Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Βραβεία σε τρείς αρτινοί συγγραφείς από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ)

Τιμήθηκαν Ηλίας Βρατσίστας, Αριστείδης Σχισμένος και Παναγιώτα Λάμπρη

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, που εδρεύει στην Αθήνα και έχει τα γραφεία της στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 2-4, προκήρυξε για το έτος 2010 λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος με ελεύθερο θέμα.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ποιητές και συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμάνια, Αμερική, Αυστραλία).
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία ορίστηκε από τη Διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, αφού μελέτησε και αξιολόγησε τα έργα των διαγωνισθέντων λογοτεχνών, έκρινε ότι τρία διηγήματα ξεχώριζαν τόσο για την αρτιότητας τους όσο και για το είδος τους-ανήκαν στο χώρο της λαογραφίας και αποφάσισε να βραβευτούν με την άκρως τιμητική διάκριση των ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ.
Τα εντυπωσιακά αυτά λογοτεχνικά έργα ανήκαν στους:
α. ΗΛΙΑ ΒΡΑΤΣΙΣΤΑ, συνταξιούχο δάσκαλο, τέως Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, συγγραφέα και δημοσιογράφο, διήγημα με τίτλο «Μια αληθινή ιστορία», που είχε το ψευδώνυμο «Ούτις»
β. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΣΧΙΣΜΕΝΟ, συνταξιούχο δάσκαλο, τέως Προϊστάμενο Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, συγγραφέα, λαογράφο, διήγημα με τίτλο «ΘΕΟΓΕΦΥΡΟ» που έφερε το ψευδώνυμο «Άρης Ελατιώτης»
γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΑΜΠΡΗ, φιλόλογο καθηγήτρια, συγγραφέα, διήγημα με τίτλο «Το Τάισμα της Βρύσης» και με το ψευδώνυμο «Αναστασία».
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε μια συγκινητική κι άρτια οργανωμένη εκδήλωση, την Τετάρτη 22-12-2010, στην αίθουσα τελετών, των συνταξιούχων υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος, στην Οδό Σίνα 16, στην Αθήνα.
Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης, που συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλα τα μέρη της Ελλάδος χαιρέτισαν τους παρευρισκόμενους και συγχάρηκαν όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με θερμά λόγια τόσο ο πανάξιος Πρόεδρος της Ένωσης κ. Λευτέρης Τζόκας όσο και ο ακαταπόνητος επίτιμος Πρόεδρος. Δημήτριος Τσουκνίδας.
Αξίζει να τονιστεί ότι ειδικά βραβεία από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών σε διαγωνισθέντες απονέμονται για πρώτη φορά και ένα αξιοσημείωτο ότι και οι τρεις βραβευθέντες με ειδικό βραβείο είναι Αρτινοί.
Αρκετά σημαντικό θεωρείται και το γεγονός της ταυτόχρονης βράβευσης του συγγραφέα κ. Χρήστου Παπακίτσιου, από την Άγναντα, με το πρώτο βραβείο διηγήματος και του ποιητή Δημήτρη Τριάντου, από την Πλατανούσα, με το δεύτερο βραβείο ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: