Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Τα κατεστημένα κόμματα αποδείχτηκαν ανεπαρκήΤην απόφασή του να προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάνη “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” ανακοίνωσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


«Σήμερα, αποφασίζω, μετά από πολλή σκέψη και με την αίσθηση ότι η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους τους Πολίτες, να δηλώσω πως συστρατεύομαι στην προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», με μοναδικό κίνητρο το καθήκον απέναντι στην πατρίδα».
Αυτό επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, ανακοινώνοντας την απόφασή του, να ενταχτεί από τους πρώτους στο νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάνη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».
Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του κάνει αναφορά στην πολιτική του διαδρομή και την τελική του επιλογή σημειώνοντας: «Χωρίς να πιστεύω σε Μεσσίες και Σωτήρες, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και της αγωνίας των Ελλήνων (η οποία ασφαλώς διακατέχει κι εμένα) θεωρώ πως η έξοδος από την κρίση, η οποία δεν είναι κατά βάση οικονομική αλλά κρίση Κοινωνική, κρίση ήθους, κρίση Πολιτισμού και Αισθητικής, δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και δυνάμεων που, αφού έχουν συμφωνήσει και αποδεχτεί τις δικές τους ευθύνες, φιλοδοξούν, απαλλαγμένοι από συμπλέγματα και στερεότυπα του παρελθόντος να συμβάλλουν στην δημιουργία, επιτέλους μιας περιόδου ακμής για τον τόπο μας».


«Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια πρωτοφανή εθνική αποτυχία, η οποία ανατρέπει ότι μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένο και αυτονόητο.
Η παρακμή του πολιτικού μας συστήματος και η αποτυχία του να δώσει μέχρι και σήμερα, τριάντα έξι χρόνια μετά την μεταπολίτευση, λύση στα προβλήματα των Ελλήνων Πολιτών είναι γνωστή και δεδομένη. Είναι το αποτέλεσμα των λαθεμένων πολιτών επιλογών και μιας συλλογική νοοτροπίας.
Από την ημέρα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, πριν από 13 μήνες, παρέμεινα σιωπηλός θεατής, αλλά και αναλυτής όσων συνέβησαν.
Δεν συμμετείχα στο παιχνίδι εντυπώσεων και στην κατασκευή ενόχων, που με τον τρόπο που γίνεται, αποπροσανατολίζει και εξυπηρετεί μόνο τα γνωστά συμφέροντα που οδήγησαν το Πολιτικό Σύστημα στην πλήρη απαξίωση και την Ελληνική Κοινωνία και τους Πολίτες στην απόγνωση.
Σήμερα, αποφασίζω, μετά από πολλή σκέψη και με την αίσθηση ότι η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους τους Πολίτες, να δηλώσω πως συστρατεύομαι στην προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», με μοναδικό κίνητρο το καθήκον απέναντι στην πατρίδα.
Χωρίς να πιστεύω σε Μεσσίες και Σωτήρες, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και της αγωνίας των Ελλήνων (η οποία ασφαλώς διακατέχει κι εμένα) θεωρώ πως η έξοδος από την κρίση, η οποία δεν είναι κατά βάση οικονομική αλλά κρίση Κοινωνική, κρίση ήθους, κρίση Πολιτισμού και Αισθητικής, δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και δυνάμεων που, αφού έχουν συμφωνήσει και αποδεχτεί τις δικές τους ευθύνες, φιλοδοξούν, απαλλαγμένοι από συμπλέγματα και στερεότυπα του παρελθόντος να συμβάλλουν στην δημιουργία, επιτέλους μιας περιόδου ακμής για τον τόπο μας.
Τα κατεστημένα κόμματα, ιδιαίτερα αυτά της εξουσίας, δυστυχώς, για όλους μας αποδείχτηκαν ανεπαρκή. Τα προβλήματα που διογκώθηκαν υπέρμετρα απαιτούν λύσεις που περνάνε υποχρεωτικά μέσα από τομές, ρήξεις και σαρωτικές αλλαγές που μόνον μια συμμαχία πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος – κεντροδεξιών, φιλελεύθερων, κεντροαριστερών, μπορούν να υλοποιήσουν.
Με πόνο ψυχής παρακολουθώ, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, την παράταξη που υπηρέτησα ευσυνείδητα και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των συμπατριωτών μου, να παραπαίει και να απογοητεύει τους Έλληνες που την στήριξαν, την ανέδειξαν και στης έδωσαν την δύναμή της.
Η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της, είτε ως Κυβέρνηση, είτε ως Αντιπολίτευση, πολιτεύτηκε με σύνεση και υπευθυνότητα, χωρίς λαϊκισμούς. Η παρουσία της στην πολιτική ζωή σφραγίστηκε με τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές της Χώρας που επιβεβαιώθηκαν από τα γεγονότα. Δυστυχώς σήμερα, κατέληξε Κόμμα διαμαρτυρίας.
Οι καιροί αλλάζουν, αλλά κάποιοι, δυστυχώς, επιμένουν να παραμένουν προσηλωμένοι σε μεθόδους που μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
Οι λύσεις δεν είναι δυνατόν να προέλθουν απ’ αυτούς που εξακολουθούν να καλλιεργούν διαχωριστικές γραμμές και στερεότυπα του ξεπερασμένου παρελθόντος.
Σε όλη την διαδρομή μου προσπάθησα με συνέπεια και υπευθυνότητα, χωρίς υπερβολές, να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπατριωτών μου.
Και αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτό.
Πιθανόν να υπήρξαν και από μέρους μου λάθη. Όμως από παντού αναγνωρίζεται πως αγωνίστηκα με πάθος για να βελτιώσω το επίπεδο διαβίωσης των συμπατριωτών αλλά και την εικόνα του τόπου μας και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Έτσι πιστεύω ότι έβαλα ένα λιθαράκι, μικρό ή μεγάλο, αυτό θα μας το πει ο αντικειμενικός παρατηρητής του μέλλοντος.
Η πολιτική μου αφετηρία και οι καταβολές μου, οδηγούσαν και οδηγούν τις πράξεις μου. Είναι η ώρα όλοι, Πολίτες και Πολιτικοί, να παρατηρήσουμε με προσοχή τον καθρέφτη μας και να αλλάξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: