Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Έκανε τον δικό της απολογισμό η κα Βασιλική Βαγγέλη


Επανέλαβε τις προτεραιότητες για το νομό μας - Σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν όπως Βιομηχανικό Πάρκο - Εγγειοβελτιωτικά

Ξεχωρίζουμε την παρέμβαση που έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με την οποία αποτέλεσε παρελθόν ο θεσμός του ΝΑ και για το νομό μας, η νομαρχιακή σύμβουλος Βασιλική Βαγγέλη, η οποία κατέχει και το ρεκόρ της διαρκούς παρουσίας και στις τέσσερις συνθέσεις τους οργάνου, απ’ την καθιέρωση του θεσμού.
Μίλησε με εμφανή την αγωνία της για το μέλλον του τόπου μας, αναγνωρίζοντας σε όλους τα θετικά, αλλά έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά που δεν έγιναν και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχε χρέος να κάνει.
Ένας απολογισμός, που ίσως φανεί χρήσιμος και στους νέους αιρετούς που στη πορεία τους, θα πρέπει να δουν τις όποιες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, ως συνέχεια αυτών που προϋπήρξαν να αναλύσουν συμπεριφορές, που ενώ μπορούσαν να δρομολογήσουν σημαντικά έργα.
Η Βασιλική Βαγέλη στην παρέμβαση που έκανε στην τελευταία συνεδρίαση επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Απόψε είναι το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο και αποχαιρετιστήριο του θεσμού της Ν.Α ενός θεσμού που διήρκησε 16 χρόνια. Προσωπικά συμμετείχα από την αρχή μέχρι την λήξη ως εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος. Όλοι οι Νομάρχες και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που υπηρέτησαν το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια έκαναν προσπάθειες για αρκετά έργα στο Νομό.
Στόχος όλων μας που ασχοληθήκαμε ήταν να γίνουν περισσότερα, όμως οι χρηματοδοτήσεις ήταν λιγοστές και αυτές κατακερματίζονταν για να ικανοποιηθούν χρόνια προβλήματα που υπήρχαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν έργα ολοκληρωμένα ώστε να βγει ο Νόμος μας αυτό την απομόνωση και να έχει αναπτυξιακή πορεία. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Νομός μας έχει αναπτυξιακή προοπτική σε πολλούς τομείς αρκεί να δοθεί η βαρύτητα που απαιτείται από όλους τους παράγοντες του Νομού μας θεσμικούς – Κοινοβουλευτικούς κλπ».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρότασή της για το τι πρέπει να γίνει άμεσα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησα αγωνιστικά και πολλές φορές συγκρούστηκα για έργα που στερείται ο Νόμος μας ήτοι:
Κεντρικές αρτηρίες (δρόμοι) προς ορεινές περιοχές τέτοιες που να βοηθούν στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου.
Εγγειοβελτιωτικά Πεδιάδας Άρτας.
Βιομηχανικό Πάρκο
Κτίριο του ΙΚΑ και πολλά αλλά ίσως με τον νέο θεσμό του Καλλικράτη να μπορέσουν και γίνουν πράξη όλα τα ανωτέρω αφού και προεργασία υπάρχει.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Αρτινό Λαό από άκρη σε άκρη του Νομού μας τους Ετεροδημότες μας που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια εκλέγοντας με στις πρώτες θέσεις δεν θα τους ξεχάσω και θα θυμάμαι πάντα την αγάπη και εμπιστοσύνη που μου έδειχναν και αυτό με έκανε να προσπαθώ περισσότερο και να είμαι αρωγός στα αιτήματά τους».
Κατέληξε με ευχαριστίες σημειώνοντας: «Να ευχαριστήσω τους Νομάρχες Γ. Παπαβασιλείου –Λάμπρο Ρίζο και Χρ. Παπαγεωργίου και όλους τους συναδέλφους που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Τα μέσα ενημέρωσης που πραγματικά με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και ήταν δίπλα μου σε κάθε προσπάθεια δίπλα μου σε κάθε προσπάθεια. Να ευχηθώ στον Αντιπεριφερειάρχη τον Κώστα Παππά καθώς και στους Περιφερειακούς Συμβούλους καλή και πετυχημένη θητεία για την προοπτική Ανάπτυξης του Νομού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: