Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Υπάρχει θέμα. Πρέπει να φύγει ή να παραμείνει ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος, ώστε ν’ ανοίξει σε χώρο σε νέους ανθρώπους, να ασκήσουν αντιπολίτευση στο Δήμο και με βάση αυτή, να δρομολογήσουν διαδικασίες για την ουσιαστική παρέμβαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αρταίων.

Ο αποτυχών δηλώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει και θα μείνει στην Άρτα, να κάνει αντιπολίτευση, για να δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του και για το Δήμο και για το δημότη. Άλλωστε και ο συνδυασμός του «κοντά στον δημότη» ήταν άσχετα αν οι δημότες ήθελαν να είναι μακριά απ’ αυτόν.

Και πίσω απ’ την αντιπολίτευση παίζει και κάτι άλλο. Ο δρόμος για την Βουλή των Ελλήνων. Σκέφτεται ο άνθρωπος ότι με τις εξελίξεις που υπάρχουν, δυό ή τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Άρτας, μένουν κενές. Μία δεν θα μπορέσει να λάβει αυτός και να πάει κοινοβούλιο…

Μπορεί και να το πετύχει, αν οι εκλογές δεν γίνουν με λίστα, οπότε τζάμπα κόπο θα κάνει για μια φορά ακόμη. Όμως αν τύχει και γίνουν οι εκλογές με σταυρό, θέλω να δω υπέρμαχο της συγκεκριμένης υποψηφιότητας τον φίλο μου, τον Βασίλη Ψαθά. Κομματική εντολή θα είναι Βασίλη, γιατί αντιδράς;

*****

Ένα νέο blog εντοπίσαμε μια βαθυστόχαστη ανάλυση για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ Άρτας, το πώς εξελέγη ο Γιάννης Παπαλέξης δήμαρχος και πολλά άλλα. Κάτι θέλει να πει ο υπερασπιστής της κομματικής νομιμότητας, αλλά έχει ένα πρόβλημα. Φοβάται να γράψει στο τέλος της ανάλυσης το ονοματάκι του, όπως κάνουν όλοι οι σοβαρά ασχολούμενοι με τα κοινά, που στο τέλος θέλουν να συνεισφέρουν στον πολιτικό διάλογο.

Με τον ανώνυμο υβριστή λοιπόν, εμείς δεν έχουμε λόγο να ασχοληθούμε, αν και γνωρίζουμε τι καλό κομματόσκυλο είναι και ποιες είναι οι παρεμβάσεις του στα κοινά της περιοχής μας. Τέλος πάντων. Τον αγνοούμε. Μέχρι να αποφασίσει να μας πει το ονοματάκι του και τότε, θα δούμε ποιος υπηρετεί (και γιατί) το ΠΑΣΟΚ και ποιος κάνει το αντίθετο.

*****

Νάτος και ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος. Εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν σε εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και αποκαθιστά την αλήθεια αφού επισημαίνει: «Με αφορμή τα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας σε σχέση με τη χορήγηση πιστοποιητικών λουτροθεραπείας σε εργαζόμενους του Δήμου Αρταίων δηλώνεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν εμπλέκεται στη διαδικασία χορήγησης η οποία είναι αρμοδιότητα του Ταμείου Δημοτικών Υπαλλήλων (Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) και μόνο».

Όμως δεν σταματάει εκεί. Βρίσκει μια ακόμη ευκαιρία να παραστήσει τον… Ξανθόπουλο της αυτοδιοίκησης, για να ολοκληρώσει την ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας: «Κάθε άλλο σχόλιο εντάσσεται στο γνωστό σκηνικό της παραφημολογίας που την τελευταία διετία έχει οργανωθεί σε βάρος της Δημοτικής Αρχής».

Τι τα θέλει αυτά; Ποιόν να συγκινήσει, τώρα πίσω – πίσω. Οι πολίτες έχουν αποφασίσει και έχουν κρίνει την δημοτική αρχή πολύ πριν. Την έκριναν και την προεκλογική περίοδο με τα καμώματά της και περισσότερο την κρίνουν τώρα, που άφησε την πόλη στο έλεός της και δεν κινείται τίποτα, εκτός κάποιων έργων, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να τελειώσουν άμεσα. Για να μην θυμηθούμε περισσότερα…

*****

Να μην το ξεχάσω. Εδώ ο τόπος βρωμάει κυριολεκτικά και το κυκλοφοριακό υπάρχει ως πρόβλημα για να σπάει τα νεύρα των πάντων, οι φωστήρες της δημοτικής αρχής, βρήκαν πεδίον δόξης να ασχοληθούν. Να εντείνουν λέει, τους ελέγχους για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Μάλιστα η ανακοίνωση αυτή του Δήμου Αρταίων, μπορεί να θεωρηθεί η μόνη παρέμβαση και πρωτοβουλία, απ’ όταν ο δήμαρχος Πάνος, δεν έλαβε το χρίσμα του κομματικού υποψηφίου δημάρχου και άρχισε να ασχολείται με την εκλογή του καλού…

Θα μπορούσαν κάποιοι εκ της δημοτικής αρχής, που έχουν ακόμα κάποιες αρμοδιότητες, ειδικά μετά τις εκλογές να περισώσουν τα προσχήματα, κάνοντας τα αυτονόητα ή δείχνοντας πως κάνουν τα αυτονόητα, αντί να παραπονούνται, γιατί σ’ αυτή την εφημερίδα γράφονται κάποιες αλήθειες, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γραφούν.

Προσωπικά, επειδή έτυχε να είμαι στο στόχαστρο της περίεργης κριτικής, γνωρίζω πολλά και θα τα καταγράψω όλα. Ευκαιρίες και αφορμές, αν δεν υπάρχουν τις δίνουν αυτοί που έπρεπε να αναγνωρίσουν ένα πράγμα. Ότι στην κατάλληλη στιγμή, οι πολίτες, ο λαός της Άρτας, τους έστειλε στο σπίτι τους. Με σαφή εντολή: Να ηρεμήσουν και να μην μιλάνε γιατί όσο μιλάνε και όποτε μιλάνε θα προκαλούν.

*****

Πολύ βαριά το πήραν (το εκλογικό αποτέλεσμα) κάποιοι οπαδοί του δημαρχονομάρχη. Βρίζουν όποιον θεωρούν ότι ήταν εμπόδιο στην εκλογή του, νομίζοντας ότι έτσι κάτι κάνουν ή για να το πούμε καλύτερα, ότι παρέχουν καλές υπηρεσίες, στον μεγάλο ηττημένο. Προφανώς κάποιες υποσχέσεις θα πήγαν χαμένες, αλλά εμείς τι να κάνουμε. Βλέπετε στις εκλογές αποφασίζουν οι περισσότεροι οι οποίοι (περισσότεροι) έδειξαν τον δρόμο της εξόδου στον κύριο που ήρθε στην Άρτα και θεώρησε ότι απευθύνεται σε υπανάπτυκτους.

*****

Γέμισαν οι εφημερίδες ευχαριστήριες ανακοινώσεις υποψηφίων, εκλεγέντων και μη. «Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω όσους με στήριξαν με την ψήφο τους», αναφέρουν συνήθως, αλλά θα καταθέταμε μια διαφορετική πρόταση. Αντί να το κάνουν ανακοίνωση στις εφημερίδες, δεν προσπαθούν να κάνουν κάτι πρώτα και να δικαιώσουν με πράξεις, όσους τους στήριξαν και τους εμπιστεύτηκαν, αντί να βγάζουν αυτές τις βαρετές ανακοινώσεις; Θα ήταν καλύτερα, λένε όλοι.

*****

Με μεγάλη αγωνία περιμέναμε το μανιφέστο του προέδρου της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Στάθη Νάνου, για τις δημοτικές εκλογές, που όπως είπε στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, θα το δημοσίευε στο site monoplio.gr, το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του, όπως χαρακτηριστικά είπε. Μέχρι χθες το βράδυ λοιπόν, αναμέναμε το εν λόγω μανιφέστο, αλλά δεν το είδαμε. Και για να λέμε την αλήθεια, στεναχωρηθήκαμε, γιατί είμεθα φτωχότεροι σε γνώσεις περί την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. Αλλά την στεναχώρια μας απαλύνει η σκέψη ότι αυτός ο γίγας της πολιτικής ανάλυσης, μπορεί να κάνει τις τελευταίες διορθώσεις του στο εν λόγω μανιφέστο, οπότε κάτι καλύτερο θα βγει στην τελική του μορφή και η αγωνία μας θα ισοσκελιστεί με την ποιότητα του κειμένου. Μόνο μην αργήσει ο πρόεδρος, γιατί η αγωνία, αλλά και η υπομονή, πρέπει να έχουν όριο…

Αυτή κι αν δεν είναι είδηση, που δείχνει ότι στις ημέρες μας, με την οικονομική κρίση στο απόγειο και την αφραγκία καθημερινότητα, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Διαβάστε: «Προσποιούμενοι εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας δύο άνδρες χθές στην Άρτα προσπάθησαν να πουλήσουν ημερολόγια τα οποία παρουσίαζαν ότι είχαν εκδοθεί από τον σύλλογο. Οι δύο άνδρες όμως, ελληνικής καταγωγής, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Άρτας οι οποίοι και τους συνέλαβαν».

*****

Αλληλογραφία: Προς Α.Κ. ενταύθα: Όταν κάποιον προσπαθείς να τον κάνει μάγκα, αυτά παθαίνεις. Του δίνει βήμα, νομίζει ότι το πήρε μόνος του και τα επακόλουθα είναι γνωστά. Τι να κάνουμε όμως; Εις την ζωή και την πολιτική αυτά συμβαίνουν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται λίγη προσοχή. Γιατί παράγινε το κακό!

*****

Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» του δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, βρέθηκε προχθές στην προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ. Ο νέος δήμαρχος Αρταίων τους ευχαρίστησε για την συμβολή τους στον εκλογικό αγώνα που έγινε και το νικηφόρο αποτέλεσμα που έφερε.
Τους διαβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός θα λειτουργεί κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα γίνονται οι συναντήσεις αυτές, όπου θα τίθενται σε συζήτηση τα θέματα του Δήμου και οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής.
Να θυμίσουμε κάτι, χωρίς να αποτελεί αμφιβολία για τις προθέσεις του νέου δημάρχου. Πολλοί δήμαρχοι, όταν εκλέγονται κάνουν μια τέτοια συνάντηση και δηλώνουν ότι ο συνδυασμός θα λειτουργεί και πολλά άλλα τέτοια εντυπωσιακά. Στην συνέχεια… μην τους είδατε και μην τον είδατε.
Οπότε η δέσμευση του νέου δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, είναι και πρόκληση και εμείς από τούτη την στήλη, θα την θυμίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

*****

Στα χωριά της Αθαμανίας

Το παλεύει ό Κώστας Παππάς. Αν και οι εκλογές τελείωσαν, αυτός έβαλε πρόγραμμα επισκέψεων στις έδρες των πρώην Δήμων για συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα και τις προτεραιότητες, που ως αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει να θέσει.
Προχθές λοιπόν επισκέφτηκε το Δήμο Αθαμανίας και είχε συζήτηση με τους κατοίκους των χωριών, στους οποίους ανέλυσε τους στόχους του και άκουσε τους προβληματισμούς τους, για την ανάπτυξη των χωριών των Τζουμέρκων.
Άκουσε πολλά κι διάφορα απ’ τους κατοίκους των χωριών και είναι σίγουρο πως όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και είναι σίγουρο πως στην επόμενη επίσκεψη που θα κάνει στα χωριά αυτά, θα έχει να τους ανακοινώσει πρωτοβουλίες που θα αναλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: