Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πολιτική επιβίωση διά των ύβρεων!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Παπασιώζο, η οποία όμως κάθε φορά μπορεί να μην είναι αποτελεσματική, όπως ήταν παλιότερα και ωφελήθηκε ο ίδιος. Θα διαπίστωσε ότι δεν είναι όλες οι εποχές οι ίδιες. Το παράδειγμα της ήττας του συζύγου της αδερφής του Γιάννη Κόκλα, έπρεπε ήδη να τον έχει οδηγήσει στο πρώτο συμπέρασμα, ότι δηλαδή, δεν μπορεί να είναι πάντα ο ρυθμιστής του παιχνιδιού η ύβρις κατά του αντιπάλου, για να αποδειχτεί ότι αφού ο υβριζόμενος δεν είναι καλός, καλός θα αποδειχτεί ο υβρίζων.
Έφυγε από την μέση ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος έδωσε το παρόν στην ιδρυτική συγκέντρωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάνη και πλέον ο εσωκομματικός αντίπαλος είναι ο Γιώργος Στύλιος που είναι και ο τρίτος υποψήφιος βουλευτής, σε σταυρούς προτίμησης. Από τώρα μέχρι να πάμε στις εκλογές, για τον βουλευτή αυτός θα είναι ο στόχος. Κάθε πολιτική του εκτίμηση, θα αρχίζει και θα τελειώνει σε αυτόν.
Καλή ευκαιρία, σ’ αυτή την χρονική συγκυρία, όπου υπάρχει ένταση και αμφισβήτηση για την αναγκαιότητα της ίδρυσης του κόμματος από την Ντόρα, να εκμεταλλεύεται τάχα πληροφορίες, που φέρνουν τον αντίπαλό του, να συνομιλεί με την Ντόρα, άρα να μην είναι τόσο πιστός στο κόμμα και τον Σαμαρά, όσο ο ίδιος δηλώνει. Και με βάση την πληροφορία αυτή, που μπορεί να είναι κατασκευασμένη και από τον ίδιο, επιθυμεί να στρέψει εναντίον του αντιπάλου του, όσους αφελείς δίνουν βάση στα λεγόμενα του βουλευτή και δεν τα ψάχνουν πάρα πέρα. Άρα και νέο εφήμερο πολιτικό κέρδος.
Όμως μπορεί να χαρακτηριστεί υπεύθυνη συμπεριφορά βουλευτή αυτή; Σε καμία περίπτωση, αν κρίνουμε και απ’ την ευκαιρία που έλαβε για να εξαπολύσει μύδρους κατά του εσωκομματικού του αντιπάλου. Τον κάλεσε η ΝΟΔΕ να κάνουν απολογισμό και ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, που μόνο σ’ αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε ο βουλευτής.
Αν αναφερόταν στο θέμα του απολογισμού, θα έπεφταν στο τραπέζι και οι δικές του ευθύνες, οπότε βρήκε τρόπο να ξεφύγει, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό κρύβονται οι ευθύνες του και μπορεί να προχωράει, στην πολιτική του διαδρομή, χωρίς προβλήματα.
Και φυσικά δεν βρέθηκε κανένας παράγοντας του κόμματος αυτού, ούτε ο πρόεδρος Στάθης Νάνος, να του υπενθυμίσει ότι άλλο είναι το θέμα της συζήτησης και επί πλέον σ’ αυτή την φάση δεν ενδιαφέρουν οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αλλά το πώς μπορεί να βγεί το κόμμα πιο ισχυρό και να έχει παρουσία στην κοινωνία.
Με αρχή λοιπόν τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, ας περιμένουμε και άλλα, πολλά ακόμη, να ακούσουμε απ’ το στόμα του βουλευτή Κ. Παπασιώζου, για τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Στύλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: