Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τα προβλήματα που έρχονται είναι περισσότερα

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Τραγική η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Άρτας, όπως συμφωνούν γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, αλλά και οι πολίτες που αναγκάζονται να βρεθούν εκεί, είτε ως ασθενείς, είτε ως συνοδοί ασθενών.
Μόνο που κανένας δεν σκέφτεται ότι έρχονται τα χειρότερα, αν λάβει κανένας υπ’ όψιν του τις καθημερινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανακοινώσεις αισιοδοξίας, που πρέπει να δίνουν, αλλά μοιάζουν με… τρομοκρατικές προκηρύξεις. Θα σταματήσει η άλφα παροχή υπηρεσίας σε ασθενείς, θα ακολουθήσει η βήτα και ούτω καθεξής. Σα να λέει στους πολίτες μην περιμένετε τίποτα απ’ το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά στραφείτε σε καμιά ιδιωτική κλινική, αν θέλετε να δείτε την υγειά σας. Εντελώς κυνικά και χωρίς να υπολογίζει ότι υπάρχουν φτωχοί πολίτες, που ούτε να σκεφτούν δεν μπορούν την ιδιωτική κλινική.
Όλα αυτά για την τάχα επίδειξη πατριωτισμού και για να υπηρετήσουμε την πατρίδα, να βγει απ’ το χρέος με τις θυσίες, ακόμη και στην υγεία του φουκαρά, που δεν έχει να πληρώσει και είναι καταδικασμένος να πεθάνει.
Για τους έχοντες και κατέχοντες (το θυμηθήκαμε κι αυτό…) ούτε κουβέντα. Καμία περικοπή, καμία θυσία, όλα καλά και θα γίνου ν καλύτερα.
Με αυτή την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τι μπορούμε να περιμένουμε, για το καλύτερο μέλλον ενός μικρού Νοσοκομείου, όπως της Άρτας, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία έκανε αλματώδη βήματα και έλυσε πολλά προβλήματα.
Τίποτα απολύτως και φυσικά και η όποια αναφορά σε προσπάθειες που πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο, γίνεται, γιατί δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Με τις όποιες κοινωνικές παρεμβάσεις θα υπάρξουν λύσεις σε μικρά και καθημερινά προβλήματα, τα οποία δεν πρέπει να υπάρχουν και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο και με την καλή διάθεση.
Περιμένοντας λοιπόν τα χειρότερα μπορούμε να απαιτήσουμε κάποιες παρεμβάσεις και να μην έρθει το χειρότερο, χωρίς την στοιχειώδη αντίσταση, χωρίς την στοιχειώδη προσπάθεια, που πρέπει να είναι καθημερινή.
Γι’ αυτό λοιπόν είναι επιβεβλημένη η κοινή προσπάθεια, η συνεργασία όλων των τοπικών παραγόντων και φυσικά των βουλευτών μας, που δεν πρέπει να δείχνουν πως δεν έχουν αντιληφθεί το τι συμβαίνει σήμερα στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: