Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οριστική παύση για την υπάλληλο του Φαρμακείου

Την ποινή της οριστικής παύσης επέβαλε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στην υπάλληλο του φαρμακείου, που εμπλέκονταν σε σκάνδαλο παράνομων συνταγογραφήσεων, το οποίο ξεκινούσε μέσα από το Νοσοκομείο και ολοκληρώνονταν σε φαρμακεία των Ιωαννίνων.
Την απόφαση έκανε γνωστή ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Λάμπρος με μία λιτή ανακοίνωση: «Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας με την με αριθμό 25/3-12-2010 απόφασή του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης (παρ. 1 και 2 του άρθρου 109 του Ν. 3528/2007) στην υπάλληλο του Φαρμακείου του Νοσοκομείου, για τα πειθαρχικά παραπτώματα των παραγράφων β, στ και ιστ του άρθρου 107 του ιδίου ως άνου νόμου».
Στο φαρμακείο του νοσοκομείου Άρτας εργάζονται μία φαρμακοποιός και δύο υπάλληλοι. Πάντως, όσοι γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας κάνουν λόγο για «ελλιπή οργάνωση» γεγονός που συνέβαλε ουσιαστικά στο να στηθεί μία μεγάλη κομπίνα σε βάρος του Δημοσίου. Η μία εκ των υπαλλήλων δεν σφράγιζε τα φάρμακα και όταν το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε ομολόγησε την πράξη της.
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων –και κυρίως τα ακριβά σκευάσματα- να διοχετεύονται σε φαρμακεία στα Γιάννενα και Άρτα όπου εκτελούνταν οι ιατρικές συνταγές.
Οι επιθεωρητές – ελεγκτές του ΟΓΑ είχαν πληροφορίες για την «εξαγωγή» ακριβών φαρμάκων και γι αυτό προέβησαν σε έλεγχο στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Στις δύο πόλεις, στήθηκε παράλληλα «μία βιομηχανία κέντρου παραγωγής συνταγών», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι εμπλέκονται στην όλη υπόθεση ακόμη και γιατροί, είτε ηθελημένα είτε άθελά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: