Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας!



Οι ειδικευόμενοι και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν επίσχεση εργασίας, τα χειρουργεία δεν λειτουργούν και καμία απάντηση δεν δίνεται για το τι πρόκειται να γίνει

Δεν μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Άρτας, το τελευταίο διάστημα. Δεν λειτουργεί τίποτα. Και το χειρότερο στο επίμονο ερώτημα, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού για το τι πρόκειται να γίνει, κανένας δεν μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου, μοιάζει παραπαίουσα, κάνοντας αναφορά σε αόριστες πληροφορίες, που τάχα έχει απ’ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες όμως την επόμενη ημέρα διαψεύδονται και αρχίζουν οι όποιες συζητήσεις, βασισμένες σε άλλες πληροφορίες.
Κυριολεκτικά αλαλούμ, με τους πάντες να είναι σε ένταση και φυσικά, τελικός αποδέκτης της όλης κατάστασης, να είναι ο ασθενής που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, όπως επίσης και οι συνοδοί των ασθενών, που τα νεύρα τους φτάνουν στα όριά τους και είναι πυκνά τα φαινόμενα έντονων διαξιφισμών, συνοδών και ιατρών ή συνοδών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Γνωστό είναι ότι περισσότερο από ένα μήνα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι είναι απλήρωτοι και όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπό τους, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι, αλλά το ότι κανένας δεν είναι σε θέση να τους διαβεβαιώσει το αν θα πληρωθούν και πότε. Η ίδια κατάσταση και με το νοσηλευτικό προσωπικό, που δεν έχει πληρωθεί υπερωρίες και δεδουλευμένα πολλών μηνών πριν και δεν γνωρίζουν, αν θα πληρωθούν και πότε.
Οι διαδοχικές αποφάσεις για επίσχεση εργασίας, έχουν απορυθμίσει κάθε λειτουργία του Νοσοκομείου, με χαρακτηριστικότερο το πρόβλημα των χειρουργείων. Δεν μπορούν να γίνουν ούτε τα προγραμματισμένα χειρουργεία, μας έλεγε χειρουργός του Νοσοκομείου, ο οποίος έχοντας μεγάλη εμπειρία στην λειτουργία Νοσοκομείων, επεσήμανε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που συναντάει τέτοια εικόνα σε Νοσοκομείο. Διευκρίνισε ότι δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο της Άρτας σ’ αυτή την κατάσταση, αλλά όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Κατέληξε δε σημειώνοντας πως αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για μικρό διάστημα ακόμη, τότε όσες προσπάθειες κι αν γίνουν, τίποτα δεν θα μπορεί να διορθωθεί.
Στις συζητήσεις που κάνουν οι γιατροί, για το μέλλον του Νοσοκομείου, κοινός τόπος είναι η απαισιοδοξία. Δεν βλέπουν ότι και σε τοπικό επίπεδο μπορεί να γίνει κάποια προσπάθεια, να διορθωθούν κάποια πράγματα, ώστε να αποκατασταθεί κάπως η λειτουργία και να αντιμετωπίζονται κάποια περιστατικά, τα οποία γι’ αυτούς είναι αδιανόητο να μένουν έτσι.
Απ’ την πλευρά της η διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν έχει απαντήσει ακόμη για το τι πρόκειται να γίνει και το διαρκές μότο του διοικητή Γιώργου Λάμπρου, όπως μας είπαν είναι «θα δούμε». Κι εκεί τελειώνουν όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: