Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Καταλήψεις στο 4ο Λύκειο και Γυμνάσιο της πόλης

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την πιθανή μείωση του ανώτατου αριθμού των απουσιών. Στην Άρτα και σύμφωνα με την εικόνα που έδωσε την Τρίτη το πρωί ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Ράπτης, κατάληψη έγινε στο 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Άρτας τα οποία παρέμειναν κλειστά, επίσης στο 2ο Γυμνάσιο υπάρχουν αλυσίδες ενώ στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ υπάρχουν λουκέτα στις πόρτες αλλά δεν υπάρχουν μέσα μαθητές «ούτε κανείς για να ενημερώσει το Διευθυντή του σχολείου ποια είναι τα αιτήματα» όπως επεσήμανε ο προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ο κ. Ράπτης είπε ότι φέτος τα σχολεία στελεχώθηκαν πολύ νωρίς και δεν υφίστανται λειτουργικά ή άλλα κενά και τόνισε ότι η υπόθεση των καταλήψεων ξεκίνησε από μία φήμη ότι θα μειωθεί ο αριθμός των απουσιών. Ωστόσο, όπως είπε, με χθεσινό έγγραφο του Υπουργείου γίνεται γνωστό ότι ο αριθμός των απουσιών παραμένει κανονικά στις 114 απλά δεν ισχύει η προσαύξηση 30% που ήταν πέρυσι λόγω του ιού της γρίπης Η1Ν1. «Αν λοιπόν το αίτημα των μαθητών για καταλήψεις είναι αυτό είναι πέρα για πέρα αβάσιμο» τόνισε ο κ. Ράπτης. Όπως ανέφερε τα παιδιά είναι μεν στο σχολείο αλλά δεν υπάρχει καμία φθορά ούτε σε κτίριο ούτε σε υλικό.
Ο ίδιος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στους μαθητές εφόσον τα αιτήματά τους είναι δίκαια και σημείωσε: «Να βοηθήσουμε όλοι μαζί για ν’ ανατάξουμε την παιδεία μας γενικότερα. Ακραίες συμπεριφορές είτε με βανδαλισμούς είτε με καταλήψεις δεν τιμούν τη δημοκρατία μας. Καλό θα είναι γονείς και μαθητές συντονισμένοι να προχωρήσουμε σε μία διαδικασία διαλόγου για να βρούμε λύσεις σε όποια προβλήματα προκύπτουν κάθε φορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: