Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δώδεκα χρόνια πρόεδρος της κοινότητας Μελισσουργών ο Γιάννης Νικολάου, έχει στον απολογισμό του, την αναμόρφωση του χωριού και την παρουσίαση σημαντικών έργων, τα οποία κάποια χρόνια πριν, ούτε που τα συζητούσαν οι κάτοικοι του χωριού.
Παράλληλη και η ενασχόλησή του, με το Συμβούλιο Περιοχής της εποχής εκείνης, όπου η δράση και τα αποτελέσματά της έγιναν αποδεκτά με ικανοποίηση απ’ όλους τους κατοίκους των Δυτικών Τζουμέρκων και ακόμη κάποιοι συζητούν για την εποχή εκείνη. Επίσης το διάστημα εκείνο ήταν και αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Άρτας, απ’ όπου η εμπειρία του και η γνώση των προβλημάτων του νομού, είναι τεράστια.
Έντονη η παρουσία του στο ΠΑΣΟΚ, που στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές τον συναντούμε υποψήφιο γραμματέα και να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό σταυρών προτίμησης, χωρίς όμως να καταφέρνει εκλεγεί. Από κείνη την αναμέτρηση κρατάει ένα στοιχείο. Ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο Δήμο Αρταίων, που αυτό σημαίνει πολλά.
Υποψήφιος βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ και στενός συνεργάτης του συμπατριώτης μας πρώην υπουργού Δημήτρη Τσοβόλα, τον οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ.
Σήμερα τον συναντάμε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαλέξη και στην συζήτηση που κάναμε μαζί του διακρίναμε την αγωνία της προσφοράς στο νέο Δήμο, όπου ζει και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και για τα οποία δηλώνει ότι υπάρχουν λύσεις, με την προϋπόθεση της καθημερινής δουλειάς, με στόχους και προοπτικές.

Ο Γιάννης Νικολάου είναι σήμερα ο καλεσμένος της «Γ» και απαντάει σε μια σειρά ερωτήσεων, που έτσι κι αλλιώς έχουν ενδιαφέρον.


-Πως αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με τον Γιάννη Παπαλέξη;
-Η απόφαση ήταν μια αναγκαιότητα. Κινούμενος σ’ όλο το εύρος του νέου Δήμου Αρταίων και περισσότερο μέσα στην πόλη και η δική μου διαπίστωση, ήταν αυτή που έκαναν όλοι οι συμπολίτες μας. Ότι και η πόλη και τα χωριά, θέλουν ένα νέο ξεκίνημα, με δυό σημαντικούς στόχους. Και την αντιμετώπιση των μικρών και καθημερινών προβλημάτων, με πρώτο αυτό της καθαριότητας, αλλά και την συγκρότηση του νέου Δήμου με βάση τον Καλλικράτη. Ο δεύτερος στόχος, κατά την γνώμη μου, θα είναι το βασικό στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής, γιατί για να πάμε στο επόμενο βήμα της ανάπτυξης, που είναι και αυτός βασικός στόχος, θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας το εργαλείο, που εν προκειμένω είναι ο νέος ισχυρός Δήμος Αρταίων. Σ’ αυτή την βάση έχω κάνει και πολλές συζητήσεις με συμπολίτες μου, οι οποίοι με προτρέπουν να μπω σ’ αυτή την διαδικασία και το αποφάσισα ήδη.

-Και γιατί με τον Γιάννη Παπαλέξη;
-Όπως και νωρίτερα σας είπα, το νέο ξεκίνημα θέλει και νέο πρόσωπο, άφθαρτο, με διάθεση για προσφορά, αλλά και με διάθεση να έρθει σε ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις, οι οποίες, κατά την γνώμη μου, έφεραν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα και δεν είναι καθόλου καλά. Απ’ τον περασμένο χρόνο, που στα διάφορα στέκια συζητούσαμε την προοπτική του Δήμου, έκανα συζητήσεις με τον Γιάννη Παπαλέξη και διαπίστωσα την διάθεση της προσφοράς και την αγωνία του, να βάλει κι αυτός την υπογραφή του, σε μια καλύτερη πορεία του Δήμου μας. Δεν σας κρύβω, ότι είναι ένας εξ αυτών που από τότε προέτρεπα τον κ. Παπαλέξη, να μπει σ’ αυτή την διαδικασία, σημειώνοντας ότι θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας.

-Από την περασμένη εβδομάδα ο κ. Παπαλέξης είναι και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων. Ποια είναι η αίσθηση της τοπικής κοινωνίας γι’ αυτή την υποψηφιότητα;
-Δεν σας κρύβω, ότι ούτε στις πιο αισιόδοξες σκέψεις μου, είχα φανταστεί ότι η αποδοχή στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου θα είναι τόσο μεγάλη. Καθημερινά οι πολίτες σπεύδουν να τον συναντήσουν, να δηλώσουν ότι είναι μαζί του και επί πλέον υπάρχει και μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Μιλάμε για μεγάλη αποδοχή και επειδή έχω μια εμπειρία απ’ τις δημοτικές εκλογές στην Άρτα, θα πω χωρίς να χαρακτηριστεί υπερβολικό ότι η αποδοχή είναι πρωτόγνωρη.

-Πως φαντάζεστε την δράση σας στο νέο Δήμο, μετά την 1η του νέου έτους;
-Όλοι όσοι είμαστε δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο έχουμε κοινή αντίληψη. Εκλεγούμε, ως δημοτικοί σύμβουλοι ή όχι, θα πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες στην προσπάθεια που θ’ αρχίσει. Ο καθένας να βάλει πλάτη, να λυθούν προβλήματα, τα οποία κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα του πολίτη και στο τέλος τον αγανακτούν περισσότερο, τον οδηγούν σε απαισιοδοξία, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την τοπική κοινωνία. Στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πολίτης, ας μην του προσθέτουμε αυτά που με πολύ απλές κινήσεις μπορούν να λυθούν και μιλάω για τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, κυκλοφοριακό, χρήση της δημοτικής περιουσίας και άλλα τέτοια, που με απλές κινήσεις λύνονται απ’ τον Δήμο.

-Από κει και πέρα…
-Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τα σημαντικότερα. Σας είπα, απαντώντας σε προηγούμενη ερώτηση ότι το μεγάλο στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή, θα πρέπει να είναι η σωστή συγκρότηση του νέου Δήμου για την ουσιαστική ανάπτυξη και του Δήμου μας και του νομού μας. Η ανάπτυξη λοιπόν. Αφορά όλο το εύρος του Δήμου, μιας και τα χαρακτηριστικά του είναι διαφορετικά, αλλά ενώνονται στην πορεία για την ανάπτυξη. Πρωτογενής τομέας, περιβάλλον με δυό διαφορετικές εκδοχές, όπως Αμβρακικός και η ημιορεινή και ορεινή ζώνη του νομού, η πόλη, με αξιοποίηση των πλούσιων στοιχείων της. Ως μητροπολιτικός Δήμος έχουμε την αίσθηση του χρέους μας, απέναντι σ’ όλο το νομό. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα κινηθεί αρχικά η διεκδίκηση πόρων για την ανάπτυξη και θα ακολουθήσει το έργο. Έχει ο συνδυασμός μας πλήρες πρόγραμμα, για όλα αυτά τα θέματα και με την κυκλοφορία του, θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περισσότερες και ουσιαστικότερες συζητήσεις. Πάντως , καταλήγοντας, το στοίχημα της ανάπτυξης είναι κορυφαίο για μας και σας διαβεβαιώνω από τώρα ότι θα το κερδίσουμε.

-Πως σχεδιάζει τον προεκλογικό του αγώνα ο συνδυασμός στον οποίο ανήκετε;
-Η ειλικρινής επικοινωνία με τον πολίτη, είναι ο βασικός μας στόχος. Αυτό επιδιώκει και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και αυτό έχουμε χρέος να κάνουμε και όλοι οι συνεργάτες του. Και να σας πω κάτι σημαντικό. Απ’ την μικρή μου εμπειρία των τελευταίων ημερών, ο απλός πολίτης αυτό ζητάει. Δεν ζητάει πιά περίεργα και παράλογα πράγματα. Ζητάει την αλήθεια και να δει έκδηλη την αγωνία για το καλό, την διάθεση για δουλειά. Έτσι θα πορευτούμε και είναι σίγουρο πως θα αναγνωριστεί η διάθεσή μας αυτή και απ’ την αναγνώριση θα έρθει το αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι πολύ καλό.

-Αναγκαία και μια ερώτηση για τους αντιπάλους και το τοπίο των δημοτικών εκλογών, όπως έχει ήδη διαμορφωθεί…
-Γνωρίζουμε πλέον τους συνδυασμούς, όπως και τους συμπολίτες μας, αν όχι όλους τους περισσότερους που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς. Ο καθένας απ’ την πλευρά του θα κάνει την δική του προσπάθεια, αλλά θα έλεγα ότι ο πολιτικός πολιτισμός και ο χρήσιμος διάλογος, θα πρέπει να έχουν τους κανόνες τους. Δηλαδή, δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε άσκοπες αντιπαραθέσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν πουθενά. Απαιτείται απ’ όλους υποψηφίους δημάρχους, υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους η προσέγγιση των προβλημάτων, η προσέγγιση του πολίτη και όχι ο εφήμερος εντυπωσιασμός, που όμως έχει ημερομηνία λήξης. Εμείς απ’ την πλευρά μας σ’ αυτήν κατεύθυνση θα κινηθούμε και καλό είναι στην ίδια κατεύθυνση και κινηθούν όλοι οι υποψήφιοι.

-Και μια τελευταία ερώτηση. Γιατί αφήσατε τα Τζουμέρκα;

-Τα Τζουμέρκα και ειδικά οι Μελισσουργοί είναι μέσα στην καρδιά μου. Το έχω αποδείξει άλλωστε. Όμως οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, είναι τέτοιες που εγώ εκτίμησα ότι στο Δήμο Αρταίων, μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Όμως και όταν εκλεγώ, θα είμαι πάντα κοντά στα Τζουμέρκα και τον κόσμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: