Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισε να γίνεται της… πλατείας!

Άρχισε να γίνεται της… πλατείας από προχθές το βράδυ, λίγες ώρες μετά την αίτηση που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης, που βλέπουν το δικό τους αντικείμενο να το εκμεταλλεύονται καφετέριες και καφενεία, χωρίς να πληρούν καμία προϋπόθεση και φυσικά πέρα από κάθε έννοια δικαίου.
Τέσσερις ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης της Άρτας, κατέθεσαν υπόμνημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, τον Εισαγγελέα Άρτας, τον Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά προς την δημοτική αρχή, με το οποίο ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος για την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των κέντρων διασκέδασης. Επισημαίνουν ότι δεν μπορεί οι καφετέριες της πλατείας, να μετατρέπονται σε clubs από μία ώρα και μετά αποκλείοντας στους πελάτες να μετακινηθούν σε κάποιο club, το οποίο έχει χρόνο εργασίας περιορισμένο και με την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ο χρόνος αυτός ελαχιστοποιήθηκε και η κίνηση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, που απασχολούν πολύ προσωπικό και έχουν τεράστιο κόστος λειτουργίας, να είναι μηδενική. Άλλη κατηγορία καταστημάτων είναι τα διάφορα καφενεία, που χωρίς να έχουν την σχετική άδεια, λειτουργούν με ορχήστρα, αφήνοντας τα κέντρα διασκέδασης που έχουν τεράστια έξοδα λειτουργίας, αλλά και για το πρόγραμμα της ζωντανής μουσικής, χωρίς δουλειάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης στην Άρτα, λειτουργούν πάνω από 50 καφενεία με ζωντανή μουσική και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, ότι με το δεδομένο αυτό, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα πάνε να διασκεδάσουν σε κέντρο διασκέδασης.

Άρχισαν οι καταγγελίες

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης, άρχισαν να κάνουν επώνυμες καταγγελίες για την λειτουργία των καφετεριών και των καφενείων. Καλούν την Αστυνομία, καταθέτοντας το όνομά τους και καταγγέλλουν συγκεκριμένα καταστήματα, που κατά την γνώμη τους λειτουργούν παράνομα.
Προχθές το βράδυ, όπως μας διηγήθηκε ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης, ο ίδιος επώνυμα κατήγγειλε την παράνομη λειτουργία των καφετεριών της πλατείας και ο ίδιος παρακολουθούσε την αντίδραση των αστυνομικών. Πέρασε το όχημα της Αστυνομίας, την πρώτη φορά, άναψε τον «φάρο» σήμα για να κλείσει η μουσική, έκλεισε για λίγο και πάλι τα ίδια. Ο ίδιος ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης επανήλθε, πάλι επώνυμα και είπε στον αξιωματικό τι συνέβη. Η δεύτερη φορά, μία από τα ίδια. Την τρίτη φορά, μετά την επώνυμη καταγγελία, αφού επανήλθε ο καταγγέλλων, ήρθε το όχημα της Αστυνομίας και επέδωσε κλήση παράβασης στα καταστήματα που είχαν καταγγελθεί.
Το περιστατικό το καταγράφουμε, γιατί όπως παρατηρούν οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης, το «γαϊτανάκι», με την Αστυνομία, που περνάει έξω από την καφετέρια, κλείνει η μουσική για τρία λεπτά όσο και η διάρκεια διέλευσης του οχήματος και αμέσως πάει στο τέρμα, είναι αν μη τι άλλο είναι προσβολή της νοημοσύνης του καθενός.

Ξεπλέκεται το… πουλόβερ

Η συγκεκριμένη καταγγελίας, που ήδη έχει φτάσει πολύ ψηλά και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη, μοιάζει σαν την αρχή της διαδικασίας που θα ξεπλέξει το… πουλόβερ της πλατείας. Μιας σειράς παρανομιών, που απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή, για ανεξήγητους λόγους, θεωρούνταν όλα νόμιμα, για να φτάσει η κεντρική πλατεία στην κατάντια που βρίσκεται σήμερα και προκαλεί τους πάντες. Για να μείνει ένας διάδρομος, όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Στάθης Μπαρτζώκας, σε προηγούμενο άρθρο του στην «Γ».
Δεν υπάρχει περίπτωση, να εγκαταλειφθεί αυτή η προσπάθεια, μας είπε ένας εκ των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης που προχώρησαν στην πρώτη καταγγελία, οπότε ας αναμείνουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις, για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: