Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ απ' την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Σύμπτωση κι αυτή! Την περασμένη Δευτέρα είχαμε την επέτειο της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας απ’ την Σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου. Την επέτειο της ίδρυσης της ΝΔ, τριάντα έξι χρόνια πριν και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των ζώων, που για φέτος δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα αδέσποτα. Καταγράφουμε την σύμπτωση και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

*****

Συναντήσεις επί συναντήσεων στην ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ. Ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλαφάτης προσπάθησε να φέρει την ενότητα, αλλά ματαιοπονούσε, μαζί με τον δημαρχονομάρχη, που στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της πλατείας Μονοπωλίου, παρουσιάστηκε με πεσμένο ηθικό, εκλιπαρώντας για την ενότητα του κόμματος και την αναγκαιότητα να μην χαθεί ο Δήμος Αρταίων, που είναι σημαντικός για τη ΝΔ.

Όλα αυτά βέβαια, έρχονται ως συνέχεια των παλιότερων δηλώσεων, του δημαρχονομάρχη, που περιερχόταν τα χωριά και δήλωνε πως ακόμη ψάχνει αντίπαλο και θεωρούσε ότι οι εκλογές του 2010 θα γίνουν, όπως έγιναν οι εκλογές του 2006, που δεν κατάλαβε τι έγινε και πως βγήκε νομάρχης. Τότε δηλαδή που δεν τον γνώριζαν οι πολίτες του νομού Άρτας και τον εμπιστεύτηκαν…

Η έμφαση δόθηκε στην υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Βαγγέλη Καψάλη, που κατεβαίνει ως υποψήφιος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Χρήστου Παπάζογλου και του ζητήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Κι εκεί έγινε μ ια κουβέντα για τα παντελόνια και αν κάποιοι τα φορούν ΜΟΝΟ για να μην κρυώνουν. Ενδιαφέρουσα η συζήτηση για τα παντελόνια, αλλά δεν θα μας απασχολήσει τώρα. Θα την βρει μπροστά του ο δημαρχονομάρχης, στις επόμενες συναντήσεις που θα έχει με τους πολίτες.

ΝΑ μην κάνουμε λόγο για την προχωρημένη πρόταση του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Βαγγέλη Καψάλη, σύμφωνα με την οποία ζήτησε να παραιτηθεί ο δημαρχονομάρχης, για να αφήσει τους νεοδημοκράτες της Άρτας να ομονοήσουν και να κερδίσουν τις δημοτικές εκλογές. Βεβαίως τέτοια πρόταση, ούτε που υπάρχει περίπτωση να την συζητήσει κανένας, οπότε θα έχουμε και νέα επεισόδια.

*****

Τα όσα περιγράψαμε για το επεισόδιο του δημαρχονομάρχη με τον αγροτοσυνδικαλιστή Κώστα Τσόγκα, δεν χωρούν καμία αμφιβολία. Γιατί στο επεισόδιο ήταν παρόντες πολλοί. Όσο κι αν προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, το συγκεκριμένο επεισόδιο θα τον συνοδεύει και θα δείχνει την αντίληψη που έχει για πολίτες και παράγοντες, όταν διαφωνούν μαζί του. Και σε κάθε δημόσια συνάντηση που θα βρίσκεται, θα γίνεται αναφορά σ’ αυτή την συμπεριφορά και θα εισπράττει το ανάλογο κόστος. Απλά είναι τα πράγματα.

*****

Έκανε αίσθηση και δημιούργησε προβληματισμό η απουσία του απερχόμενου δημάρχου Πάνου Οικονομίδη, απ’ την τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου περιφερειάρχη Βαγγέλη Αργύρη, την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Άρτας. Γνωστοί του και φίλοι, απ’ την κοινοβουλευτική του παρουσία συζήτησαν αυτή την απουσία και απάντηση για τα αίτιά της δεν μπορούσαν να δώσουν…

Και καπάκι, τρεις ημέρες αργότερα, έρχεται η επίσκεψη που έκανε ο εκλεκτός της ΝΔ Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Δημαρχείο, όπου οι φιλοφρονήσεις περίσσεψαν και μάλιστα, με τα μέσα που διαθέτει, ο απερχόμενος δήμαρχος φρόντισε να δώσει ιδιαίτερη δημοσιότητα σ’ αυτή την συνάντηση.

Μην φανταστείτε τίποτα περίεργο. Απλά ο απερχόμενος μπορεί να έχει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στον πρώην αντιδήμαρχο και νυν «αξιοβίωτο» Γιάννη Παπαγιάννη και να την εξέφρασε κατά τον τρόπο αυτό.

*****

Την ίδια ώρα, κάποιοι που υπερασπίζονται το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του, προσπαθώντας να κάνουν και λογοδημιουργίες, δεν μπορούν να υπερασπιστούν αυτές τις επιλογές, μιας και στην άλλη εκλογική μάχη, υπερασπίζονται την ιδεολογική καθαρότητα του υποψηφίου περιφερειάρχη και καλά κάνουν. Γιατί ο απερχόμενος, μόνο που δεν είπε ότι η… σωτηρία της Ηπείρου ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Καχριμάνης, λόγω της πείρας που έχει στην αυτοδιοίκηση.

Απλά είναι τα πράγματα. Ξεκαθαρίζουν οι επιλογές προς την εκλογική μάχη της Πε4ριφέρειας Ηπείρου, για να ξεκαθαρίσουν και στο Δήμο Αρταίων, ώστε να εξελιχτεί το… κόλπο χωρίς προβλήματα στις λεπτομέρειες. Μόνο που τον απερχόμενο τον έχουν καταλάβει οι πάντες και δεν τον ακολουθούν, οπότε τζάμπα θα παιδεύεται. Γιατί τον ακολούθησαν την μια, τον ακολούθησαν την άλλη, αποτέλεσμα δεν είδαν. Σιγά μην τον ακολουθήσουν τώρα στον κατήφορο που έχει επιλέξει.

*****

Υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα των ρούχων, που καμιά φορά σκίζονται. Ανάλογα με την παλαιότητα δηλαδή, την ποιότητα του ενδύματος ή και την ποιότητα της ραφής. Για παράδειγμα ενός θύματος του υποψηφίου που έχει χάσει την ψυχραιμία του, η ποιότητα του ρούχου ήταν καλή και δεν είχαμε απώλειες. Στην περίπτωση αυτού, που πήγε να υπερασπιστεί τον παραπαίοντα υποψήφιο δήμαρχο, ο γιατρός Γιώργος Παπαδημητρίου δεν έκανε επίθεση. Τον τράβηξε λίγο απ’ το πουκάμισο και σκίστηκε η ραφή. Το περιστατικό πρέπει να αποδοθεί στην ποιότητα του ενδύματος. Τα άλλα είναι τα υπόλοιπα.

Αυτό καθ’ αυτό όμως το περιστατικό έχει την αξία του. Ο γιατρός κάνει αγώνα για τον ανεξάρτητο συνδυασμό στο Δήμο Αρταίων και έχει την επιρροή του στο κόμμα. Οπότε το περασμένο Σάββατο δέχτηκε λεκτική επίθεση, γιατί είναι ενάντια στο δημαρχονομάρχη, του οποίου τις εντολές εκτελεί. Το τι είπε δεν έχει σημασία, μιας και η διατεταγμένη υπηρεσία είναι γνωστή. Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον. Ο γιατρός ζήτησε προστασία απ’ την Αστυνομία κι εκεί έλαβε πληροφορίες, για άλλα μπερδέματα, οπότε θα χαθεί από την διατεταγμένη υπηρεσία…

Το ηθικόν δίδαγμα. Όταν όσοι σε υποστηρίζουν βρίζουν τους αντιπάλους σου, κατά τα δικά σου πρότυπα, έχει χαθεί η ψυχραιμία και το αποτέλεσμα αναμένεται «μαύρο». Αναμενόμενο άλλωστε….

*****

Τι θα γίνει τελικά με τον συνδυασμό του δημαρχονομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου. Αντί να προστίθενται υποψήφιοι, αφαιρούνται; Μάθαμε ότι και άλλη υποψήφια, που είχε ανακοινωθεί απ’ τις πρώτες και είχε ξεκινήσει δυναμικά τον προεκλογικό της αγώνα, τα… παράτησε και άφησε τον αλαζόνα να ψάχνει και να μην βρίσκει υποψηφίους. Λέγεται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη υποψήφια δημοτική σύμβουλος είχε την στήριξη παλιού πολιτικού γραφείου, που σημαίνει ότι και ο πρώην βουλευτής θα την … κάνει σιγά σιγά και θα τον αφήσει μόνο του.

Πως είναι όμως δυνατόν, ένας υποψήφιος να δηλώνει ότι έχει παράσταση νίκης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να έχει ανακοινώσει ΜΟΝΟ τους τριάντα απ’ τους πενήντα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους (καλά για τα τοπικά συμβούλια, ούτε κουβέντα) και να αποχωρούν μέχρι τώρα δυό υποψήφιες; Μήπως εμείς τα βλέπουμε περίεργα τα πράγματα ή πραγματικά είναι;

Γιατί αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα γίνουν πράξη τα όσα έλεγε για τον συνδυασμό του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου. Θυμάστε που έλεγε ότι θα αποσυρθεί, γιατί δεν μπορεί να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο.

Και δεν φτάνει αυτό… Ποιος τον πιάνει μετά τον «αρχηγό των ατάκτων» Γιώργο Αποτόρη; Τι έχει να πει το στόμα του;

Αλλά υπάρχει και η άλλη λύση… Ο απερχόμενος Πάνος, δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι θα εκλεγεί δήμαρχος ο Παπαβασιλείου, Μήπως μπορεί να ενισχύσει με κάποιους υποψήφιους τον συνδυασμό. Όλο και κάτι θα υπάρχει….

*****

Η φαρμακοποιός Δώρα Παπαϊωάννου – Ιατρού, είναι το νέο πρόσωπο του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση. Με μακρά ενασχόληση στα κοινά και σημαντικές πρωτοβουλίες στην περιοή η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, έρχεται να προσθέσει ιδέες και διάθεση για προσφορά στον εν λόγω συνδυασμό και απ’ όσα πληροφορούμαστε απολαμβάνει της εκτίμησης των συμπολιτών της, άρα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η εκλογή της. Μια καλή κίνηση του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Γιολδάση, η οποία και συζητείται στην Φιλιππιάδα.

*****

Πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στην Άρτα, για να μπορέσουν να συνεννοηθούν, αν θα στηρίξουν το δημαρχονομάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου; Για να ξέρουμε πότε, θα έχουμε και την επόμενη αποχώρηση απ’ τον ήδη ανακοινωθέντα συνδυασμό, που θέλει να λέει ότι θα πάρει και τις εκλογές. Αυτές οι συναντήσεις της ΝΕ της ΝΔ μονοπωλούν το ενδιαφέρον, γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε κι άλλες…

*****

Μιχάλης Κατραχούρας και Βασίλης Βέργος. Δυό πρώην δήμαρχο στην γειτονική Φιλιππιάδα, ποτέ δεν βρέθηκαν σε κοινό στόχο, τώρα όμως συνέβη και αυτό. Κάτι τους ενώνει. Τους ενώνει ο συνδυασμός του Γιάννη Παπαλέξη, για τον οποίο θέλοντας και μη και με τις δυνάμεις που έχουν θα παλέψουν και οι δυό. Ο πρώτος έχει στον εν λόγω συνδυασμό τον αδερφό της συζύγου του, τον δικηγόρο Θωμά Τσιρογιάννη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ο δεύτερος έχει επίσης υποψήφιος δημοτικό σύμβουλο τον σύζυγο της κόρης του Θόδωρο Γκούβα.
Είναι κι αυτό ένα στοίχημα, για τους δυό πρώην δημάρχους και μπορεί να αφορά το ποιος θα είναι ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος.

*****

Με το δικό του τρόπο…

Με τον δικό του τρόπο, αποφάσισε να προβάλλει την υποψηφιότητά του ο «αρχηγός των ατάκτων» Γκιόργκι Αποτόρωφ, στο site monoplio.gr. κεντρικό σύνθημα: «Μην τραβάτε ζόρι. Ψηφίστε Αποτόρη».
Αυτά βλέπει ο δημαρχονομάρχης και του στέλνει αυτόν απ’ την Αθήνα, να πουν δυό κουβέντες, μήπως και ξεχάσει τα άτακτά του και γυρίσει στον ίσιο δρόμο, αυτόν δηλαδή που επέλεξε ο Μιχαλολιάκος, με τον οποίο συνεννοούνταν προεκλογικά για την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά και αποφάσισε να στηρίξει τον εκπρόσωπο της Ντόρας.
Αλλά εκεί… Επιμένει και σε καμία περίπτωση δεν κάνει πίσω. Και δηλώνει ότι θα βγει και πρώτος σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: