Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Έμφαση στα αγροτικά προβλήματα της Πρέβεζας απ’ τον Ευ. Αργύρη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», κ. Βαγγέλης Αργύρης, βρέθηκε σήμερα στην Πρέβεζα για συναντήσεις με φορείς του Νομού και για επισκέψεις σε περιοχές της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας.
Ο κ. Αργύρης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρβανίτη και τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού, το πρωί πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της Πρέβεζας και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα, τις προτάσεις αλλά και τις λύσεις που μπορούν να δρομολογηθούν.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κηπευτικών συνεταιρισμών, ο κ. Αργύρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς και να ακούσει προσεκτικά τους προβληματισμούς τους για το μέλλον των συνεταιρισμών. Τόσο οι εκπρόσωποι των παραγωγών, όσο και ο διευθυντής του ΣΠΟΑΠ κ. Τσουμελέκας Βαγγέλης παρουσίασαν αναλυτικά όσα απασχολούν τον κλάδο και τα βασικά θέματα που αναφέρθηκαν ήταν της ασφάλισης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στον ΕΛΓΑ, το πετρέλαιο κίνησης, τα σχέδια βελτίωσης, το κόστος παραγωγής αλλά και οι εισαγωγές από ξένες χώρες.
Τις δικές του προτάσεις κατέθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, προτάσεις που όπως ανέφερε « θα δώσουν μέλλον στη γεωργία» και τόνισε ότι «το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ηπείρου είναι τα προϊόντα και πρέπει να «παντρέψουμε» την φυτική με τη ζωική παραγωγή». Επίσης μίλησε για οργανωμένες πωλήσεις που θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές, και χαρακτήρισε σημαντική την υπό σύσταση κοινοπραξία των τριών κηπευτικών συνεταιρισμών της Πρέβεζας.
Επόμενοι σταθμοί του κ. Αργύρη ήταν η Νομαρχία Πρέβεζας, ο Δήμος, το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τόσο με το Νομάρχη Πρέβεζας κ. Βασίλη Ιωάννου όσο και με τον Δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα βρέθηκαν θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές που πραγματοποιούνται με βάση τη νέα Αρχιτεκτονική που εισάγει το σχέδιο «Καλλικράτης».
Ο Νομάρχης Πρέβεζας, κ. Β. Ιωάννου, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας θα παράσχουν πλήρη ενημέρωση σε όποιον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο το ζητήσει, υπογραμμίζοντας ότι η Νομαρχία της Πρέβεζας όχι μόνο δεν αφήνει πίσω της χρέη αλλά έχει δρομολογήσει σημαντικά έργα όπως είναι το βιοκλιματικό σχολείο του Θεσπρωτικού.
Ο κ. Αργύρης κατά τη συνάντηση δήλωσε πως «ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Πρέβεζα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου» και ανέφερε ότι «υπάρχει όλο το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει με τον «Καλλικράτη».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του πιστεύουν στη δυνατότητα ανάπτυξης της Ηπείρου.
Επίσης. ο κ. Αργύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι η παρουσία συγκεκριμένων Υπουργών στις εκδηλώσεις του συνδυασμού σηματοδοτεί συγκεκριμένους στόχους και εξήγησε ότι «στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Ιωαννίνων χαιρέτισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο άνθρωπος που έκανε πράξη τη νέα διοικητική αιρετή περιφέρεια. «Πιστεύουμε, συνέχισε, πάρα πολύ σ' αυτά που παράγει η Ήπειρος και γι' αυτό την εκδήλωση των εγκαινίων της Άρτας χαιρέτισε ο Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Συνδετήριος δύναμή όλων των Ηπειρωτών είναι ο πολιτισμός μας και για το λόγο αυτό στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου που θα γίνουν την Παρασκευή στην Πρέβεζα θα παρευρεθεί και θα χαιρετήσει ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ενώ, τέλος, υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας και να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις ανάπτυξης και για αυτό την Κυριακή το απόγευμα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ηγουμενίτσας θα χαιρετήσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης».
Στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Μιλτιάδη Κλάπα, ενημερώθηκε για τα θέματα του δήμου. Ο κ. Κλάπας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές δομές οι οποίες-όπως ανέφερε- θα πρέπει να υποστηριχθούν από την πολιτεία έτσι ώστε η αυτοδιοίκηση να διατηρήσει το κοινωνικό της πρόσωπο.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης , κατά τη συνάντηση, δήλωσε ότι «τα κόμματα πρέπει να αφουγκράζονται τις κοινωνίες και να μην τις διασπούν».
Για το μείζον θέμα της ανεργίας που απασχολεί το νομό Πρέβεζας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Δημόπουλος, τον υποψήφιο περιφερειάρχη και τα στελέχη του συνδυασμού του που τον συνόδευαν και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης των ανέργων του νομού.
Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Επιμελητήριο Πρέβεζας όπου ο κ. Αργύρης είχε μια διεξοδική συζήτηση με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής για θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Νομού.
Τόσο ο Πρόεδρος, κ. Λεωνίδας Νταλαμάγκας, όσο και ο αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Γιαμάς, ευχαρίστησαν τον κ. Αργύρη για τη συνάντηση που είχε με τις παραγωγικές τάξεις του Νομού, μετέφεραν τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών και τόνισαν ότι μεταξύ των προβλημάτων που πρέπει να λυθούν είναι αυτό των υποδομών, της αναβάθμισης της ΒΙΠΕ, αλλά και θέματα που αφορούν τον αναπτυξιακό νόμο.
Τόσο η διοίκηση του Επιμελητηρίου, όσο και ο κ. Αργύρης, δεσμεύθηκαν ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχει στενή συνεργασία προκειμένου όπως, υπογράμμισε ο κ. Αργύρης, «να γίνει ένας επαγγελματικός προσανατολισμός και να δρομολογηθούν λύσεις στα βασικά προβλήματα των επιχειρηματιών».
Επίσης, ο κ. Αργύρης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της Ηπείρου καθώς «η Περιφέρειά μας είναι πύλη της Ευρώπης μέσα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Εγνατία και την "υπό δημιουργία" της Ιόνιας Οδού».
Το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη , κ. Κώστα Αρβανίτη, και στελέχη του συνδυασμού θα επισκεφθούν τις περιοχές Σινώπη, Σαμσούντα , Αρχάγγελο και Κανάλι και θα συνομιλήσουν με τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: