Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας» από το ΚΕΕ Άρτας για τους μετανάστες

Από το Κ.Ε.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι από τα μέσα Νοεμβρίου (2010), αρχίζουν να λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα τμήματα του προγράμματος «Οδυσσέας» για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Η διαδικασία εγγραφών βρίσκεται σε εξέλιξη και δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους για την παρακολούθηση του προγράμματος.
Το πρόγραμμα οργάνωσε και λειτουργεί η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
Το Έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ο «Οδυσσέας» απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία. Στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας, η επιτυχία των εκπαιδευομένων οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα «Οδυσσέας» έχει ξεπεράσει το 90%.

ΛΟΥΡΟΣ: Σε Πανεπιστημιακό μικροσκόπιο

Μια σημαντική ερευνητική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της λεκάνης απορροής του ποταμού Λούρου με την συμμετοχή 24 ερευνητικών κέντρων, Πανεπιστημίων και ακαδημιών από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη δραστηριότητα αυτή συμμετέχει και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, δίνοντας έμφαση στη διερεύνηση οικονομικών εργαλείων και πολιτικών για την εφαρμογή της οδηγίας των νερών.
Η λεκάνη απορροής του Λούρου έχει επιλεγεί σαν μια από τις περιοχές μελέτης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο διότι συνδυάζει με μεγάλη ποικιλία χρήσεων νερού (γεωργία, κτηνοτροφία, ενέργεια, αστική και τουριστική χρήση κλπ) και απορρέει σε ένα από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς βιότοπους.
Ερευνητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, έχουν προχωρήσει σε μια πρώτη καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης σε επίπεδο λεκάνης απορροής και θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα αυτά σε ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, στο Δήμο Λούρου.

ΠΕΤΑ: Παραδόθηκε η μελέτη ύδρευσης

Παραδόθηκε στις 20-11-2010 και η μελέτη ύδρευσης του Δήμου Πέτα που περιλαμβάνει την αλλαγή των αγωγών ύδρευσης στο δήμο αλλά και νέες λύσεις παροχής πόσιμου και αρδεύσιμου νερού. Το έργο προϋπολογίζεται στα 3.760.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα υδροδότησης του Δήμου Πέτα .Η παραπάνω μελέτη ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 ,κόστισε 167.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ .

Δυό μετάλλια για τον «ΠΟΛΥΔΑΜΑ»

Δύο μετάλλια στην 3η θέση κατέκτησαν οι αθλητές του Συλλόγου Βαρέων Αθλημάτων Άρτας «Πολυδάμας» που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας β’ κατηγορίας ανδρών το οποίο διεξήχθη στην Κρήτη από 19-21 Νοεμβρίου. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 17 σωματεία με αθλητές της κατηγορίας.
Ο «Πολυδάμας» Άρτας συμμετείχε με τρεις αθλητές που είναι οι: Σεϊμένης Θεόδωρος, Ρίζος Δημήτριος και Βασδέκης Κων/νος οι οποίοι κέρδισαν δυο μετάλλια στην τρίτη θέση.
Όπως δήλωσε ο προπονητής του Συλλόγου Δημήτρης Τσάκαλος «παρόλο που ήταν απροπόνητα τα παιδιά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κατάφεραν και πήραν την 3η θέση. Υποσχέθηκαν να συνεχίσουμε τις προπονήσεις και του χρόνου να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Το πρωτάθλημα (α’ κατηγορία) συνεχίζεται από 10 μέχρι 13 Δεκεμβρίου όπου και εκεί θα έχουμε συμμετοχή». Οι προπονήσεις γίνονται στην αίθουσα πυγμαχίας στο κλειστό γυμναστήριο και όποιος επιθυμεί να εγγραφεί μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 6974 894378 από 6.30 μέχρι 8.30μ.μ. για οποιαδήποτε πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: