Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Κόλλησαν στο μηδέν χθες … Εθνικός και Επανομή

Σε ένα παιχνίδι που έγινε χθες κάτω από συνεχή βροχή και σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο Εθνικός Φιλιππιάδας και Αναγέννηση Επανομής έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπυ κορυφής του Βορείου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες να πάρει την νίκη απέναντι στην ομάδα της Επανομής που στο σημερινό παιχνίδι ήρθε στην Φιλιππιάδα με στόχο την ισοπαλία, κάτι που κατάφερε να πετύχει.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
3΄ λεπτό δυνατό σουτ του Φλορένσιο μόλις άουτ. 18΄ λεπτό σέντρα Μπούρμπου γυριστό σουτ του Φλορένσιο μόλις άουτ. 22΄ λεπτό κίτρινη στον Παλιάγκα. 32΄ λεπτό κίτρινη στον Πολίτη. 34΄ λεπτό κίτρινη στον Κόλλινς.
49΄ λεπτό ο Παλιάγκας με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη επέμβαση. 57΄ λεπτό γυριστό σουτ του Γατσέλου μόλις άουτ. 62΄ λεπτό πρώτη καλή στιγμή για την Αναγέννηση στο παιχνίδι αλλά το σουτ του Χασομέρη πέρασε άουτ. 66΄ λεπτό ο Μπούρμπος μόνος του απέναντι από τον Παπαδόπουλο σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι άουτ. 73΄ λεπτό κίτρινη στον Μπαρκώση. 81΄ λεπτό κίτρινη στον Γατσέλο. 93΄ λεπτό πάσα Ηλία στον Φλορένσιο και ο τελευταίος μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ χάνοντας την ευκαιρία του αγώνα.
Διαιτητής ο κ. Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τον κ. Καραγκιοζόπουλο (Ημαθίας), και τον Ξενακίδη (Κοζάνης).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Σταυράκης, Πάνου, Μπαρκώσης, Παλιάγκας, Λέντζος, Κόλλινς, Ντέτσικας (87΄ Ηλίας), Γατσέλος, Φλορένσιο, Μπούρμπος Α., Δημουλιάς (61΄ Λώττας).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Πολίτης, Δερμιτζόγλου (85΄ Κουλίδης), Διαμαντίδης (71΄ Ασλανίδης), Ευθυμιάδης, Μαυροματίδης, Ντατίδης, Χασομέρης (90΄ Κουλάκης), Παπατζίκος, Βαγγελή.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ

Ο Ζορμπαλάς άλλαξε τη ροή

Με τρείς βαθμούς έφυγε από τη σκληρή έδρα του Αστέρα ΡΟΚΚΑ ο Τηλυκράτης ΛΕΥΚΑΔΑΣ νικώντας με σκορ 2-0

Το 3Χ3 είναι γεγονός για τον Τηλυκράτη, ο οποίος κατόρθωσε να φύγει με το “διπλό” από την δυνατή έδρα του Αστέρα Ρόκκα και πλέον βλέπει από ψηλά τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πρωταρχικό στόχο να μην κινδυνεύσουν και μετά να βγουν στο “κυνήγι” του γκολ και κατΆ επέκταση των τριών βαθμών. Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε γρήγορο ποδόσφαιρο, οι καλές φάσεις όμως μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας, δεν μπόρεσαν όμως να απειλήσουν τον Μαλαμή. Η είσοδος του Ζορμπαλά ήταν αυτή που άλλαξε τη ροή του ματς. Ο Τηλυκράτης απέκτησε τα ηνία του αγώνα και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε και πιο “φρέσκος” από την γηπεδούχο ομάδα. Το γκολ του Ζορμπαλά ήταν αυτό που “ξεκλείδωσε” την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ αυτό του Καρακατσάνη λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε να “κλειδώσει” την υπόθεση “τρίποντο” για τον Τηλυκράτη.
Η συγκεκριμένη νίκη του Τηλυκράτη, που επιτεύχθηκε σε μία από τις δυσκολότερες έδρες που θα βρουν στο διάβα τους όλες οι ομάδες και η οποία ήρθε μετά από αυτή με αντίπαλο τον Θεσπρωτό, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Γιώργου Τόγια να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και να ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα την αυτοπεποίθησή τους ενόψει της συνέχειας.
Διαιτητές: Παναγιωτόπουλος, Πυλαρινός, Κακατσίδης (Αιτ/νίας)
ΡΟΚΚΑ (Μαγκάκης Η.) : Ντεκούλης, Καραθανάσης, Ζίγκηρης (56′ Κακάβας), Τσιφλίδης, Σιαφάκας, Χούσος, Λαζαρίδης, Τάτσης, Μάλλιος, Δάρδας (63′ Παπαγιάννης), Ευταξίας.
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: (Τόγιας Γ.) : Μαλαμής, Καλογερής, Αχείμαστος, Μπερερής, Μαριόλης, Χριστοδούλου, Νάκος (λ.τ. 55′ Ζορμπαλάς), Κτενάς, Σιδηρόπουλος (65′ Θεραπός), Καρακατσάνης (87′ Τσιούνης), Παπανίκου.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΦΙΛΟΘΕΗ: 2-0

Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας, σημείωσε ο Οδυσσέας με αντίπαλο την Φιλοθέη. Το ματς ήταν αρκετά καλό σε όλη του την διάρκεια και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων το παρακολούθησαν από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό. Στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και από τους δύο αντιπάλους, σημαντική ήταν η συμβολή του πρώτου γκολ που σημειώθηκε νωρίς.
Ο Οδυσσέας στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος, οι παίκτες του είχαν περισσότερη κατοχή μπάλας, σημείωσαν δύο γκολ (το δεύτερο σε καθοριστικό σημείο για την περαιτέρω εξέλιξη του ματς) και έχασαν και μερικές ακόμη ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι αν και δέχτηκαν νωρίς το γκολ, δεν έπαιξαν τόσο επιθετικά όσο επέβαλε το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι της Φιλοθέης δεν μπήκαν ούτε μία φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Καραγκούνη στο πρώτο 45λεπτο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με περισσότερη επιθετική διάθεση από πλευράς Φιλοθέης (βοήθησαν σε αυτό και οι εσωτερικές αλλαγές που έγιναν), γεγονός που επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάνουν πιο εύκολα απέναντι από τον Μπακόλα.
Μεταξύ 55′ και 60′ χάθηκαν πέντε ευκαιρίες (3 για τον Οδυσσέα, 2 για την Φιλοθέη), δείγμα της διάθεσης των μεν γηπεδούχων να τελειώσουν την υπόθεση “τρίποντο”, των δε φιλοξενούμενων να “μπουν” και πάλι στο ματς. Μετά το 60′ οι εντολές από τον πάγκο του Οδυσσέα ήταν να διατηρηθούν τα κεκτημένα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελική τους αντεπίθεση.
Στο 70′ “τελείωσαν” όλα. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, ο Καραγκούνης όμως είπε “όχι” στον Χριστογιάννη, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα των παικτών της Φιλοθέης να “γυρίσουν” και πάλι στο ματς. Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού και οι μεν και οι δε κατάλαβαν ότι δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι στο σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο 45λεπτο.
Διαιτητές: Πουλημάς, Κατσούρης, Σκορδίλης (Κέρκυρας).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Βασιλειάδης Θ.) : Καραγκούνης, Αρέθας, Ματούλας, Λαμπάκης, Γεωργάκης, Καλογέρης, Λαζαρίδης (77′ Μανουσάκης), Λαζανάς, Σάβ. Γαζής, Κούτσικος (65′ Κολλόκας), Σπύρ. Γαζής (46′ Παληογιάννης).
ΦΙΛΟΘΕΗ (Σιακούφης Δ.) : Μπακόλας, Βράκας, Γιαννούλης, Μαγκλάρας, Χριστογιάννης, Βερλέκης, Παππάς, Νικοπολίδης, Καραχάλιος (65′ Ζυγούρης), Λέκκος (63′ Νίκαρης), Γούλας (70′ Μπιρμπίλης).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ «ΝΕΑ Λευκάδας»

Όλυμπος Κέρκυρας-ΠΑΣ Πρέβεζα 0-0

Όλυμπος Κέρκυρας και ΠΑΣ Πρέβεζα αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι όπου κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος και σε πολλές φάσεις τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών που είχαν ως αποτέλεσμα μετά το παιχνίδι τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Πρέβεζα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, για τις πρώτες βοήθειες.
Συγκεκριμένα ο Ναστούλης στο 60΄ εγκατέλειψε το παιχνίδι με θλάση, ο Νίκου στο 75΄ με χτύπημα στην ωμοπλάτη, και ο Λιάσκος Ρ. αγωνίστηκε μέχρι το τέλος με πέντε ράμματα στο κεφάλι.
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα στο σημερινό παιχνίδι έχει παράπονα από την διαιτησία του Γρεβενιώτη Τσετσίλα που ακύρωσε ένα γκολ που πέτυχε ο Νίκου στο 47΄ λεπτό ως οφσάιντ, και για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο 12΄ λεπτό όταν κεφαλιά του Δημήτρη Δήμα σταμάτησε σε χέρι αμυντικού. Ο Όλυμπος στο 28΄ λεπτό είχε δοκάρι με τον Πουλημένο.
Διαιτητής του παιχνιδιού ηταν ο κ. Τσετσίλας με βοηθούς τον κ. Στεργιόπουλο και τον κ. Κωνσταντή της ΕΠΣ Γρεβενών. Απέβαλε στο 90΄ τον Καλιανίδη.
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Λιάσκος Α., Μπούκουρας, Μάρκος, Φλέγγας Γ., Δήμας Θ., Δήμας Δ., Νίκου (75΄ λ.τρ. Αρουσαλίδης), Λιάσκος Ρ., Φλεέγγας Χ., Ναστούλης (60΄ λ.τρ. Νάτσης), Μπρούβας.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Αβραμιώτης, Γκολιάνης, Καλιανίδης, Βασιλάκης, Παππάς, Πουλημένος, Βλάσσης (71΄ Τενέδιος), Τσεβανίδης (65΄ Μωραϊτης), Πάγκαλης, Φούκης (90΄ Σγουρός), Κατερίνης.


Έφυγε ο Μαγκάκης, ήρθε ο Γιάννος


Μετά την αλλαγή προέδρου στον Αστέρα Ρόκκα, ήρθε και η αλλαγή προπονητή. Διαφωνία σε ότι αφορά τους στόχους που πρέπει να θέσει η ομάδα για φέτος οδήγησε στην παραίτηση του Ηλία Μαγκάκη από τη θέση προπονητή. Τη θέση του πήρε άμεσα ο Γιώργος Γιάννος που καλείται τώρα να οδηγήσει τον Αστέρα στο "ρετιρέ" του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής.
Το artasport.gr είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μαγκάκη ο οποίος απλά επιβεβαίωσε την παραίτησή του για το λόγο που προαναφέραμε.
Η διοίκηση του Αστέρα απέστειλε σήμερα ανακοίνωση στο Orange Radio στην οποία αναφέρει:
"Η ομάδα του Αστέρα Ρόκκα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Ηλία Μαγκάκη. Εκτιμάμε το έργο και την προσφορά του στις δύσκολες πραγματικά αγωνιστικά ημέρες που πέρασε η ομάδα το δίμηνο αυτό, αλλά δυστυχώς λόγοι διαφορετικής φιλοσοφίας μας οδήγησαν και τους δύο στη λήψη αυτής της απόφασης. Με τον κύριο Μαγκάκη θα είμαστε πάντα φίλοι και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας.
Εκ του Δ.Σ. του Αστέρα Ρόκκα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: