Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάριο για τον «Καλλικράτη»

Στα «θρανία» οι νεοεκλεγέντες 2 και 3 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα

Τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θα επιμορφώσει το υπουργείο εσωτερικών με διημερίδες που θα οργανώσει σε έξι μεγάλες πόλεις της χώρας. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν το επιχειρησιακό πρόγραμμα των ΟΤΑ για τις πρώτες 135 ημέρες, το σύστημα διακυβέρνησης των νέων δήμων και περιφερειών, τις νέες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τις μετατάξεις του προσωπικού.
Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν οικονομικά ζητήματα, τις συνενώσεις των νομικών προσώπων των δήμων και την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων. Σε επίπεδο Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί διημερίδα 2 και 3 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα και θα κληθούν να συμμετέχουν ο νέος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι τρεις δήμαρχοι του Νομού, με τους υπόλοιπους δημάρχους που εξελέγησαν σε επίπεδο Ηπείρου όπως και τα νεοεκλεγέντα δημοτικά, αλλά και το περιφερειακό συμβούλιο.
Παράλληλα και μετά από μελέτη διεύρυνσης και αποτύπωσης για εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης αιρετών και εργαζομένων και στους δυο βαθμούς αυτοδιοίκησης προβλέπεται να αναπτυχθεί δυναμική διαδικασία επιμόρφωσης του πολιτικού προσωπικού και των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση έχει βάθος χρόνου και δεν είναι στατικού χαρακτήρα.

«Βλαστοκύτταρα - Κλωνοποίηση - Προβληματισμοί»: Ομιλία του Μ. Λουκά στον πολιτιστικό σύλλογο «ΠΡΕΒΕΖΑ»

Ομιλία με θέμα την κλωνοποίηση αλλά και τα παραδοσιακά πολυσπόρια περιλάμβανε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κώστα Λογοθέτη, η συγκεκριμένη εκδήλωση έκλεισε ουσιαστικά και την τριετή θητεία του διοικητικού συμβουλίου, αφού στις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Παράλληλα ο κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε στον συντοπίτη μας καθηγητή Γενετικής και π. Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλη Λουκά που ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Στη συνέχεια ο κ. Λουκάς ανέπτυξε το θέμα «Βλαστοκύτταρα - Κλωνοποίηση - Προβληματισμοί» Ένα θέμα επίκαιρο που ωστόσο δεν έχει αναλυθεί όσο θα έπρεπε και υπάρχουν πολλά μελανά σημεία.
Ο καθηγητής Γενετικής με τρόπο απλό και κατανοητό ανέλυσε δύσκολες γενετικές έννοιες, ενώ προσπάθησε με τις τοποθετήσεις του να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς που συνήθως δημιουργούνται.


ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ: Επιμόρφωση με μανιταρόσουπα


Μια διαφορετική εξερεύνηση στο περιβάλλον του Ζηρού είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου και βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου της Λίμνης του Ζηρού.
Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η εξόρμηση για συλλογή μανιταριών τα οποία στην συνέχεια θα αναγνωριστούν και θα καταγραφούν. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι είχε γίνει παρουσίαση των δράσεων του Συλλόγου, χαιρετισμοί επισήμων και ομιλία της βιοπικοιλότητας στην περιβαλλοντική ισορροπία του οικοσυστήματος από τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.
Για την σημασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην περιοχή μίλησε ο κ.Μιλτιάδης Μανίκας ενώ για τα μανιτάρια (βασικά είδη, τοξικά και φαγώσιμα) ενημέρωσε το κοινό ο Στάθης Βασδέκης υποψήφιος διδάκτωρ του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας μανιταριών, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε δωρεάν μανιταρόσουπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: