Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η στρατηγική δεν έρχεται απ’ το πουθενά!

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την διακήρυξη του συνδυασμού του δημάρχου Φιλιππιάδας και υποψηφίου για το νέο Δήμο Ζηρού και αρχικά θεωρήσαμε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος κατέρχεται στην αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά και επί πλέον με τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που κατέθεσε, θεωρήσαμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός, όπου μπορείς να λες ότι θέλεις και να μην απολογείσαι για τίποτα.
Κατά καιρούς έχουμε επισημάνει σε σημειώματα της στήλης, ότι ο Δημήτρης Γιολδάσης, ως δήμαρχος Φιλιππιάδας έχει να παρουσιάσει έργο και να επιδείξει αποτελεσματικότητα, αναφέροντας και τα ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων, που είναι σημαντικά.
Όμως αυτή την αποτελεσματικότητα, με την διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού του, ο ίδιος την αναιρεί με την παρουσίαση των αξόνων της νέας του στρατηγικής. Κάνει λόγο για «σύγκρουση με την αδιαφορία». Και θα ρωτήσει ο κάθε πολίτης:
-Δεν είχε συγκρουστεί με την αδιαφορία, τόσα χρόνια που είναι δήμαρχος Φιλιππιάδας και το ίδιο το έργο του, δεν επιβεβαιώνει την αρχή του αυτή;
Κάνει λόγο και για πολλά άλλα. Αυτά που θα κάνει και έχουν τον χαρακτήρα του «ΘΑ», τα οποία εν πολλοίς ακυρώνουν τον χαρακτήρα της δικής του πορείας και της δικής του προσπάθειας.
Γενικά η προεκλογική πορεία του υποψηφίου δημάρχου Ζηρού, έχει τα χαρακτηριστικά της αναζήτησης άλλοθι και δείχνει αδυναμία να αντιδράσει στις προκλήσεις των αντιπάλων του, που φαίνεται να αποτελούν κίνδυνο για την δική του επικράτηση και άρα οι όποιες κινήσεις γίνονται, θα κατοχυρώνουν αυτή την αγωνία, την στιγμή που ως εν ενεργεία δήμαρχος θα έπρεπε να έχει κατοχυρώσει την αισιοδοξία και την σιγουριά για τη νίκη.
Όμως αυτή η επιλογή, μπορεί να δηλώνει και την πραγματικότητα. Να νοιώθει πραγματικά ο δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης, ότι απειλείται η κυριαρχία του και να προσπαθεί με τον τρόπο αυτό, να ανταγωνιστεί το νέο που έχει δημιουργηθεί και είναι ο συνδυασμός του ανεξάρτητου υποψήφιου γιώργου Ζυγούρη.
Άρα η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Ζηρού, αποτκάει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι με το νυν δήμαρχο να «μπαίνει μουδιασμένος στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: