Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ομαλή η αγορά καυσίμων στην Πρέβεζα

Ομαλά γίνεται η τροφοδοσία της αγοράς υγρών καυσίμων. Η άρση της επιβολής του πλαφόν, πραγματοποιήθηκε σε ευνοϊκή συγκυρία, καθώς οι διεθνείς τιμές καυσίμων βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ευρώ. Η μέση τιμή της αμόλυβδης σε όλη την χώρα διαμορφώνεται στο 1,497€ ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Πρέβεζα διαμορφώνεται 1,507€ το λίτρο λίγο υψηλότερα του πλαφόν που είχε οριστεί και είχε ισχύ μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ.
Η απόφαση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για άρση του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων είναι το αίσιο αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, μας είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του Νομού Πρέβεζας κ. Γιώργος Κυργιάκης και πρόσθεσε ότι η ηγεσία του υπουργείου, αντελήφθη το δίκαιο των αιτημάτων μας και διαπίστωσε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το πλαφόν.
Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι πρατηριούχοι είχαν κρατήσει τα καταστήματά τους κλειστά, τις προηγούμενες μέρες που ίσχυε το πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων προκειμένου, όπως είπαν, να μην πωλούν με ζημία καθώς η τιμή αγοράς της βενζίνης ήταν στα ίδια ή υψηλότερα επίπεδα από αυτά του πλαφόν.

Ανησυχούν οι κτηνοτρόφοι στο Φανάρι

Έντονη είναι η ανησυχία για το μέλλον του σταθμού πρόψυξης γάλακτος στο Καστρί του Δήμου Φαναρίου, αφού όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί με αφορμή μια βλάβη σε μηχάνημα του εν λόγω σταθμού, αντιπροτείνεται η λύση του κλεισίματος από τη “ΔΩΔΩΝΗ”. Σύμφωνα με τους ίδιους τα δύο τελευταία χρόνια δρομολογείται το κλείσιμο του σταθμού κάτι που αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής .
Να θυμίσουμε ότι περίπου 500 οικογένειες από είκοσι επτά χωριά του Δήμου Φαναρίου, παραδίδουν καθημερινά 25 τόνους γάλακτος στο σταθμό στο Καστρί. Με την κατάργηση του θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν το γάλα στο σταθμό Γκρίκας Θεσπρωτίας ο όποιος απέχει 50 χιλιόμετρα , δημιουργώντας στους κτηνοτρόφους μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία. Το αίτημα των παραγωγών είναι να συνεχίσει τη λειτουργία του ο σταθμός στο Καστρί για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των εκατοντάδων κτηνοτροφών αλλά και η οικονομική ζημιά που θα υποστούν στο ήδη χαμηλό εισόδημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: