Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συγκρίσεις είναι υπέρ του Β. Αργύρη

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Την ώρα που για το νομό Άρτας, όπως και για τους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες σημαντικών παραγόντων στο ψηφοδέλτιό του, στην αντίπερα όχθη και στον συνδυασμό του Αλέξανδρου Καχριμάνη, συντηρούνταν η εσωστρέφεια και η φαγωμάρα για το ποιος θα είναι στο ψηφοδέλτιο και τα ονόματα που ακούγονται δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας ότι έχουν την δυνατότητα να κάνουν την διαφορά υπέρ του συνδυασμού που στηρίζεται από τη ΝΔ.
Ανακοίνωσε λοιπόν ο Βαγγέλης Αργύρης για το νομό Άρτας τα ονόματα του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Κώστα Μπουραντά, του γιατρού Σωτήρη Μαρέτη, του προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Παύλου Μίχα και άλλων σημαντικών στελεχών της τοπικής κοινωνίας, που έτσι κι αλλιώς δίνουν το στοιχείο της αναγνωρισιμότητας για τον συνδυασμό, δίνουν το στοιχείο της υποδοχής ψηφοφόρων ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και τελικά δίνουν το αίσθημα της υπεροχής, που κάθε εκλογικός αγώνας απαιτεί.
Σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι εν ενεργεία νομαρχιακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Κώστα Μπόβολου, που είναι και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, όπως ο Σωτήρης Βασιλάκης, ο Κώστας Φώτης και οι άλλοι, που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν κυριολεκτικά οργώσει τον ορεινό όγκο και ανακαλύπτουν ψηφοφόρους εκεί που κανένας δεν μπορεί να βρει. Έχουν δημιουργήσει δηλαδή το αίσθημα της υπεροχής στον απλό κοσμάκη, που δεν κάθεται στην πλατεία Μονοπωλίου, για να παρακολουθήσει τους καβγάδες των μνηστήρων της ΝΔ, οι οποίοι δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ.
Καταλήγοντας, θα πρέπει να υπερτονιστεί ότι υπάρχουν τα στοιχεία σύγκρισης. Απ’ την μια ένας δυναμικός συνδυασμός, που έχει βγει στον πολίτη και έχει εισπράξει την αποδοχή του και απ’ την άλλη ένας ατέλειωτος καβγάς, που θα συνεχιστεί με ρυθμό «αξιοβίωτο» και τις επόμενες ημέρες, ένας καβγάς που σε καμία περίπτωση δεν αφορά τον απλό πολίτη και ούτε του προσφέρει το μήνυμα της αισιοδοξίας, που έχει ανάγκη αυτό το διάστημα.
Η εικόνα της αντιπαράθεσης στις εκλογές της Περιφέρειας Ηπείρου, οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι τα πάντα είναι υπέρ του Βαγγέλη Αργύρη. Για να αντιστρέψει το κλίμα ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα πρέπει να κάνει κάτι θεαματικό. Που για το νομό Άρτας, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: