Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΝΤΑΜΑΡΙ διέσωσε τον πολιτισμό...

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Το ΝΤΑΜΑΡΙ του Δήμου Πέτα, αποδεικνύεται, χρόνο με το χρόνο ότι είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τα πολιτιστικά γεγονότα και επί πλέον, να στείλει το μήνυμα στους πολίτες, ότι μπορούν να προκύψουν ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και να μην είναι αναγκασμένος κανένας, να αποδέχεται τα πολιτιστικά υποπροϊόντα, που με χαρακτηριστική άνεση κάποιοι επιλέγουν για να πουν στην συνέχεια ότι κάτι έκαναν.
Βεβαίως πρέπει να υπάρχει και η διάθεση των ανθρώπων, να μπουν στην διαδικασία της αναζήτησης του πολιτιστικού προϊόντος, να κουραστούν για να πετύχουν και να νοιώσουν στην συνέχεια, την ικανοποίηση της αποδοχής του πολίτη, που και το φετινό καλοκαίρι για το δήμο Πέτα και το Δήμαρχο Θόδωρο Μουσαβερέ είναι δεδομένη.
Σημαντικός ο απολογισμός. Καταγράφουμε τις εκδηλώσεις με τίτλους. Συναυλία της ορχήστρας ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με Μπάση, Βέτα και ανάδειξη του Μίκη ως επίτιμου δημότη Πέτα. Συναυλία Θανάση Παπακωσνταντίνου, με υψηλή ποιότητα. Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου - Χρήστου Θηβαίου, για την οποία δεν χρειάζονται ειδικές συστάσεις. Και η τελευταία με τον Μάριο Φραγκούλη, ο οποίος κυριολεκτικά μάγεψε. Να μην παραλειφτεί και η σπουδαία θεατρική παράσταση «ΙΠΠΕΙΣ» του Αριστοφάνη.
Όλα αυτά απ’ το Δήμο Πέτα και στον υπόλοιπο νομό, οι αφίσες για τα κλαρίνα και τα σκυλάδικα, κατέκλεισαν τους δρόμους, δημιουργώντας και δυσφορία και προβληματισμό. Κι όλα αυτά απέναντι στον μητροπολιτικό Δήμο, που οι εκδηλώσεις «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ» φέτος έγιναν για να γίνουν.
Ο χώρος αυτός πραγματικά αποτελεί κίνητρο για την δημιουργία εκδηλώσεων. Και κακώς δεν τον αξιοποίησαν και άλλοι φορείς της περιοχής μας, να μπουν στην διαδικασία αναζήτησης και είναι σίγουρο πως θα έφερναν το καλύτερο αποτέλεσμα, την στιγμή που απ’ το Δήμο Πέτα, είναι δεδομένη η απόφαση να δοθεί σε όποιον φορέα της ευρύτερης περιοχής αποφασίσει να συνεισφέρει στον πολιτισμό και να δώσει στους πολίτες το διαφορετικό.
Τώρα που ο Δήμος Πέτα κλείνει τον κύκλο και εντάσσεται στον μεγαλύτερο Δήμο Ν. Σκουφά, είναι σίγουρο πως για την ευρύτερη περιοχή αφήνει μια τεραστία παρακαταθήκη, η οποία ας θεωρηθεί και πρόκληση για τον πολιτισμό. Το χώρο, όπου μπορούν να διοργανωθούν ποιοτικές εκδηλώσεις, με ποιότητα.
Και φυσικά, χωρίς υπερβολή, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να σημειώσουμε ότι όλη αυτή η δουλειά, είναι προσωπική υπόθεση και αποτέλεσμα του δημάρχου Θόδωρου Μουσαβερέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: