Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ανάδειξη αρχαιοτήτων της Αρχαίας Αμβρακίας

Δυτική Νεκρόπολη-Ναός Απόλλωνα-Μικρό Θέατρο» 300.000 Ευρώ. Εργασίες αποκατάστασης σε μνημεία της Ηπείρου

Πιστώσεις ύψους 640.000€ εξασφαλίστηκαν απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη ΣΑΕ για να ξεκινήσουν οι εργασίες σε πέντε αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία της Ηπείρου που είχαν ενταχτεί στο ΕΣΠΑ τον περασμένο Ιούλιο, ώστε να αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι και να γίνουν προσβάσιμοι και επισκέψιμοι για το κοινό.
Ανάμεσα στα έργα αυτά είναι και η «Ανάδειξη- Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων Αμβρακίας: Δυτική Νεκρόπολη-Ναός Απόλλωνα-Μικρό Θέατρο» 300.000 Ευρώ που αφορά την Άρτα. Ειδικότερα σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρονται: "Με σταθερά βήματα προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου την ενίσχυση σημαντικών αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» με στόχο την αποκατάσταση και συντήρησή τους προκειμένου να αναδειχθούν, να διατηρηθούν αναλλοίωτα στο χρόνο και να καταστούν επισκέψιμα.
Ήδη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη ΣΑΕ 014/8 εξασφαλίστηκαν πιστώσεις ύψους 640.000€ για να ξεκινήσουν οι εργασίες σε πέντε αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία της Ηπείρου που είχαν ενταχτεί στο ΕΣΠΑ το καλοκαίρι.
Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ενέκρινε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013» της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ρογκοβού στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου συνολικού προϋπολογισμού 1.790.000.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: