Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τα ρίχνουν στον Καχριμάνη τώρα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Δέκα μέρες μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και στη ΝΔ Άρτας, περί άλλων τυρβάζουν αποφεύγοντας επιμελώς να δουν το πρόβλημα που υπάρχει και ήρθαν τα αποτελέσματα που ήρθαν.
Ευτυχώς που γι’ αυτούς βρέθηκε νικητής των περιφερειακών εκλογών ο Αλέξανδρος Καχριμάνης και έχουν κάποιον να του φορτώσουν την ήττα και να βρουν το εξιλαστήριο θύμα, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και να έχουν λόγο ύπαρξης στα τοπικά δρώμενα, νομίζοντας ότι μπορούν πλέον να έχουν λόγο και να κινήσουν εξελίξεις.
Αστεία τα επιχειρήματα. Ρίχνουν ευθύνες στον περιφερειάρχη, γιατί λέει πως αυτός συγκέντρωσε την πλειοψηφία και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία για τους άλλους χρισματούχους του κόμματος. Λες και η εκλογή του Παπαβασιλείου στην Άρτα και του Κόκλα στο Νεοχώρι ήταν θέμα του Καχριμάνη, ο οποίος έτρεχε και δεν έφτανε για να επικοινωνήσει με τον τελευταίο πολίτη και να φέρει το αποτέλεσμα που έφερε.
Τα ίδια και τα ίδια… Όπως συμβαίνει με κάθε ηττημένο, που τις ευθύνες τις αναζητάει σε όποιον άλλον, εκτός των δικών του επιλογών, συμβαίνει και τώρα, για να διασωθούν και οι ηττηθέντες, αλλά και αυτοί που προέβαλαν τις υποψηφιότητές τους ως σωτήριες για το κόμμα του, αγνοώντας την κοινωνία, τους πολλούς πολίτες, που πολύ καιρό πριν είχαν στείλει τα δικά τους μηνύματα.
Βεβαίως τώρα έχουν λόγο και όσοι ακολούθησαν τις επιλογές ήττας, πειθόμενοι στις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις όσων έλαβαν τις αποφάσεις και οδήγησαν τη ΝΔ Άρτας εκεί που την οδήγησαν. Κι αυτοί έχουν τους δικούς τους λόγους να τίθενται απέναντι και στους ηττημένους, αλλά και σ’ αυτούς που έκαναν τις επιλογές ήττας. «Με παίρνει εμένα, τρέχω σ’ όλα τα χωριά, συγκεντρώνω 1000 σταυρούς και βρίσκομαι εκτός», έλεγε χαρακτηριστικά υποψήφιος που έτρεξε όσο κανένας για τον συνδυασμό του κ. Παπαβασιλείου και είναι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Που να φανταστεί ο άνθρωπος, ότι η σιγουριά της νίκης, ήταν μόνο στο μυαλό του επικεφαλής, ο οποίος επιμένοντας στην αλαζονεία του έλεγε και ξανάλεγε: «Αυτές τις εκλογές δεν τις χάνω εγώ».
Τις έχασε και τις εκλογές, οδήγησε τόσα και τόσα στελέχη στην απογοήτευση και άντε τώρα όσοι έλαβαν τις αποφάσεις ήττας, να ξαναλειτουργήσουν το κόμμα και να βάλουν τα στελέχη σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
Η ΝΔ, όπως απεδείχθη και στις κομματικές συνεδριάσεις, των προηγούμενων ημερών, είναι «καζάνι που βράζει» και κανένας δεν γνωρίζει το τι μπορεί να προκύψει την επόμενη ημέρα.
Με απόντες βέβαια, όσους το οδήγησαν στις ήττες και την διάλυση που βρίσκεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: