Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχει περίπτωση συνεννόησης

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Κρυφός πόθος στο επιτελείο του δημαρχονομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου ήταν να μην ανακοινώσει ψηφοδέλτιο ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παπάζογλου, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό, θα προκύψει η στοιχειώδης ενότητα στους κόλπους της ΝΔ Άρτας, για να υπάρξει και η απαιτούμενη αισιοδοξία για τις επικείμενες εκλογές.
Όλα όμως τελείωσαν προχθές.
Η ανακοίνωση των πρώτων δέκα πέντε υποψηφίων απ’ τον Χρήστο Παπάζογλου, είναι γεγονός και έξ όσων έχουμε πληροφορηθεί, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν κάποια άλλα ονόματα, τα οποία θα αποτελέσουν είδηση.
Η επίκληση της κομματικής νομιμότητας, είναι το μόνο όπλο στα χέρια του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Παπαβασιλείου, ο οποίος συνεπικουρούμενος από στενό του συνεργάτη, αρχίζει να αναζητάει όσους έχουν μιλήσει με τον Χρήστο Παπάζογλου, για να τους θυμίσει την υποψηφιότητά του και με ύφος να τους πει ότι αυτός θα είναι ο νικητής των εκλογών. Την ίδια ημέρα που ο κ. Παπάζογλου ανακοίνωσε τους υποψηφίους, συναντήθηκε με στέλεχος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ για να του θυμίσει κι αυτού, ότι υπάρχει το θέμα της κομματικής νομιμότητας, αλλά μάλλον ματαιοπονούσε. Γιατί είναι περισσότερο από σίγουρο ότι το συγκεκριμένο στέλεχος θα είναι υποψήφιος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό και έχει την δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης.
Όμως τζάμπα το παιδεύουν το πράγμα, με την κομματική νομιμότητα και άλλες τέτοιες αηδίες. Οι κομματικοί παράγοντες, έχουν από καιρό δηλώσει ξεκάθαρα ότι θεωρούν προσβολή την απόφαση που έλαβε η ηγεσία της ΝΔ να στηρίξει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα και θα κάνουν τις δικές τους επιλογές. Γνωρίζουν ότι ο κ. Παπαβασιλείου, θα ηττηθεί, θα φύγει απ’ την Άρτα και για το λόγο αυτό ο ανεξάρτητος συνδυασμός έχει το όνομα «μαζί και αύριο». Γιατί αύριο στην Άρτα, θα κινούνται τα στελέχη του εν λόγω συνδυασμού και όχι οι υπάλληλοι της Νομαρχίας, που μαζί με τον αποτυχόντα νομάρχη θα ηττηθούν κατά κράτος.
Προχωράει λοιπόν ο ανεξάρτητος συνδυασμός και είναι αυτός που θα ορίσει τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο.
Όσες προσπάθειες κι αν κάνουν οι επικαλούμενοι την κομματική νομιμότητα, το μόνο που έχουν να κερδίσουν είναι να τους αποδοθεί ο τίτλος του γραφικού. Που όπως δείχνουν τα πράγματα προς τα εκεί οδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: