Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Προετοιμάζονται και τα χειρότερα…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Όπου η κοινωνία, με διάλογο και ουσιαστικές παρεμβάσεις, δεν μπορεί να λύσει προβλήματα και να δημιουργήσει προοπτικές για το καλύτερο αύριο, την θέση των κοινωνικών και πολιτικών διαδικασιών παίρνει η βία και τότε τα πράγματα δεν ελέγχονται.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Άρτα, με το θέμα των οικονομικών μεταναστών, όπου η κοινωνία, διά των εκπροσώπων της, τέσσερα ολόκληρα χρόνια, δεν δείχνει αποφασισμένη, αλλά αντίθετα αδιάφορη να ασχοληθεί με το θέμα. Το επισημαίνουμε και σε άλλα σχόλια της «Γ», πως οι εκπρόσωποί μας, είναι έγκαιρα πληροφορημένοι, για το τι μπορεί να συμβεί και τι συμβαίνει με τους οικονομικούς μετανάστες και δεν ευαισθητοποιήθηκαν στο ελάχιστο.
Τις τελευταίες ημέρες τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, αρχίζει και δίνει βήμα σε εκπροσώπους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να πράξουν και στην Άρτα, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που κινήθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα και την Ομόνοια, τρόπο τον οποίο οι πάντες γνωρίζουν. Οι απόψεις και οι πρακτικές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι γνωστές σχολιασμένες και αρνητικά, κατά κύριο λόγο και θετικά, δεν είναι το θέμα μας αυτό.
Σε τελευταία του παρέμβαση εκπρόσωπος, όπως δήλωσε, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είπε με έμφαση ότι και στην Άρτα, το θέμα των οικονομικών μεταναστών που δημιουργούν τα γνωστά προβλήματα, θα αναλάβουν να το λύσουν αυτοί, για να απαλλάξουν τον τόπο απ’ αυτούς τους ανεπιθύμητους… επισκέπτες.
-Ποιος μπορεί να περιγράψει το τι θα γίνει στην Άρτα, αν αυτή η δήλωση γίνει πράξη;
Κανένας γιατί κανένας εκ των τοπικών μας παραγόντων, που από χρόνια πριν έπρεπε να είχαν επιδείξει ευαισθησία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, δεν μπήκε στον κόπο να σκεφτεί και τις παρενέργειες που προκύπτουν όταν η κοινωνία είναι απαθής και σε μερικές περιπτώσεις δέχεται μοιρολατρικά την… αφασία των εκπροσώπων της. Βέβαια θα έχουν πληροφορηθεί πόσο περίπλοκο έχει γίνει το θέμα των οικονομικών μεταναστών και των προβλημάτων που δημιουργούν στην Αθήνα, απ’ την στιγμή που ανέλαβε δράση η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Κι αν δεν το έχουν πληροφορηθεί οφείλουν να το πληροφορηθούν, γιατί με μαθηματική ακρίβεια, η όποια ολιγωρία των εκπροσώπων μας, η όποια δικαιολογία προβληθεί για χάσιμο χρόνου, θα οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: