Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Πρέβεζα- Αρτα-Φιλιππιάδα

Με επιπλέον ώρες ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς και με νέο πρόγραμμα, στο οποίο οι ξένες γλώσσες και ο πολιτισμός θα έχουν το κύριο βάρος θα λειτουργήσουν και στο νομό μας τα τρία νέα πιλοτικά ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Σύμφωνα με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλιόπουλο στην Πρέβεζα τα σχολεία που συμμετέχουν είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές. Πρόκειται για το 1ο και 6ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας και το 1ο Φιλιππιάδας.
Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους μας είπε ο κ. Ηλιόπουλος, προβλήματα δεν υπάρχουν και τα παιδιά έχουν εγγραφεί κανονικά. Ο ίδιος τόνισε ότι πρώτα θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και θα δούμε στην πράξη αν υπάρχουν κάποια προβλήματα με την εφαρμογή του. Αιτήματα για πρόωρη αποχώρηση των μαθητών δεν θα γίνονται αποδεκτά, αφού κάτι τέτοιο καταργεί το ολοήμερο πρόγραμμα, του οποίου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.
Οι γονείς θα μπορούν να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο από τις 3:30 το μεσημέρι και μετά. Οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα τηρούν «portfolio» μαθητή, όπου θα καταγράφονται οι δραστηριότητες και οι επιδόσεις των μαθητών προς ενημέρωση των γονέων, των δασκάλων και των σχολικών συμβούλων. Να σημειωθεί ότι για την κατανομή των ολοήμερων τμημάτων ισχύει η αναλογία των 25 μαθητών ανά δάσκαλο. Στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας όπως είχε ανακοινωθεί θα λειτουργήσουν δύο ολοήμερα σχολεία, που είναι το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Ανέβηκαν το Ζάλογγο
με τα ποδήλατα


Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη ανάβαση στο Ζάλογγο από την Κίνηση Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας, η οποία υπόσχεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια αντίστοιχων εκδηλώσεων. Πρώτος στη διαδρομή των 16,5 χιλιομέτρων(Αρχάγγελος, Μυρσίνη, Κρυοπηγή, Ζάλογγο) τερμάτισε ο Χαλκιόπουλος Παύλος από την Πάτρα με χρόνο 39:04. Στη διαδρομή των 8 km πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Σταύρακας με χρόνο 17:20¨., ενώ οι διοργανωτές επιβράβευσαν τη συμμετοχή και το τερματισμό της μαθήτριας Σπυριδούλας Φούντογλου.
Αίτημα, ειδικά των φιλοξενούμενων αθλητών, ήταν η ανάβαση του Ζαλόγγου την οποία χαρακτήρισαν μοναδική, να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός σε ετήσια βάση. Με αφορμή την «εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας» η Κίνηση Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας κάνει έκκληση στους πολίτες της πόλης να μειώσουν τις χρήσεις του αυτοκινήτου στη πόλη, χρησιμοποιώντας περισσότερο το ποδήλατο και τη πεζοπορία, υπογραμμίζοντας ότι οφελούν εαυτούς και συμπολίτες, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Τροχαία και την ομάδα διάσωσης Πρέβεζας, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης για την άψογη συνεργασία και πραγματοποίηση της ανάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: