Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Την Δευτέρα συναντήθηκαν Δήμαρχος και Αλεξάνδρος Καχριμάνης

Την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» Αλέξανδρου Καχριμάνη δέχθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Άρτας Παναγιώτης Οικονομίδης. Η επίσκεψη του κ. Καχριμάνη έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα ενώ τον συνόδευαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη και Άρτας Κώστας Παππάς.
Οι κ.κ. Οικονομίδης και Καχριμάνης αντάλλαξαν απόψεις για την Τ.Α. και για το νέο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ενώ υποστήριξαν την άποψη ότι στο επίκεντρο της προσοχής θα πρέπει να είναι Ήπειρος ώστε με σωστούς σχεδιασμούς και με εργαλείο τον α’ βαθμό Τ.Α. να μπορέσει να αναπτυχθεί όπως της αξίζει. Ο κ. Οικονομίδης τόνισε ότι είναι μία επίσκεψη που δείχνει πολιτικό πολιτισμό. Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είπε ότι όλοι έχουν την ίδια ανησυχία για την Ήπειρο ν’ αλλάξει προς το καλύτερο.
Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος πρόσφερε μία ανθοδέσμη στην κυρία Καλογιάννη και αναμνηστικά με το γεφύρι της Άρτας και τον Αμβρακικό στον κ. Καχριμάνη. Ο κ. Οικονομίδης σε δηλώσεις του ανέφερε για την επίσκεψη: «Είχαμε τη χαρά σήμερα να δεχθούμε στο γραφείο μου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη μαζί με τους συνεργάτες του. Μια επίσκεψη που αποδεικνύει στην πράξη ότι ο πολιτικός πολιτισμός είναι σύμφυτο με την παρουσία του Αλέκου Καχριμάνη και από τον πρώτο καιρό που τον πρωτογνώρισα σε μια επίσκεψη με το Δημήτρη Τσοβόλα ως Δήμαρχο τότε Μετσόβου.
Η πορεία του στην Τ.Α. και ένα τεράστιο έργο που έχει αναδείξει, που έχει υλοποιήσει, καταδεικνύουν τις δυνατότητες του άνδρα σε μια νέα προσπάθεια ενός άλλου επιπέδου θεσμού που επιχειρεί διεκδικώντας να πάρει στα χέρια του τις τύχες της Ηπείρου μαζί με τους συνεργάτες του. Η Ήπειρος θα πρέπει να τύχει της ανάλογης προσοχής. Για μένα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θα υπάρχει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου που όλοι μαζί και με εργαλείο τον πρώτο θεσμό της Τ.Α. που οι εμπειρίες του και η άμεση επαφή με τον κόσμο μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο στους δικούς τους σχεδιασμούς ως Περιφερειακού Συμβουλίου και στη δικιά τους προοπτική γιατί το τελικό ζητούμενο είναι η πορεία προς την ανάπτυξη αυτής της δύσμοιρης περιφέρειας που τόσο την αγαπάμε όλοι, την Ήπειρό μας ώστε κάποια στιγμή να νιώσουμε κι εμείς ότι δεν είμαστε απομονωμένοι, δεν είμαστε σε μια άκρη.

Παρόλα τα βήματα τα σοβαρά που γίνανε είναι τεράστιο έργο ακόμα που αναμένεται να επιτελέσει ο όποιος υπεύθυνα χειριστεί τις τύχες αλλά η ευθύνη και η συνευθύνη θ’ απλώνεται σε όλους. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να ‘ναι το θέμα της προσεχούς αναμέτρησης, όλοι μαζί, ανεξάρτητου αποτελέσματος για την πορεία της ανάπτυξης και την υποβοήθηση της εξέλιξης στην Ήπειρο. Αυτό πιστεύω και νομίζω ότι έτσι θα γίνει γιατί η παρουσία του Αλ. Καχριμάνη τουλάχιστον το στηρίζει σαν μήνυμα και σαν προοπτική και στην πράξη νομίζω ότι θα βρει και την ανταπόκρισή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: