Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Στην ανεργία 50 συμβασιούχοι του ΥΠΠΟΤ σε Άρτα - Πρεβεζα

Την πόρτα της εξόδου είδαν πάνω από 50 συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού οι συμβάσεις των οποίων έληξαν τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συμβασιούχων ΥΠΠΟΤ Άρτας & Πρέβεζας Άρη Βάσιο συνολικά στη ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας απομακρύνθηκαν 50 με 60 άτομα, κυρίως συντηρητές και φύλακες των αρχαιοτήτων. Απ’ αυτούς, οι 20 εργάζονταν με την τροπολογία Σαμαρά, όταν δηλ. είχαν παραιτηθεί από τα θετικά ασφαλιστικά μέτρα και οι υπόλοιποι ήταν ωρομίσθιοι.
Οι συμβάσεις όλων αυτών έληξαν στις 31 Οκτωβρίου 2010. Στην Άρτα οι περισσότεροι από τους παραπάνω συμβασιούχους απασχολούνταν στο μουσείο. Δηλαδή το φυλακτικό προσωπικό του μουσείου της Άρτας αποτελούνταν από τους παραπάνω συμβασιούχους, οι οποίοι δεν προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους ενώ υπάρχουν ακόμα και οι απασχολούμενοι απ’ το STAGE των οποίων όμως οι συμβάσεις λήγουν και αυτών στο τέλος του μήνα. «Η φύλαξη στο Μουσείου της Άρτας και της Πρέβεζας αντίστοιχα γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη γιατί απομακρύνθηκε αρκετό προσωπικό» τόνισε ο κ. Βάσιος ενώ σημείωσε το παράδοξο ότι οι παραπάνω συμβασιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την απασχόλησή τους σε καμιά άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω της ισχύος του 24μήνου.
Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΥΠΠΟΤ αγωνίζεται εδώ και καιρό για την άρση του 24μήνου αλλά καμία σημαντική πρόοδος δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ως προς το αίτημα αυτό. «Εάν δεν υπάρξει μια γενναία απόφαση να εγκριθούν αρκετές θέσεις φυλάκων και όλων των εργαζομένων στο μουσείο της Άρτας θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα και το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο όσο δεν επιλύεται ο περιορισμός του 24μήνου» τόνισε ο πρόεδρος των Συμβασιούχων στην Αρχαιολογία Άρτας & Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: