή ήττας δεν τους βολεύει έχουν την δυνατότητα ή να καλυφτούν πίσω απ’ το νέο ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρ. Παπάζογλου ή να επιλέξουν άλλους συνδυασμούς, έχοντας να προβάλλουν την άποψη ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν μια επιλογή ήττας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: