Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Να περιμένουμε κάτι για την Άρτα τουλάχιστον

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Απ’ την κυβέρνηση, για την πορεία της χώρας, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα, με το νέο έτος που ανατέλλει. Τα χειρότερα μπορούμε να περιμένουμε και αυτό πλέον είναι κοινή πεποίθηση όλων. Άλλοι λιγότερο αισιόδοξοι, άλλοι περισσότερο αισιόδοξοι. Τα πράγματα όμως όπως και να το κάνουμε θα πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο και αυτό το εγγυάται ο Γιώργος και η παρέα του.
-Υπάρχει ελπίδα;
Να την περιορίσουμε σε τοπικό επίπεδο. Με τους νέους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, με τους νέους δημοτικούς άρχοντες, να δείχνουν διάθεση για σκληρή δουλειά, μιας και πρέπει να αντιμετωπίσουν πλείστα όσα προβλήματα και αυτό το γνωρίζουν.
Στο διάστημα που μεσολάβησε απ’ τις εκλογές μέχρι σήμερα είδαμε τους τέσσερις νέους δημάρχους του νομού μας, ιδιαίτερα κινητικούς. Να ενημερώνονται για σημαντικά προβλήματα, για ελλείψεις, για άμεσες προτεραιότητες, για θέματα που τα προηγούμενα χρόνια είναι ξεχασμένα. Και απ’ όσα συζητήσαμε με τους νέους δημάρχους ξεχωριστά, είναι σε κατάσταση, να δείξουν πράγματα από τις πρώτες ημέρες που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
Ειδικά για την περίπτωση του Δήμου Αρταίων ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, δείχνει να έχει ενημερωθεί για το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας και όπως επεσήμανε και στην ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής «η πόλη θα καθαρίσει».]
Το επισημαίνουμε από την επόμενη των εκλογών και θα το επισημαίνουμε για πάντα. Οι πολίτες πρέπει άμεσα να δουν κάτι να αλλάζει και σε καμία περίπτωση κανένας δεν πρόκειται να δεχτούν τα επιχειρήματα, που προέβαλε στην τελευταία του συνέντευξη ο απερχόμενος δήμαρχος. Ότι δηλαδή «αν κανείς δει τι υπάρχει ως αιτιατό αυτής της υπόθεσης, θα βάλει στόλος, ανθρώπινο δυναμικό, πολίτες», όπως χαρακτηριστικά είπε για να μπερδέψει τα πράγματα, χωρίς να κάνει την στοιχειώδη αναφορά σ’ αυτό που βλέπει ο πολίτης και ο επισκέπτης και η εικόνα δείχνει μια πόλη που κυριολεκτικά βρωμάει.
Εξ ίσου σημαντικό για τον πολίτη, για την πλειοψηφία των πολιτών όλου του Δήμου, είναι η τακτοποίηση των χώρων των πλατειών της πόλης, όπου τα πράγματα έχουν γίνει προκλητικά, για την κονόμα πέντε δέκα επιχειρηματιών. Ούτε και σ’ αυτή την περίπτωση τα επιχειρήματα του απερχόμενου μπορούν να πείσουν, γιατί τα επιχειρήματα αυτά επιχειρούν να καλύψουν ανομήματα.
Οι προκλήσεις για την Άρτα, είναι πολλές. Θα πρέπει να τις αξιοποιήσει, κατά τον καλύτερο τρόπο, η νέα δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: