Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δημιούργησαν πανικό οι φορτηγατζήδες στην Πρέβεζα

Πανικός και κυκλοφοριακό αλαλούμ δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πρέβεζα αφού οι Πρεβεζάνοι φορτηγατζήδες έκαναν πορεία με τα φορτηγά τους, θέλοντας έτσι να δείξουν την αντίδραση τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και θα ψηφιστεί αυτές τις μέρες στη Βουλή και στο οποίο γίνεται λόγος για πλήρη απελευθέρωση των κομίστρων και την – υπό όρους – διάθεση νέων αδειών για φορτηγά και βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης σε ενδιαφερόμενους μεταφορείς. Το κομβόι των φορτηγών διέσχισε τη Λεωφόρο Ειρήνης και κατέληξε στη Νομαρχία , όπου και έγινε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου για μία ώρα περίπου με τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν στην συνέχεια τα κλειδιά των φορτηγών και ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Φ.Δ.Χ. Πρέβεζας κ. Γαβριήλ Λελοβίτης, παραδίδοντας τα κλειδιά των φορτηγών στον Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας υπογράμμισε ότι αν γίνουν οι αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση τότε θα καταστραφούν και δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ως τον μοναδικό τρόπο που απέμεινε στον κλάδο για να παλέψει τα δίκαια αιτήματα.«Εμείς παραδίδουμε τα κλειδιά των φορτηγών στη Νομαρχία και υπογραμμίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λελοβίτης, κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση του επαγγέλματος, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για την αδιαφορία -όπως είπε- των τοπικών φορέων. Ο Πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε και στην επίταξη των αυτοκινήτων, ζητώντας από τη Νομαρχία να επιληφθεί και να κοιτάξει προσεχτικά το θέμα αφού όπως υπογράμμισε τα επιταγμένα αυτοκίνητα δεν τα αναγνωρίζει καμία ασφαλιστική εταιρεία και θα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε επιταγμένο όχημα που βρίσκεται στο δρόμο. Οι ιδιοκτήτες επισήμαναν ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο του Λούρου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Από την πλευρά της Ν.Α τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας κ. Γρηγόρης Γιάγιας, όσο και η Αντινομάρχης κ. Μαρία Ζέρβα που συναντήθηκαν και συζήτησαν με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών, λόγω απουσίας του Νομάρχη στην Αθήνα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των οδηγών, αναγνώρισαν τα δίκαια αιτήματά τους και τους διαβεβαίωσαν ότι είναι στο πλευρό τους και από πλευρά Νομαρχίας η αντιμετώπισή των προβλημάτων θα είναι καθαρή, με διαφανείς διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα παρέμβασης που μπορούν να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: