Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο χθες για ΔΕΗ, ΦΠΑ και πετρέλαιο

Συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς στις 7.30 χθες το απόγευμα διοργάνωσαν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ και με κοινή ανακοίνωσή είχαν καλέσει τους καλούν τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή. Βασικό σύνθημα ήταν: «Κάτω τα χέρια από το λαϊκό εισόδημα» οι διοργανωτές καλούσαν όλους τους εργαζόμενους ν' αντισταθούν στα αντιλαϊκά μέτρα και ν’ αναπτύξουν κοινή λαϊκή, αγωνιστική δράση ενάντια στην αύξηση πετρελαίου, ΦΠΑ και τιμολογίων ΔΕΗ.
Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ... Έλα μαζί μας τώρα! Κοινή λαϊκή, αγωνιστική δράση για να τους σταματήσουμε. Δεν πάει άλλο. Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση 30% στους λογαριασμούς για τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους. Να μην αφήσουμε καμιά λαϊκή οικογένεια να την καταδικάσουν στη δυστυχία, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα.
Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένα λαϊκό νοικοκυριό θα πληρώνει επιπλέον από 500 μέχρι 900 ευρώ το χρόνο.
Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία.
Απαιτούμε:
-Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. - Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. - Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40,000 ευρώ. - Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης. - Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: