Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εξόρμηση στις τοπικές κοινωνίες

Παναγιώτης Ψυχογιός: Μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση με κοινωνική συμμετοχή

Τα χωριά του κάμπου περιλαμβάνει η πρώτη φάση του προγράμματος εξορμήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Παναγιώτη Ψυχογιού μαζί με τους υποψήφιους του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Ορμητήριου. Ήδη από την Τρίτη το απόγευμα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΑΥ.ΡΙ.Ο. και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους στα χωριά Κεραμάτες, Αγία Παρασκευή, Ανθότοπο κλπ., όπου έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις του ψηφοδελτίου τους για το μέλλον της υπαίθρου και να συζητήσουν με τους κατοίκους των χωριών τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με τις αγροτικές καλλιέργειες και τη διάθεση της παραγωγής.
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη του ψηφοδελτίου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, καθορίστηκαν οι άξονες δράσης της παράταξης και οι άμεσες προτεραιότητες για τη μαχητική και αποτελεσματική συνεργασία των υποψηφίων με τις τοπικές κοινωνίες και τους κλάδους εργαζομένων. Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Ψυχογιός όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι γνωρίζουν καλά τις βαθιές ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και την απροθυμία σημαντικών τμημάτων της να συμμετάσχουν στα πολιτικά δρώμενα, καθώς το πολιτικό τοπίο γίνεται εξαιρετικά θολό και αλλεπάλληλες οι επιθέσεις της πλουτοκρατίας εναντίον του εισοδήματος των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.
«Κατεβαίνουμε στο λαό χωρίς αυταπάτες», σημείωσε ο Παναγιώτης Ψυχογιός. «Οργανώνουμε τον αγώνα μας όχι μόνο κατά του μνημονίου που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και παγιδεύει τη νέα γενιά. Δίνουμε τον αγώνα μας υπέρ μιας πραγματικής εθνικής ανεξαρτησίας και υπέρ της συνεργασίας όλων των κοινωνικών δυνάμεων για την κοινωνική απελευθέρωση και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Αυτό που έχει για μας κυρίαρχη σημασία είναι μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση με κοινωνική συμμετοχή. Οι τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές μόνο όταν πάρουν οι ίδιες στα δικά τους χέρια την τύχη τους».
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα διανέμονται τα έντυπα της παράταξης, ενώ άνοιξε και ήδη λειτουργεί το εκλογικό της κέντρο στην πλατεία Κακαβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: