Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ονόματα ηρώων σε δρόμους της πόλης

Τα ονόματα τριών συμπατριωτών μας που έπεσαν στο καθήκον για την πατρίδα θα δώσει ο Δήμος Αρταίων σε δρόμους της πόλης ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης προς αυτούς. Πρόκειται για τον Σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστάσιο Μπαλατσούκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης στην Κρήτη, για τον Ανθυπασπιστή Κων/νο Κατέρο που έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο την 21η-22α Ιουλίου 1974 και που πρόσφατα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στις Κεραμάτες και για τον Ιωάννη Γιάπρο ο οποίος έπεσε στη μάχη του Γριμπόβου.
Την απόφαση έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 20/9/2010 ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Πάνου Οικονομίδη και απομένει να εγκριθεί και από την επιτροπή ονοματοθεσίας. Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τιμήν των: 1) Σμηναγού Αναστασίου Μπαλατσούκα, 2) Ανθυπασπιστή Κων/νου Κατέρου και 3) Οπλίτη Ιωάννη Γιάπρου, που έπεσαν στο καθήκον για την πατρίδα, να προτείνει στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας Οδών και Πλατειών, να δοθεί το όνομά τους, του μεν πρώτου στην Γ’ πάροδο της οδού Αγ. Σοφίας της πόλης της Άρτας, του δε δεύτερου στην κεντρική οδό του Δ.Δ. Κεραματών που διέρχεται μπροστά απ’ τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας και του τρίτου στην Γ’ πάροδο της οδού Αράχθου.
"Είναι μια οφειλόμενη τιμή σε ομάδα συμπολιτών μας που έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στη μνήμη τους τις ονοματολογίες αυτές αν βέβαια τις εγκρίνει η επιτροπή ονοματοθεσιών. Ωστόσο σαν Δ.Σ. εμείς μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση να προτείνουμε αυτές τις αντίστοιχες ονοματοθεσίες και ευελπιστώντας ότι η επιτροπή θα τις αποδεχθεί» τόνισε ο κ. Οικονομίδης. Σύμφωνη με την πρόταση ήταν και η αντιπολίτευση. Ο Γ. Κοτσαρίδας τόνισε ότι «πρέπει η πολιτεία και η Δημοτική Αρχή σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν δώσει το αίμα τους για την πατρίδα και είναι πατριώτες μας να τους τιμά με την ελάχιστη αυτή τιμή για να τους θυμούνται οι άνθρωποι και περισσότεροι οι νέοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: