Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δέσποινα Παπαμιχαήλ: Δεν πίστεψα στη νίκη

Το καλύτερο δώρο στον εαυτό της για τα γενέθλιά της έκανε η Τουρκάλα Cagla Buyukakcay η οποία μετά από ένα μαραθώνιο αγώνα στα πλαίσια του Athens Open ITF 50.000$ επιβλήθηκε με 5-7, 7-6(4), 6-4 της Δέσποινας Παπαμιχαήλ.
Η 21χρονη Τουρκάλα είχε καθαρότερο μυαλό στο φινάλε του 3ωρου παιχνιδιού. Η 17χρονη Παπαμιχαήλ κέρδισε το χειροκρότημα για την προσπάθειά της μέσα στο ΟΑΚΑ. Μπορούσε ωστόσο να κερδίσει κάτι περισσότερο από το ματς. «Δεν πίστεψα στη νίκη. Είχα τις ευκαιρίες μου στο 2ο και στο 3ο σετ αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα» δήλωσε.
Στο 2ο σετ, αν και βρέθηκε να χάνει 1-5, δεν τα παράτησε. Παρά τις ενοχλήσεις στον μηρό (γι αυτό τον λόγο πήρε medical time out στο 5ο γκέιμ) έφερε το ματς στα ίσα για να χάσει το σετ 7-4 στο τάι- μπρέικ.
«Δεν με βοηθούσε το πόδι μου σε όλες τις κινήσεις και το μυαλό μου δεν έφευγε από αυτό» εξήγησε η Παπαμιχαήλ, η οποία στο 3ο σετ προηγήθηκε 3-2 και είχε 2 χαμένα μπρέικ-πόιντ για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα στον αγώνα.

Χαλαρά… και δύο στα δύο

Χωρίς βαθμολογικές απώλειες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ γυναικών Αναγέννηση Άρτας και ΑΣΕ Ορμή που έκαναν το «δύο στα δύο» κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αρίωνα αντίστοιχα. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας επικράτησαν στο κλειστό της Πάτρας με 26-22 του νεοφώτιστου ΠΑΟΚ, ενώ η «Αυτοκράτειρα» νίκησε με τη σειρά της στην Άρτα με 29-22 τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας και μοιράζεται μαζί με τις Πατρινές την κορυφή.
Με καλή άμυνα στο 2ο ημίχρονο η Αναγέννηση πέτυχε την δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα και με ανεβασμένη ψυχολογία θα πάει στην Αθήνα το Σάββατο που μας έρχεται για το μεγάλο ντέρμπι με την Νέα Ιωνία.
Η Αναγέννηση ξεκίνησε μουδιασμένα, δεν είχε ρυθμό και ο Αρίων ήταν κοντά στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου, ένα ημίχρονο που έληξε με 9-8 για την ομάδα του Σωτήρη Ντάλα. Στο 2ο η άμυνα έσφιξε, βγήκαν αντεπιθέσεις και σταδιακά η διαφορά μεγάλωνε και με την λήξη έφτασε τα 7 τέρματα, 29-22, που ήταν και το τελικό σκορ.
Η Μπαλάφα με 7 γκολ για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν πρώτη σκόρερ για την ασπρόμαυρη ομάδα. Τα δεκάλεπτα: 3-3, 6-5, 9-8 (ημχ), 14-13, 22-15, 29-22 Δίλεπτα: 4/3, Πέναλτι: 0/0, 2/2, Διαιτητές: Καργατζής, Σταθόπουλος

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Σωτήρης Ντάλας): Ζούγκου, Μπαλάφα 7, Σκουέλα 5, Χήτα, Δέμη 2, Σαγάνη 6, Σκάρα 3, Αποστόλου, Ζουρμανά, Γρούμπα, Γκορντίεβα 4, Βράτσοβα 2, Καλαζνίκοβα.
ΑΡΙΩΝ (Σωκράτης Βακάλης): Κόρρα, Βαφιάδου 3, Τσουτσουλάκη 2, Αλεξανδρίδου 1, Αγγελίδου, Λαζαρίδου 1, Μητκάνη, Μωρτίδου, Κατοτοικίδου, Κυνηγοπούλου 2, Λιόντα 1, Σερέτη 2, Καραπουρναλίδου 6, Τερζούδη 3.


Οικογενειακό 2-2 !!!… λόγω αποχής Διαιτητών

Λόγω της αποχής των διαιτητών το προγραμματισμένο παιχνίδι Εφήβων της ομάδος μας με την Πρέβεζα αναβλήθηκε και για να μην μείνουν χωρίς αγώνα οι αθλητές μας ο προπονητής Αποστόλης Πορτοβάρας την Κυριακή τους έβαλε να παίξουν μεταξύ τους. Το σκορ έληξε ισόπαλο 2-2 μετά από 2 ώρες παιχνιδιού και σε γενικές γραμμές και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό Βόλεϊ.
Στη μια ομάδα ήταν οι Ναζόπουλος, Αγγέλης, Τσάνης, Παπαγιάννης, Δημοθεόδωρος, Γεόγλου, Κυριακίδης και στην άλλη οι Κωστανίκος, Τσήνα, Πλακιάς, Παυλάκης, Λουκάς και Ντέντε. Απουσίαζαν οι Δημητριάδης, Χούσιας, Μπαρκούζος και Λιανός για διάφορους λόγους, που αν ήταν παρόντες το διπλό θα ήταν πολύ καλύτερο ποιοτικά σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή Αποστόλη Πορτοβάρα.
Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν κανονικά παιχνίδια για το Εφηβικό πρωτάθλημα, με την ομάδα μας να πηγαίνει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει την Φ.Ε. Ιωαννίνων. Την επόμενη Κυριακή οι Άνδρες θα παίξουν φιλικό στην Άρτα, όμως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αντίπαλος.

Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα η Νίκη Λευκάδας

Η Νίκη Λευκάδας έδειξε δύο πρόσωπα στο πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς απέναντι στην Κηφισιά και ηττήθηκε με διαφορά 6 πόντων σε ένα παιχνίδι με πολύ χαμηλό και τελικό σκορ 48-42 από τη Ν. Κηφισιά.
Η ομάδα της Λευκάδας ξεκίνησε ιδανικά σε άμυνα και επίθεση και πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ με διαφορές που έφτασαν και τους εννέα πόντους (6-15).
Ένα νεκρό δεύτερο δεκάλεπτο στην επίθεση για τη Λευκάδα και σπουδαία ποσοστά ευστοχίας της Κηφισιάς ισορρόπησαν το παιχνίδι και το ημίχρονο έκλεισε με τη Λευκάδα να προηγείται μόλις με έναν πόντο (24-25).
Στο τρίτο δεκάλεπτο επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με την δεύτερη περίοδο. Η Νίκη έδειξε κουρασμένη σε άμυνα και επίθεση έχοντας χαρακτηριστική αστοχία στα σουτ.
Στο τέλος η Λευκάδα προσπάθησε να κάνει την ανατροπή αλλά σε κρίσιμα σημεία ήταν και πάλι άστοχη και έτσι έχασε τις τελευταίες ευκαιρίες για να κερδίσει.
Τα δεκάλεπτα του παιχνιδιού: 8-16, 24-25, 38-33, 48-42.
Διαιτητές: Μαμασούκα – Ντάνος.
Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (ΘΕΜΕΛΗΣ): Γεωργούση 9 (1), Κοτρολού, Μολφέτα, Παπαδοπουλου 4, Παστρώμα, Τριμέρη 9 (2), Κοτσιάφτη, Κουρέτσι, Μάλαμα 9, Τουλιάτου, Χαϊκάλη 9, Πετράκη 8.
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ZΑΒΙΤΣΑΝΟΣ): Τελλίδου 11 (1), Τσαντάκη 11, Φλέγκα 5, Κρητικού 3 (1), Ανυφάντη 2, Τζανή 3, Τζίμπο, Δελαπόρτα, Κουφογιάννη 7.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ

Μέχρι Κυριακή η έναρξη Ακαδημιών

Μέχρι την Κυριακή 10/10 διαρκεί η έναρξη των Ακαδημιών της Α.Ε. Δόξα-Πύρρος. Υπάρχουν 7 τμήματα για παιδιά γεννηθέντα από το 1995 και μετά. Συντελεστές της λειτουργίας των Ακαδημιών είναι οι προπονητές ΚΙΦΟΚΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ (6944222750) ΨΙΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (6976653323) ΜΑΛΑΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (6932438726) και οι έφοροι Χήρας Δημήτριος (6936773372) και Μπίστας Γεώργιος (6974416461) στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και στο τηλέφωνο 2681073391 απογευματινές ώρες από 18:00 έως 20:00 στην αίθουσα του Τεχνικού Λυκείου Άρτας.

Χάλκινο στη Πυγμαχία ο Π. Κυριακίδης

Την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας παίδων κατέκτησε ο αθλητής του Συλλόγου Βαρέων Αθλημάτων (ΣΒΑ) Άρτας «Πολυδάμας» Παύλος Κυριακίδης. Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην Ελευθερούπολη Καβάλας από 1-4 Οκτωβρίου και σ’ αυτό έλαβαν μέρος 117 πυγμάχοι από 37 σωματεία. Ο 16χρονος αθλητής αγωνίστηκε στα βαρέα κιλά, ο οποίος με ευκολία κατάφερε και πήρε την 3η θέση όπως δήλωσε ο προπονητής του Συλλόγου Δημήτρης Τσάκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: