Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πολύς κόσμος… στις «Υπόγειες Διαδρομές»


Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Τζαμπούρα. Ο φιλόλογος καθηγητής Περικλής Κανελλόπουλος, με την ομιλία του άνοιξε την βραδιά
Την Δευτέρα 21.12.10 σε κεντρική καφετέρια έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Τζαμπούρα, η οποία έχει τίτλο «Υπόγειες Διαδρομές» και εκδόθηκε από την «Βιβλιογνωσία – Λάμπρος Κωστακιώτης».
Η εκδήλωση είχε επιτυχία αφού βρέθηκαν εκεί πάρα πολλοί φίλοι του βιβλίου. Ο φιλόλογος καθηγητής Περικλής Κανελλόπουλος, με την ομιλία του άνοιξε την βραδιά και στη συνέχεια υπήρξε σύντομος χαιρετισμός του εκδότη. Ακολούθως οι ηθοποιοί Σωτήρης Σαρλής και Γιώργος Παπαδόπουλος απήγγειλαν ποιήματα του Γιάννη Τζαμπούρα.
Η βραδιά έκλεισε με μια πλούσια και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Όπως προαναφέραμε υπήρξαν πάρα πολλοί εκείνοι που τίμησαν τον ποιητή και το βιβλίο του. Ανάμεσα σ’ αυτούς παρέστησαν ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παππάς, ο απερχόμενος Νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το βιβλιαράκι είναι μια συλλογή ποιημάτων του Γιάννη Τζαμπούρα, ο οποίος όπως γράφει στην εισαγωγή του «..αποτυπώνει σκέψεις, για απλούς ηρωικούς ανθρώπους, που από όποιο μετερίζι της καθημερινής ζωής αγωνίσθηκαν, αντιστάθηκαν, αγάπησαν, ονειρεύθηκαν, έδωσαν μάχες ενάντια στη συντήρηση της εξουσίας και τον ολοκληρωτισμό. Άνθρωποι που παλεύουν για τον καθημερινό μόχθο, για την πατρίδα και την πρόοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: