Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η αντεπίθεση του Γ. Παπαδημητρίου


Τα είπε κατά του απερχόμενου νομάρχη και αποτυχόντος υποψηφίου δημάρχου Γ. Παπαβασιλείου, ο γιατρός Γιώργος Παπαδημητρίου, αφού έλαβε αφορμή από την συνέντευξη που παραχώρησε και ισχυρίστηκες (ο αποτυχών) ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας υπονόμευσε την προσπάθεια που έκανε.
Η απάντηση του Γιώργου Παπαδημητρίου, θα λέγαμε τολμηρή και ουσιαστική. Είπε τα πράγματα με τα’ όνομά τους και επί πλέον είπε αυτό, που ο κάθε πολίτης θα ήθελε να πει δημόσια, δεν το είπε, αλλά το έκανε μήνυμα με την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές.
Είπε λοιπόν ο γιατρός Γιώργος Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στον αποτυχόντα: «Τον θεωρώ εντελώς ακατάλληλο για προσφορά στον τόπο και στην παράταξη γιατί είναι εγωκεντρικός και με εκπλήσσει ο ναρκισσισμός του. Ως προς τα υπονομευτικά του απαντώ: Μεγαλύτερος υπονομευτής της παράταξης από τον ίδιο δεν υπάρχει. Σε όλη την πολιτική του διαδρομή υπήρξε υπονομευτής της παράταξης γενικώς και εμού προσωπικά, ειδικότερα δε στις εκλογές του 2007 που χωρίς να τιμήσει τη θεσμική του ιδιότητα ως Νομάρχης Άρτας, υποστήριξε συγκεκριμένο υποψήφιο χάνοντας την εκλογή μου για ελάχιστα ψηφοδέλτια».
Εξ ίσου αποκαλυπτικός αλλά και σκληρός στην απάντηση που έδωσε στον αποτυχόντα ο γιατρός, σε σχέση με την οικογένειά του και την πολιτική της πορεία, για να σημειώσει: «Σχετικά με την πολιτική ιστορία της οικογένειάς μου του απαντώ επίσης πως δε σεβάστηκε την προσφορά στον τόπο, στην κοινωνία και στην παράταξη του πατέρα μου, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε στο ίδιο του το χωριό (Καστανιά), δείχνοντας την προτομή του, λέγοντας ότι «όσα δε σας έκανε αυτός δεν μπορώ να σας τα κάνω εγώ», ξεχνώντας τις προεκλογικές βερμπαλιστικές και πέρα από τη πραγματικότητα υποσχέσεις που έδινε ένθεν κακείθεν στα χωριά της ορεινής Άρτας».
Και μέσα σ’ όλα αυτά ο γιατρός Γιώργος Παπαδημητρίου, είδε και το καλό του τόπου μας, αναφερόμενος στις επιλογές του Αλέξανδρου Καχριμάνη, για να επισημάνει: «Τελειώνωντας λέγω πως ήταν ευτύχημα που ο κ. Καχριμάνης, γνωρίζοντάς τον από πρώτο χέρι, δεν επέμεινε να τον επιλέξει ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη. Θα είχε καταγράψει κι αυτός βαριά ήττα καθότι ο ορεινός όγκος που τώρα τον εψήφισε ως Περιφερειάρχη Ηπείρου θα τον καταψήφιζε λόγω Γιώργου Παπαβασιλείου. Ο οποίος είχε φροντίσει να απέχει των καθηκόντων του - κυρίως από τον ορεινό όγκο - τους τελευταίους 18 μήνες. Σημειώνω πως το ποσοστό που πήρε με εξέπληξε καθότι περίμενα πολύ - πολύ μικρότερο αν και δικαιολογείται εκ των υστέρων από τα τραπεζώματα και το φαγοπότι στις ταβέρνες της πεδινής Άρτας».

Ναι μεν, αλλά!

Καλά όλα αυτά, αδερφέ Γεώργιε, αλλά εγώ δεν το ξεχνάω. Για να βρεθεί αυτό ο κύριος στην Άρτα, που είναι εγωκεντρικός και σε εκπλήσσει ο ναρκισσισμός του, εσύ φταίς. Εσύ αρνήθηκες τότε το χρίσμα του υποψηφίου νομάρχη και ο δυστυχής γραμματέας του κόμματος, τότε, δεν είχε τι να το κάνει, πέρασε πρώτος αυτός πρόθυμος, το πήρε και είδες την Άρτα, τέσσερα χρόνια να βιώνει σκηνές απείρου κάλους, τις οποίες, ΜΕΤΑ, εμείς μείναμε να σχολιάζουμε στα καφενεία. Δε λέω… Φιλότιμη η προσπάθεια, να διορθωθεί το λάθος και αξιοπρόσεκτη η αναγνώριση του λάθους, αλλά τα τέσσερα χαμένα χρόνια της Άρτας, ποιος μπορεί να τα παραβέλεψει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: