Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ απ' την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

Αυτό δεν ξανάγινε. Ούτε τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, δεν μπόρεσε να ανακοινώσει, στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, ο δημαρχονομάρχης. Μια εκδήλωση, που ήταν σίγουρα αρνητική για τον ίδιο και τον συνδυασμό του. Ούτε εκατό άτομα, κάτω απ’ την εξέδρα και ο ίδιος να προσπαθεί να παραστήσει το λαϊκό ηγέτη, με αποτέλεσμα, κάποιοι εκ των παρισταμένων, να αποχωρήσουν και να μείνουν στο τέλος της εκδήλωσης ελάχιστοι…

-Τι είναι αυτός, μου είπε νεαρός που έτυχε να παρακολουθήσει την ομιλία του. «Προσπαθεί να παραστήσει τον Ανδρέα;» Και πράγματι είναι ν’ απορούν πολλοί νέοι, οι οποίοι έβλεπαν έναν άνθρωπο να κάνει περίεργα πράγματα απευθυνόμενος σε ακροατήριο, που δεν έφτανε ούτε τα εκατό άτομα και μάλιστα σε εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κάντρου.

Και με την αποχή τους απ’ αυτή την εκδήλωση, οι πολίτες της Άρτας, έστειλαν στο δημαρχονομάρχη ένα ακόμη μήνυμα. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον στηρίξουν να εκλεγεί δήμαρχος και επί πλέον, πως τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Όπως το 2006, που κέρδισε τις εκλογές στη Νομαρχία, χωρίς κανένας να τον γνωρίζει…

*****

Ένα - ένα έρχονται τα νέα για το δημαρχονομάρχη. Μετά την αποτυχία της εκδήλωσης των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, ήρθε η κατάθεση του ψηφοδελτίου του. Και πάλι ανακλήσεις εκ της αποστρατείας… Και πάλι η… νεολαία μπροστά. Λείπουν και κάποιοι και αυτό είναι το δείγμα της… επιτυχίας.

Ανακάλυψε κάποιους ανθρώπους και τους επανέφερε στην ενεργό δράση κι έτσι κατάφερε και κατήρτισε το ψηφοδέλτιο, το οποίο κατέθεσε Κυριακή μεσημέρι, μάλλον κάνοντας την κίνηση αυτή, ως κίνηση υπεροχής. Τι να κάνουμε όμως. Όλα τα στοιχεία και οι λεπτομέρειες ακόμη, είναι ανάλογες του κλίματος που επικρατεί για τον συνδυασμό του, σ’ όλα τα σημεία του νέου Δήμου Αρταίων.

*****

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή δείχνει τον Βαγγέλη Αργύρη να είναι πολύ μπροστά, έναντι του υποψηφίου της ΝΔ Αλέξανδρου Καχριμάνη. Και οι εκτιμώντες συνολικά το πολιτικό κλίμα εν όψει εκλογών, θεωρούν τέσσερις περιφέρειες ως σίγουρες για το ΠΑΣΟΚ. Αυτές είναι η Κρήτη με τον Σταύρο Αρναουτάκη, η Δυτική Στερεά με τον Απόστολο Κατσιφάρα, το Νότιο Αιγαίο με τον Γ. Μαχαιρίδη και η Ήπειρος με τον Βαγγέλη Αργύρη,ο οποίος προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Από εκεί και πέρα ποντάρουν και στην Πελοπόννησο με τον Πέτρο Τατούλη, και ίσως και τη Στερεά Ελλάδα με τον Κλεάρχο Περγαντά.

Περιόδευσε στα καταστήματα της Άρτας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος απ’ τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μπόβολο και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Ο κόσμος τους υποδέχτηκε όλους με θέρμη και έδειξε με τον τρόπο του, ότι έχει ήδη επιλέξει ποιόν θα στηρίξει στην περιφέρεια Ηπείρου. Όλοι είχαν να πουν τον καλό το λόγο και αυτό είναι το σημαντικό της υπόθεσης.

*****
Ωραία η αφίσα που εξέδωσε ο συνδυασμός του Αλέξανδρου Καχριμάνη, με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για την Άρτα. Παρουσιάζονται όλοι αλφαβητικά, αλλά σταθήκαμε στον αξιοβίωτο Γιάννη Παπαγιάνη, που σε παρένθεση αναφέρει Θοδωριανίτης. Αν βέβαια ο Γιάννης ήταν σε άλλο ψηφοδέλτιο, δεν θα χρειαζόταν οι ιδιαίτερες συστάσεις.

*****

Δύσκολα τα πράγματα για τον πρώην δήμαρχο Βλαχέρνας Νίκο Κέφη, που κατέρχεται υποψήφιος με το συνδυασμό του δημαρχονομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου. Στο Κορφοβούνι, όπου έχει το ορμητήριό του, αλλά και την μεγάλη δεξαμενή ψήφων, υπάρχουν άλλοι δυό υποψήφιοι, οι οποίοι δεν αστειεύονται και γνωρίζουν πως μαζεύονται οι ψήφοι. Μιλάμε για τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θανάση Παπαστράτο, που είχε κατέλθει και υποψήφιος δήμαρχος Βλαχέρνας, αλλά και τον υποψήφιο τοπικό σύμβουλο Βασίλη Κολιό, που κι αυτός γνωρίζει την τέχνη των εκλογών.

Αν προσθέσουμε και τον Βύρωνα Λάμπρου, που κι αυτός (παλιός συνεργάτης του πρώην δημάρχου) είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του δημαρχονομάρχη, τα πράγματα δυσκολεύουν και τα μπερδέματα που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες θα είναι πολλά και διάφορα. Γιατί είναι γνωστό το τι προηγήθηκε της κατάρτισης του συνδυασμού, λίγες ημέρες πριν.

Ο Νίκος Κέφης πάντως, αντιμετωπίζει τα πράγματα με μεγάλη ψυχραιμία και ηρεμία. Λέει για παράδειγμα για τους δυό συγχωριανούς του, που είναι στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου Χρήστου Παπάζογλου. «Καλό κάνουν, δεν φεύγουν οι ψήφοι από την παράταξη και την επόμενη ημέρα (σ.σ. εννοεί της πρώτης Κυριακής) θα είναι χρήσιμοι». Μπορεί να έχει δίκαιο.

*****

Ο Κυρικάκος Μητσοτάκης, θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ που θα επισκεφτεί την Άρτα, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαβασιλείου, που με την σειρά του είναι ο εκλεκτός της ηγεσίας Σαμαρά στην Άρτα. Τι θα κάνει τώρα το παιδί, σε μια πόλη, που κανένας δεν θέλει να ακούσει για Παπαβασιλείου, είναι μια άλλη ιστορία…

Εξ ίσου ενδιαφέροντα είναι και τα σενάρια που συζητούν οι νεοδημοκράτες της Άρτας. Λένε ότι έχει υποχρέωση ο Κυριάκος να στηρίξει τον Παπαβασιλείου, γιατί αυτός προεκλογικά παρίστανε τον ντορικό, για να βγάλει την υποχρέωση που είχε στο Μητσοτακέϊκο, που τον είχε διορίσει νομάρχη σα Τρίκαλα.

Το αποτέλεσμα; Θα πάει να βγει ενισχυμένος ο δημαρχονομάρχης, απ’ αυτή την επίσκεψη και θα του έρθουν όλα στραβά κι ανάποδα. Τα χειρότερα θα δει, γιατί θα…. μανιώσουν οι σαμαρικοί και τότε ποιος τους πιάνει. Και την χαρά που θα κάνει ο Παπάζογλου. Όλοι εκεί θα πάνε.

*****

Ο Σωτήρης Βασιλάκης, συνεχίζει την προεκλογική του προσπάθεια και πλέον το μότο του, έχει αλλάξει. Πριν λίγο καιρό ρωτούσε, αν ο συνομιλητής του έχει δώσει κάπου το λόγο του. Τώρα απλά ευχαριστεί τους συνομιλητές του, που ήδη έχουν αποφασίσει να τον στηρίξουν και να δώσουν τον έναν απ’ τους τρεις σταυρούς που δικαιούνται.

Στα ορεινά χωριά πάντως καθαρίζει. Τον θυμούνται οι πάντες από στιγμές που τον είχαν δίπλα τους, στην αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων. Και φυσικά τον θυμούνται ως νομαρχιακό σύμβουλο να έχει κάνει αξιοπρεπή και με επιχειρήματα αντιπολίτευση, πράγμα που επιθυμούν να κάνει στην συνέχεια και ως περιφερειακός σύμβουλος.

Όμως η προσοχή, αυτές τις ημέρες, είναι επιβεβλημένη. Ο άλλος, Σωτήρη, μοιράζει και CD, με δημοτικά τραγούδια και μπορεί να αποτελούν δέλεαρ.

*****

Όμως να σοβαρέψουμε το πράγμα λίγο. Μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του, πέρασε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Φώτης, ο οποίος βρέθηκε για θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τώρα είναι πολύ καλά και ξεκούραστος, ξεκινάει τον αγώνα του, για να είναι στα έδρανα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. Περαστικά Κώστα, αλλά για τον σταυρό προτίμησης δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα.

*****

Προς τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του Στάθη Γιαννούλη, κύριον Κοσμά Βούλγαρη: Εμείς δεν σας ξεχνάμε. Και πάντα έχουμε τον καλό λόγο να πούμε για σας. Όπως εν προκειμένω, η υποψηφιότητά σας, αξίζει να στηριχτεί απ’ τους πολίτες του νέου Δήμου Ν. Σκουφά, μιας και έχετε την εμπειρία και η παρουσία σας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Το ότι έχετε άποψη, το αποδείξατε και στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Άρτας. Όμως εσείς, άξιότιμε κύριε υποψήφιες ξεχνάτε πολύ εύκολα.

*****

Που είναι η τσάπα; Οαίρο… Χάθηκαν τα σκαπτικά μηχανήματα τον τελευταίο καιρό, μιας και πρέπει να αποκατασταθούν δρόμοι ψηφοφόρων, οι οποίοι κάνουν τους δύσκολους που θα πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές. Έτσι προχθές που υπήρχε πρόβλημα πλημμύρας σε δημοτικό σχολείο του κάμπου και ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε την βοήθεια του Δήμου, που είναι και αρμόδιος για τα σχολεία, δεν μπορούσαν να βρουν την τσάπα να σκάψει, για να μην πλημμυρίσει όλο το σχολείο. Τελικά προσφέρθηκε γι’ αυτή την δουλειά ιδιώτης, ο οποίος και την έκανε πολύ σωστά.

*****

Υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, του επίσημου υποψηφίου του κόμματος, ο συμπατριώτης μας Κώστας Κωνής, ο οποίος τυχαίνει να είναι και στο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Και όπως είναι λογικό επιθυμεί και την στήριξη των ηπειρωτών που ψηφίζουν στην Αττική. Θα είναι μια καλή εκπροσώπηση των πολλών ηπειρωτών, στη νέα περιφέρεια Αττικής, όπου ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ηπειρώτες. Στην 22η σελίδα της «Γ» δημοσιεύεται η επιστολή προς του ηπειρώτες της Αττικής, η οποία αξίζει την προσοχή σας.


Αισιόδοξος ο Στάθης Γιαννούλης

Αισιοδοξία στο στρατόπεδο του υποψηφίου δημάρχου Ν. Σκουφά Στάθη Γιαννούλη. Και στο Νεοχώρι και στο Κομπότι και στο Πέτα, ο Στάθης έχει κάνει τις κινήσεις του, οι οποίες αποδίδουν και φέρνουν καθημερινά όλο και περισσότερο κόσμο μαζί του. Νέοι άνθρωποι απαλλαγμένοι απ’ το κομματικό σύνδρομο, αλλά και με διάθεση να εργαστούν δίπλα του, είναι αυτοί που τον πλαισιώνουν και κάνουν έναν σημαντικό αγώνα μαζί του.
Ο Στάθης Γιαννούλης, ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια στο Δήμο Κομποτίου, όπου εξελέγη δυό φορές δήμαρχος και έχει δείξει την δυνατότητά του, αλλά και τις προθέσεις του. Αυτό ως στοιχείο εκτιμάται ιδιαίτερα και οι περισσότεροι πολίτες του Δήμου Ν. Σκουφά, θεωρούν ότι θα πρέπει αυτό το έργο να συνεχιστεί και να απλωθεί σ’ όλο το εύρος του νέου Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: