Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αθανασούλας: Δεν προσφύγαμε σε δανεισμό

Τον απολογισμό και τον ισολογισμό του Δήμου Αρταίων έτους 2009 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας. Την εισήγηση του θέματος από πλευράς πλειοψηφίας έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργος Αθανασούλας ο οποίος τόνισε πως από τα στοιχεία του απολογισμού προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή μέσα σε πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και χωρίς να προσφύγει σε δανεισμό όπως άλλοι Δήμοι, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, υλοποίησε σε ποσοστό 90% τον ψηφισθέντα για το έτος 2009 προϋπολογισμό.
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής Γιώργος Κοτσαρίδας ο οποίος είπε ότι «ο προϋπολογισμός δεν συμφωνεί με τον απολογισμό» και πως δεν εγκρίνει και δεν ψηφίζει τον απολογισμό πλην της μισθοδοσίας του προσωπικού, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο σημερινός απολογισμός αναιρεί τον προϋπολογισμό που ψηφίζουμε και αναιρεί και ματαιώνει τις προεκλογικές υποσχέσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η Δημοτική Αρχή και δεύτερον γιατί πολύ σύντομα θα φανεί, φάνηκε ήδη, η δυσκολία να πραγματοποιήσει η σημερινή ηγεσία του Δήμου ένα κεντρικό στόχο ανάπτυξης.
Με λίγα λόγια αυτός ο προϋπολογισμός φανερώνει τώρα την ύπαρξη καμίας σοβαρής στρατηγικής στον τομέα της οικονομίας, δεν επιτυγχάνει κανέναν στόχο κοινωνικής πολιτικής και δεν διαμορφώνει καμία δυναμική πορεία ανάπτυξης. Και τα στοιχεία του ισολογισμού δείχνουν ότι ο δήμος δεν πάει καλά. Δεν τον εγκρίνουμε και δεν τον ψηφίζουμε».
Παρών δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος απ’ την παράταξη της «Δημοτικής αλλαγής» Γιώργος Τσίκος τονίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια, με την είσοδο στο ΔΝΤ και τη σφιχτή οικονομική πολιτική και γενικότερα με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με τον «Καλλικράτη» το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο έντονο και θα υπάρξουν Δήμοι που θα κλείσουν. "Δεν κινδυνολογώ.
Η άλλη Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει ακόμα δυσκολότερες καταστάσεις" τόνισε. Ο Θανάσης Βαΐτσης ψήφισε «ναι» εκτός κάποιων περιπτώσεων στο σκέλος των εξόδων που ανέφερε στην τοποθέτησή του. Ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης ξεκίνησε με μία γενική τοποθέτηση και μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, δεδομένου ότι βάσει του κώδικα κι εν’ όψει των εκλογών της 7ης Νοέμβρη η συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου ήταν η τελευταία της θητείας του παρόντος Δ.Σ. εκτός κι αν υπάρξει άκρως επείγουσα ανάγκη για έκτακτη σύγκλιση.
Ο κ. Οικονομίδης ευχαρίστησε όλες τις παρατάξεις για τη συνεργασία που είχαν και για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου ενώ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες δούλεψε η δημοτική αρχή αυτά τα 8 χρόνια αλλά και στις οφειλές της κεντρικής διοίκησης προς το Δήμο. "Είναι πάγια η τακτική της αντιπολίτευσης να λέει τον δικό της λόγο τον πολιτικό γιατί τον οικονομικό δεν μπορεί ν’ ανατρέψει τα στοιχεία. Είναι τελείως άλλο πράγμα κι έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες"

Δεν υπάρχουν σχόλια: