Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Να προσέχουν οι όψιμοι υπερασπιστές

Δεν κρύψαμε ποτέ τα λόγια μας για την στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατά την οποία έγινε μεγάλη προσπάθεια, για να εκλεγεί ο δήμαρχος ο Γιάννης Παπαλέξης. Το ίδιο υποστηρίξαμε και στο προηγούμενο φύλλο της «Γ», όπου επισημάναμε και την δυσαρέσκεια των πολιτών γι’ αυτή την στάση, η οποία (δυσαρέσκεια) είναι μια δυναμική έννοια και δεν μπορεί να τελειώσει εδώ.
Γνωρίζαμε πολύ καλά και τις επιλογές, όπως και τις συζητήσεις που έκανε ο βουλευτής, όταν η συζήτηση αφορούσε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του νέου δημάρχου Άρτας Γιάννη Παπαλέξη. Και τότε και τώρα το ίδιο επισημαίνουμε. Ότι ήταν μεγάλο το λάθος να είναι δήθεν δίπλα στο νέο δήμαρχο, μιας και γι’ αυτόν η υπόθεση της εκλογής δεν μπορούσε να αποτελεί τυχαίο περιστατικό.
Την στάση του βουλευτή θα εκτιμήσει και θα αποτιμήσει ο πολίτης, με τις επιλογές που θα κάνει στο μέλλον. Η δική μας αποστολή, είναι να θυμίζουμε επιλογές και πρακτικές, για να μην διαφεύγουν των πολιτών και δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Όσο για τους όψιμους υπερασπιστές του βουλευτή, θα λέγαμε το πολύ απλό. Αυτοί που έχουν άποψη και τον κρίνουν τώρα, μάλλον για άλλους λόγους είναι δίπλα του και δεν ήταν δίπλα του, την εποχή που μόνος του (θυμάται αυτός) προσπαθούσε να καθιερωθεί στην πολιτική ζωή της Άρτας. Αυτοί οι όψιμοι υπερασπιστές, σε κυβερνητικό βουλευτή είναι δίπλα, άρα δεν μπορεί κανένας να τους θεωρήσει αγωνιστές μιας ιδέας ή μιας προοπτικής για τον τόπο μας.
Ας προσέχουν λοιπόν και ας μην κάνουν δημόσιες δηλώσεις, για θέματα που δεν γνωρίζουν ή αν γνωρίζουν θέλουν να τα παρουσιάζουν παραποιημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: