Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι εκλογές θα γίνουν σε ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή

Η ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ανακοίνωσε το Πολιτικό πλαίσιο των εκλογών και υπογραμμίζει ότι η Αυτοδιοίκηση στην εποχή του Μνημονίου με τους πολίτες είναι σε καθεστώς κατοχής.

Σύμφωνα με το Πολιτικό πλαίσιο που χθες ανακοίνωσε η ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ αναφέρει ότι: «Οι επερχόμενες εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες γίνονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας. Η ένταξη μας στο ΔΝΤ και η εφαρμογή των επαίσχυντων όρων για την διασφάλιση των χρημάτων των δανειστών μας –τοκογλύφων- καθιστά αβέβαιο το συλλογικό μας μέλλον και την εθνική μας κυριαρχία.
Τα μεσαία και κατώτερα στρώματα των Ελλήνων, ήδη μέσα σε 4 μήνες από την εφαρμογή του προγράμματος που η Τρόικα επέβαλε στον τόπο και η Κυβέρνηση απαρέγκλιτα εκτελεί, έχουν βιώσει:
* Την μισθολογική μείωση των καθαρών αποδοχών και την δραστική περικοπή των επιδομάτων όλων των Δημοσίων υπαλλήλων καθώς και αυτών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και των εποπτευόμενων ιδιωτικών φορέων από το Δημόσιο. Οι περικοπές οδήγησαν σε πρώτη φάση σε πάνω από 20% απώλεια εισοδήματος
* Την εκτόξευση της ανεργίας από 8% στο 12% με πρόβλεψη να περάσει το 20% στα τέλη του 2011
* Το κλείσιμο χιλιάδων Μικρομεσαίων επιχειρήσεων . Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2011, 180 χιλ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις 800χιλ της χώρας θα κλείσουν οριστικά.
* Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ιδιαίτερα για τις γυναίκες και την ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων αφού το Κράτος θα εγγυάται πια μόλις 370 € ως βασική σύνταξη ενώ επίκειται και η κατάργηση των επικουρικών ταμείων
* Την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των βασικών προϊόντων λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και ιδιαίτερα της βενζίνης που προκάλεσε μια ακόμα μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από τον πληθωρισμό που δημιούργησε
* Την υποθήκευση του δημόσιου κοινωνικού χώρου και του περιβάλλοντος και την υπαγωγή τους σε επενδυτικά σχέδια ξεπουλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: