Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Είπε ΝΑΙ και δίνει δυναμική στον συνδυασμό


Ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΣ υποψήφιος με τον συνδυασμό του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ



Καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιμονή του υποψήφιου περιφερειάρχη Βαγγέλη Αργύρη, να είναι στον συνδυασμό του ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας Παύλος Μίχας. Μια επιμονή που έφερε το πρώτο αποτέλεσμα, της συμμετοχής δηλαδή και θα ακολουθήσουν πολλά άλλα, για τα οποία θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κρίσεις και σχόλια.
Πρόσωπο με κοινωνική αποδοχή, ως αποτέλεσμα της προσφοράς του, ο Παύλος Μίχας έχει την δυνατότητα να φέρει μαζί του κόσμο που κανένας δεν περίμενε ότι θα κάνει αυτή την επιλογή και να στηρίξει την προσπάθεια του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», του Βαγγέλη Αργύρη.
Μεγάλη η διαδρομή του προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Παύλου Μίχα στην τοπική κοινωνία, με αναφορές σ’ όλα τα θέματα. Πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και το σημαντικότερο, με αναφορές στον άνθρωπο. Αναφορές που όλες μαζί, δεν μπορείς να συναντήσεις σε πολλούς απ’ τους συμπολίτες μας. Αναφορές και παρεμβάσεις οι οποίες έχουν τα αποτελέσματά τους, τα οποία σε κάθε προεκλογική περίοδο, ο καθένας φέρνει στο μυαλό του και με βάση αυτά που φέρνει στο μυαλό του, διαμορφώνει την τελική απόφασή του.
Ο Παύλος Μίχας, δεν θέλησε ποτέ να παρουσιάσει το μέγεθος των παρεμβάσεών του για τον απλό άνθρωπο, γιατί όπως μας εξηγούσε σε συζήτηση που είχαμε πριν μερικά χρόνια μαζί του, όταν κάνεις κάτι καλό, δεν το κάνεις για να το παρουσιάσεις ως επιτυχία και να εισπράξεις θετικά σχόλια, το κάνεις γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδησή σου.
Σε επίπεδο δημιουργίας, είναι το «γήπεδο που παίζει». Ποιος μπορεί να αρνηθεί την προσφορά του στην δημιουργία, αν κρίνει απ’ την πρόοδο του Πτηνοτροφικού, που πλέον τα «Κοτόπουλα Άρτας» είναι το σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας και στοιχείο αναγνωρισιμότητας. Τόσα χρόνια πρόεδρος, δεν έπαψε ούτε μια μέρα να μάχεται για τον συνεταιρισμό, που σε τελική ανάλυση, ο αγώνας του είναι αγώνας για την Άρτα, είναι αγώνας για τους αρτινούς.
Εν τάχει περιγράψαμε την προσφορά του Παύλου Μίχα, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας, μιας και στην εποχή μας, ενδιαφέρον δεν έχει το καλό και η παρουσίασή του, αλλά το κακό και η διάθεση ισοπέδωσης των πάντων.
Με καταγεγραμμένη την προσφορά του, έχει κάθε δικαίωμα να απευθυνθεί στον κάθε πολίτη ξεχωριστά και σε όλους μαζί, με τους τρόπους και τα μέσα που υπάρχουν και να τους μιλήσει από καρδιάς, για να πει ότι ο νέος θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης τον συγκίνησε και αποφάσισε να τον υπηρετήσει, απ’ την θέση του αιρετού περιφερειακού συμβούλου. Δεν υπάρχει πολίτης που να αρνηθεί αυτή την προσφορά και να γυρίσει την πλάτη στον Παύλο Μίχα. Κι αυτοί που θα το κάνουν, δεν θα το κάνουν γιατί έχουν να του καταλογίσουν κάτι, αλλά γιατί υπάρχει το ποσοστό των συμπολιτών μας, που αρέσκεται στην ανέξοδη κριτική και στο στόχαστρό τους πάντα βρίσκονται άνθρωποι που δημιουργούν και έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν περισσότερα.
Άλλωστε… απολαμβάνει ο Παύλος Μίχας την κριτική κάποιων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, της μίζερης προσέγγισης των πραγμάτων, η οποία στο πίσω μέρος της μπορεί να κρύβει υστεροβουλία ή πιο απλά μπορεί να κρύβει και το «λαβείν» που οι κρίνοντες έχουν στο μυαλό τους. Ευτυχώς είναι ισχνή μειοψηφία και δεν αφορούν την προσπάθεια που άρχισε ο Παύλος Μίχας για την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Κατά τα λοιπά, η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αρχίσει και σε λίγες ημέρες έδειξε αποτελέσματα. Αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων, από συμπολίτες που ούτε τους περίμενε να βρεθούν δίπλα του, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, πολλές φορές δείχνει έκπληκτος, για να εξομολογηθεί σε συνομιλητή του, πως είναι δυνατόν ο ένας ή ο άλλος να συμπαρατάσσονται σ’ αυτή την προσπάθεια.
Είμαστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Παύλος Μίχας, θα δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα, που θ’ αποτελούν γι’ αυτόν έκπληξη. Απλά γιατί η κοινωνία, ο λαός δικαιώνει όσους έχουν προσφέρει και υπάρχουν οι ισχνές μειοψηφίες, για να περιφέρουν κακοήθειες, οι οποίες στην παρούσα προεκλογική περίοδο, μπορεί να μην έχουν καμία σημασία.

Η δυνατότητα της σύνθεσης και τα αποτελέσματα

Μιλώντας για τον Παύλο Μίχα, με πολλούς επώνυμους συμπολίτες μας, αλλά και απλούς πολίτες, όλοι έχουν να καταγράψουν στο ενεργητικό του, αλλά και στα θετικά ενός άνδρα που ασχολείται με τα κοινά, μια σημαντική ικανότητα. Αυτή της σύνθεσης, που βλέπει στην προσφορά, μέσω της πραγματοποίησης έργου.
Δεν έχει κανένας να θυμηθεί τον Παύλο Μίχα, να αντιπαρατίθεται άσκοπα, να κάνει καταγγελίες και ότι άλλο έχουμε συνηθίσει στο πλαίσιο του εντυπωσιασμού, που επέβαλλαν τα πολιτικά ήθη των τελευταίων δεκαετιών.
Το αντίθετο. Όπου υπήρχε η δυνατότητα σύνθεσης των απόψεων, ο Παύλος Μίχας ήταν πρωτοπόρος… Κι αυτό όχι για να είναι αρεστός, σε κάποιους, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδηση αυτού που έχει σκοπό να προσφέρει και να δημιουργήσει υποδομές, οι οποίες θα είναι υπέρ της κοινωνίας και του τόπου μας.
Το έργο στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. Συνεργάστηκε με τους πάντες. Όλοι ήταν χρήσιμοι και όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι για να γίνει αυτό που σήμερα για πολλούς αποτελεί σημείο αναφοράς.
Άλλωστε αυτή είναι και η εποχή μας. Δεν μπορείς να είσαι κόντρα με τους πάντες και να θεωρείς ότι με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα όσων εκπροσωπείς και σε τελική ανάλυση του τόπου που ζει και κινείσαι.
Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν «μαύρα» οι άνθρωποι που δημιουργούν και ανοίγουν δρόμους, πρέπει να είναι περιζήτητοι και να στηρίζονται απ’ όλους τους πολίτες που επιθυμούν το καλύτερο για τον τόπο τους, για το ίδιο τους το μέλλον.
Υπ’ αυτή την έννοια και με βάση την μέχρι τώρα πορεία, η περίπτωση του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Παύλου Μίχα, είναι αυτό που ο κάθε σκεπτόμενος μπορεί να αναζητήσει σήμερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: