Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Με τις κομματικές συναντήσεις χάνουν

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Όσο η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει τις διαδοχικές συναντήσεις στελεχών και παραγόντων του κόμματος, για να μπορέσουν να αποτρέψουν σημαντικά στελέχη να βρίσκονται στον συνδυασμό του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παπάζογλου, τόσο θα χάνουν και σε επίπεδο προβολής της κομματικής υποψηφιότητας, αλλά και σε επίπεδο διατήρησης κάποιες επικοινωνίας, με την ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Η συνάντηση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο με την παρουσία του πρώην υπουργό Σταύρου Καλαφάτη, του βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζου, του πολιτευτή Γιώργου Στύλιου, του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης Δημήτρη Σιαμόπουλου και άλλων στελεχών του κόμματος και όπως βγήκε προς τα έξω, έδειξε προς τους πολίτες το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κομματικός συνδυασμός, την στιγμή που αντί στην λίστα των υποψηφίων να προστίθενται ονόματα, αφαιρούνται, όπως έγινε με την περίπτωση της νεαρής δικηγόρου, η οποία τα… βρόντηξε διαπιστώνοντας περίεργες συμπεριφορές.
Και όσο η συζήτηση αυτή τραβάει, δεν αποδεικνύει τίποτα άλλο απ’ το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δημαρχονομάρχης, στην προσπάθειά του να κάνει έναν αξιοπρεπή συνδυασμό, αν και τον αγώνα για το ψηφοδέλτιο τον ξεκίνησε πρώτος, αφού πρώτος έλαβε το κομματικό χρίσμα.
Η προεκλογική πορεία του κομματικού υποψήφιου της ΝΔ, δείχνει την λάθος επιλογή που έγινε σε κεντρικό επίπεδο, μιας και όταν κάποιοι κομματικοί παράγοντες έλαβαν την απόφαση να στηρίξουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο υποτίμησαν την άποψη των πολιτών και δεν θέλησαν να σκεφτούν τις αντιδράσεις που θα δημιουργηθούν. Τις περίμεναν πιο χαλαρές και με τάσεις εκτόνωσης. Συνέβη το αντίθετο. Όχι μόνο δεν εκτονώθηκαν, αλλά δημιουργήθηκε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός με δυναμική, που προχωράει.
Και ακολουθεί, άλλο πιο καθοριστικό λάθος. Καθημερινά διαψεύδονται και στα όσα λένε. Έχουν… φαγωθεί να διαδίδουν, ότι δεν θα συμπληρωθεί ο αριθμός των υποψηφίων και καθημερινά διαψεύδονται με την προσθήκη στον συνδυασμό σημαντικών παραγόντων της περιοχής μας.
Όμως πάντα, ενός κακού μύρια έπονται. Το ένα λάθος ακολουθείτο άλλο και όλα αυτά μαζί, κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται τις επιλογές της ΝΔ, να αποστρέφονται στον συνδυασμό του δημαρχονομάρχη και να στρέφονται σε άλλες λύσεις.
Για να έρθει το αποτέλεσμα των εκλογών, να δείξει στους κομματικούς παράγοντες, ότι γι’ αυτούς εύκολο ήταν να διαλύσουν την παράταξη. Όπως και το έκαναν. Το δύσκολο θα είναι μετά να την ξαναενώσουν. Που μάλλον δεν θα το καταφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: