Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ενοποίηση όλων των δραστηριοτήτων της Ηπείρου


Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται μια περιφέρεια που θα συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό, τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό

Η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό, είναι στους στόχους του υποψήφιου περιφερειάρχη Βαγγέλη Αργύρη, όπως επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», την περασμένη εβδομάδα.
«Η διέξοδος βρίσκεται στην ενοποίηση όλων των δραστηριοτήτων της Ηπείρου με βάση ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, που θα συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τη μεταποίηση, τη γνώση, τις νέες τεχνολογίες, τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό, το κοινωνικό κράτος και τον φυσικό μας πλούτο» επισημαίνει στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο Βαγγέλης Αργύρης.
Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης είναι το ακόλουθο:


Τι αλλάζει στην Ηπειρο με τον «Καλλικράτη»;
Με τον «Καλλικράτη» παίρνουμε την τύχη της Ηπεί ρου στα χέρια μας. Η Περιφέρεια Ηπείρου και οι νέοι δήμοι αποτελούν πια τις νέες ισχυρές αναπτυξιακές αυτοδιοικούμενες οντότητες, που οφείλουν να λειτουργήσουν συλλογικά και συντονισμένα. Με διαφάνεια και λογοδοσία.
Αποκτούμε τη δυνατότητα να κάνουμε την κρίση που μας δημιούργησαν ευκαιρία για ένα πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

Οι αποκαλύψεις γύρω από το διατηρητέο της οδού Τοσίτσα, τα «45άρια» κ.λπ. βαρύνουν τον υποψήφιο της ΝΔ και σημερινό νομάρχη. Ποια είναι η θέση σας;

Ο κ. Καχριμάνης έχει δική του θεώρηση του νόμιμου και ηθικού. Η εφημερίδα σας έχει δημοσιεύσει τα έργα και τις ημέρες του ως νομάρχη. Δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω παραπολιτική. Να κάνω τον δικαστή. Ομως, ο κ. Καχριμάνης πρέπει να δώσει απάντηση εάν ως νομάρχης ασκούσε και επαγγελματική δραστηριότητα. Γι' αυτό το «ασυμβίβαστο» υποχρεούται να απαντήσει, αντί να επιχειρεί να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» για τις γνωστές, οικογενειακές, επαγγελματικές, δραστηριότητες που έχει αναπτύξει.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου ώστε και να αντιμετωπίσει τη γενικότερη σημερινή κρίση και να μπει σε πορεία ανάπτυξης;

Έχουμε μια Ήπειρο ξεχωριστή για την αυθεντικότητά της. Θέλουμε να εμπνέει το ανθρώπινο δυναμικό της όπου κι αν βρίσκεται και να καταστεί ιδανικός «τόπος να ζεις». Θέλουμε μια Ήπειρο, ξανά, στην πρωτοπορία των γραμμάτων, των τεχνών, της δημιουργίας, της παραγωγής, της καλής ζωής. Να ολοκληρώσουμε τις υποδομές που κάνουν τη Θεσπρωτία πύλη της Ευρώπης και των Βαλκανίων και πρότυπο μεταφορικό και επικοινωνιακό κέντρο. Να κάνουμε τα Γιάννενα πραγματική μητρόπολη της ενιαίας Περιφέρειας Ηπείρου, αντάξια του πολιτισμού και των ανθρώπων της. Οδηγός μας: Ποιότητα και Ταυτότητα Παντού.

Η Ήπειρος σήμερα διαθέτει ιδιαίτερα αναπτυγμένη κτηνοτροφία, πτηνοτροφία και μονάδες εμφιάλωσης νερού. Σε ποιους άλλους τομείς βλέπετε προοπτικές ανάπτυξης;

Η διέξοδος βρίσκεται στην ενοποίηση όλων των δραστηριοτήτων της Ηπείρου με βάση ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, που θα συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τη μεταποίηση, τη γνώση, τις νέες τεχνολογίες, τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό, το κοινωνικό κράτος και τον φυσικό μας πλούτο. Μπορούμε να έχουμε ένα ενιαίο σύνολο που θα χαρακτηρίζεται από Ποιότητα και Ηπειρωτική Ταυτότητα. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν υπηρετεί η πρότασή μας για το αύριο. Ποιότητα και Ηπειρωτική Ταυτότητα είναι η πρόταση του Βαγγέλη Αργύρη για την Ηπειρο, καταθέτοντας ένα σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα αξιοποιεί με σεβασμό στο περιβάλλον όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Ενδεικτικός και ο τίτλος που επέλεξε για τον συνδυασμό του: «Ηπειρος, τόπος να ζεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: